Sfaturi si recomandari pentru calatorii

Tag: portugalia (page 1 of 2)

Descoperă Portugalia – o destinație memorabilă

Dacă ești în căutarea unei destinații memorabile, care să satisfacă cerințele și celor mai pretențioși dintre călători. Azi îți recomandăm Portugalia: o țară fermecătoare situată în sud-vestul Europei care te va răsfață cu o aventură plină de culoare, aromă, atmosferă vibrantă și istorie. Portugalia îți oferă o multitudine de oportunități de vacanță și mereu vei găsi exact ceea ce cauți. Venim în întâmpinarea ta cu cele mai căutate destinații portugheze care sunt un “must see” pentru fiecare iubitor de călătorii.

Algarve

Această destinație este paradisul tuturor iubitorilor de soare, mare și relaxare iar apa cristalină, plajele nesfârșite dar și peisajele superbe îți vor tăia răsuflarea. Cu stâncile sale spectaculoase și cu satele pescăreșți pitoreșți, Algarve este o zonă care magnetizează turiștii de pretutindeni prin frumusețea naturii ei. Pentru cei mai aventurieri dintre clienții DERTOUR, Algarve însemnă destinația potrivită pentru cei nu se tem să exploreze minunățiile zonei. Și dacă vorbim de Algarve, nu avem cum să omitem una dintre cele mai căutate destinații din zonă: Albufeira.

Unul din principalele resorturi turistice din zonă, Albufeira te delectează cu peste 20 de plaje de-a lungul coastei dar și cu o moștenire culturală și istorică impresionantă.  Și dacă totuși, nu ti-am stârnit încă curiozitatea, atunci trebuie să știi că bucătăria portugheză este renumită pentru preparatele sale cu fructe de mare, oferindu-ți posibilitatea de a încerca o varietate de opțiuni culinare în restaurantele cochete portugheze.

City center of Faro, capital city of Algarve, Portugal

Madeira

Denumită și „Perla Atlanticului, această destinație exotică vrăjește prin melanjul perfect dintre relaxare și aventură sau tradiție și modernism! Fie că vorbim de peisajele uluitoare, de bucătăria unică în arome și miresme, sau de varietatea de sporturi extreme pe care le poți practică aici, Madeira se ridică la așteptările unei destinații spectaculoase. Dacă vrei să guști din modul de trai al localnicilor, îți recomandăm capitala Madeirei, orașul Funchal, de unde este interzis să pleci fără să vizitezi Grădina Tropicală Monte Palace sau dacă eșți o fire mai activă, te îndemnăm să încerci traseul care duce la Pico Ruivo și să cucerești vârful Pico.

Monte tropical gardens in Funchal town, Madeira island, Portugal

Pentru această destinație, îți recomandăm ca unitate de cazare Melia Madeira Mare Resort & Spa, resort de 5 stele. Profită acum de oferta Early Booking!

Nu mai stă pe gânduri și explorează Portugalia în 2024 cu DERTOUR!

Ghid de călătorie în Madeira: Atracții turistice, cazare, sfaturi utile

Madeira

Sursa foto: Shutterstock

Insula Madeira, cu a sa capitală încântătoare Funchal, este renumită în întreaga lume pentru climatul său prietenos, plajele exotice fermecătoare și vegetația luxuriantă. Denumită și „Perla Atlanticului” sau „Grădina Atlanticului”, insula Madeira din Portugalia este destinația de vacanță perfectă, indiferent de perioada anului în care alegi să o vizitezi.

Citeste in continuare »

Algarve, regiunea cu cele mai frumoase plaje din Portugalia

Sursa foto: DaLiu/Shutterstock.com

Algarve este mai mult decât o zonă însorită din sudul Portugaliei, unde turiștii merg să se încălzească în lunile cele mai reci. Este o regiune unică a Peninsulei Iberice, cu un relief spectaculos, ce pare a fi parte din altă lume. 

Cu o populație de aproape 420 000 de locuitori și cu o suprafață totală de 5 411 kilometri pătrați, Algarve este relativ mic. Cu toate acestea, vara aduce un val de călători, ridicând populația până la aproape un milion de oameni.

Citeste in continuare »

Cele mai frumoase locuri de vizitat în apropiere de Lisabona

Sursa foto: bondvit/Shutterstock.com

Lisabona are atât de multe atracții și obiective turistice încât ți-ar trebui câteva săptămâni întregi, dacă nu chiar luni, pentru a le bifa pe toate. Dar farmecul acestui oraș nu constă doar în diversitatea sa, ci și în numărul mare de destinații obligatorii pentru excursii de o zi în imediata vecinătate. 

