Sfaturi si recomandari pentru calatorii

Tag: vacanta portugalia

Top 5 atracții turistice în Sintra, Portugalia

Sursa foto: Fresnel/Shutterstock.com

Un oraș pictat în toate culorile curcubeului, ce ascunde o mulțime de întâmplări istorice și legende fascinante, minunatul oraș Sintra, situat la doar 30 de kilometri de Lisabona, este o destinație turistică ce trebuie neapărat vizitată când ajungi pe meleagurile portugheze. Acest oraș se mândrește cu unele dintre cele mai frumoase clădiri realizate în stil romantic din întreaga Europă și cu o istorie ce datează din vremurile neolitice. Castele colorate, generații de regi care obișnuiau să-și petreacă verile aici și o cultură înfloritoare sunt doar câteva dintre lucrurile de descoperit în această localitate uluitoare.

Iată 5 dintre cele mai interesante atracții turistice din Sintra:

Citeste in continuare »

Descopera 4 destinatii unde sa calatoresti singur

*Sursa foto: Kokliang / Shutterstock.com

Ai simtit vreodata impulsul de a descoperi destinatiile preferate de unul singur? Daca raspunsul este da, afla ca aceasta forma de calatorie este din ce in ce mai practicata, mai ales atunci cand simti nevoia de cateva zile in compania propriei persoane, intr-un loc pe care il vizitezi pentru prima oara. Citeste in continuare »

Trend Alert (2): Portugalia

Ma aflu pe o plaja de un roz delicat, iar soarele rasare din Atlantic scaldand tarmurile unei tari de poveste. Niciodata nu mi-as fi imaginat ca pot gasi perfectiunea intr-un loc turistic, destul de aglomerat, cosmopolit si elegant. Visele mele se leaga de insule pustii, de ploi tropicale si de paduri exotice. Insa Portugalia mi-a oferit o lectie unica, despre frumusete si despre paradis…

Citeste in continuare »

Lisabona – capitala de pe tarmul oceanului

Cand spun Lisabona, ma gandesc la un oraș pentru oricine vrea sa viziteze ceva cu adevarat nou, sa cunoasca o alta cultura si oameni noi, pentru toti cei care vor pur si simplu sa simta ca traiesc si vor sa iasa din rutina zilnica. Lisabona este un oras incarcat de istorie, de monumente, si biserici, un oras cu locuri spectaculoase ce ofera o panorama excelenta si unde se pot face poze minunate (“Miradouro” – in special Miradouro Sophia de Mello Breyner/Graça, Miradouro Santa Luiza sau Miradouro de Sao Pedro de Alcantara), un oras ce te intampina cu restaurante cu muzica fado, si magazine pentru shopping. Lisabona este orasul care inca iși pastreaza o parte din arhitectura de alta data. Placile sale de ceramica pictate pe fatadele cladirilor sau stucatura originala confera orasului un aer aparte.
Citeste in continuare »

© 2024 Blog Dertour