Aproape de Lisabona se găsesc superbele stațiuni de plajă cu ieșire la Oceanul Atlantic, fermecătorul orășel Cascais, Cabo da Roca (cel mai vestic punct al Europei), castelele istorice din Sintra și multe alte locuri și peisaje naturale binecuvântate de o frumusețe incredibilă.

Citeste in continuare »

Top 5 atracții turistice în Sintra, Portugalia

Sursa foto: Fresnel/Shutterstock.com

Un oraș pictat în toate culorile curcubeului, ce ascunde o mulțime de întâmplări istorice și legende fascinante, minunatul oraș Sintra, situat la doar 30 de kilometri de Lisabona, este o destinație turistică ce trebuie neapărat vizitată când ajungi pe meleagurile portugheze. Acest oraș se mândrește cu unele dintre cele mai frumoase clădiri realizate în stil romantic din întreaga Europă și cu o istorie ce datează din vremurile neolitice. Castele colorate, generații de regi care obișnuiau să-și petreacă verile aici și o cultură înfloritoare sunt doar câteva dintre lucrurile de descoperit în această localitate uluitoare.

Iată 5 dintre cele mai interesante atracții turistice din Sintra:

Citeste in continuare »

Top 10 cele mai colorate orașe din lume

Sursa foto: Olga Gavrilova/Shutterstock.com

Dacă cenușiul blocurilor din orașele românești te fac să te simți trist, avem o soluție: lasă-ți imaginația să te ducă în locurile cele mai colorate ale lumii. Sau, mai bine, fă-ți bagajele și mergi într-o călătorie în unul dintre aceste locuri. Din fericire, lumea aceasta atât de mare incat avem posibilitatea de a o explora. Plină de orașe pictate în culori aprinse, vibrante și jucăușe, care nu numai că îți vor umple sufletul de fericire, dar îți vor garanta, de asemenea, câteva fotografii de vacanță fantastice!

Indiferent dacă este o stradă cu fiecare culoare a curcubeului sau un întreg oraș amenajat monocromatic, culorile unui loc pot lăsa o amprentă durabilă în amintirile noastre de călătorie. 

Citeste in continuare »

Concertele fado – Cele mai frumoase experiente muzicale din Lisabona

Sursa foto: TTstudio/Shutterstock.com

Lisabona este una dintre destinatiile de calatorie preferate ale romanilor in aceste zile. Pana nu demult lasata in umbra vecinei sale mai populare, Spania, insorita Portugalie s-a lasat descoperita din ce in ce mai mult in ultimii ani, devenit una dintre tarile favorite ale calatorilor din intreaga lume. Cu o istorie extrem de bogata (Lisabona este al doilea cel mai vechi oras european, dupa Atena), cu o arhitectura vesela si colorata, cu tramvaie vintage si cu miradouros ce iti prezinta cele mai frumoase privelisti ale cartierelor vechi, Lisabona este un oras care, cu siguranta, merita sa fie vizitat!

Citeste in continuare »

5 plaje din Portugalia care te vor cuceri

Portugalia

Plaja Portugalia – Sursa foto: Slavko Sereda/Shutterstock.com

Unul dintre cele mai bune lucruri pe care le poti face ca turist in Portugalia, cea mai vestica tara din Europa continentala, este sa-i vizitezi uimitoarele plaje.

Binecuvantata cu 948 de kilometri de coasta delimitata de Oceanul Atlantic, Tara lui Vasco da Gama se mandreste cu unele dintre cele mai frumoase intinderi de nisip din Europa.

Citeste in continuare »

Ce trebuie sa experimentezi in Estoril

Sursa foto: Thomas Haupt/Shutterstock.com

Estoril este o destinatie splendida de pe coasta Lisabonei, perfecta pentru turistii in cautarea unui loc variat in activitati si obiective turistice. In aria regiunii Estoril vei gasi zone istorice, provocari pe traseele de ciclism, cursuri de golf si, bineinteles, o viata de noapte foarte activa. Daca iti planifici o vacanta in acest oras minunat, iata ce locuri si activitati ar trebui sa ai in vedere:

Citeste in continuare »

5 atractii turistice de neratat in Cascais, Portugalia

Sursa foto: Evgeni Fabisuk/Shutterstock.com

Cascais este un oras pescaresc incantator din Portugalia. Aici, vei intalni o serie de atractii turistice interesante, o multime de muzee fascinante, vile istorice si parcuri elegante, alaturi de toate facilitatile asteptate de la un oras plin de viata.

Renumit pentru plajele sale cu nisip alb, nenumarate oportunitati de shopping si vibratii cosmopolite, Cascais s-a reinventat intr-o statiune rafinata si una dintre cele mai sofisticate destinatii din Portugalia.

Iata ce ar trebui sa vizitezi in Cascais:

Citeste in continuare »

Articole mai vechi

© 2024 Blog Dertour