Daca iti doresti o vacanta exotica si vrei sa petreci noaptea dintre ani intr-unul dintre cele mai frumoase decoruri din lume, iti recomandam sa mergi in decembrie in Mauritius.

 

Republica Mauritius este alcatuita din mai multe insule, aflate in apropierea coastei de sud-est a Africii, in estul Madagascarului, in oceanul Indian. Insulele sunt renimite pentru a fi unicul loc din lume unde traiesc celebrele pasari dodo, care arata ca niste pescarusi cu ciocul mare si care nu zboara.

Arhipelagul Mauritius a fost format prin eruptii vulcanice si se afla in jurul unui platou central, cel mai inalt punct fiind Piton de la Petite Rivière Noire, de 800 m. Capitala insulei si cel mai mare oras este Port Louis, in NV. Alte orase mai mari: Rose-Hill, Beau-Bassin, Curepipe, Vacoas, Phoenix si Quatre Bornes.

 

Clima in Mauritius este tropicala. Din mai pana in noiembrie sunt ierni placute, uscate, iar din noiembrie pana in mai veri umede si fierbinti.

 

Pe insule se vorbeste engleza, franceza si creola, iar ca religie localnicii sunt in cea mai mare parte hindusi, catolici si musulmani. Turismul este extrem de dezvoltat, aici sunt unele dintre cele mai romantice resorturi din lume, se pot face sporturi pe apa, plimbari cu vaporul si multe alte activitati de vacanta.

 

Bucataria din Mauritius imbina traditiile africane cu cele chineze si europene. Aici poti sa bei si un rom excelent, produs pe insula, dar si o bere buna. In serile cu apus dramatic, poti sa stai pe o terasa si sa asculti sega, muzica folk locala, sa dansezi si sa iti faci noi prieteni.

 

Iata ce poti vizita in Mauritius:

 

– unele dintre cele mai frumoase plaje virgine din lume
Black River Gorges National Park
– Blue Bay – parcul maritim
Casela Bird Park
– mergi in Piata Centrala pentru a cumpara suveniruri
– ia cina la restaurantul Domaine du Chasseur
fa turul insulelor cu barca
– viziteaza incantatorul oras Mahébourg
– plimba-te prin Pamplemousses Gardens
– mergi in The Crocodile Park

 

Recomandarea Dertour prin Eurolines Romania:

 

Petrece Revelionul 2012 in Mauritius, la Hotelul Le Tamassa 4*!

 

Oferta include: transport avion Bucuresti – Mauritius si retur (via Paris) cu compania AIR FRANCE, 7 nopti cazare cu all inclusive in hotel LE TAMASSA 4* (sau similar), transfer aeroport – hotel – aeroport.

 

Tarif: 2.190 EURO/ persoana/ camera dubla. Supliment camera single: 850 EURO.

 

Descrierea ofertei:

 

Localizare: Hotelul este situat in statiunea Bel Ombre, pe coasta de nord-vest a insulei.

 

Servicii incluse in regimul All Inclusive: mese bufet, gustari intre mese, bauturi racoritoare si alcoolice de productie locala in toate restaurantele si barurile, accesul la fitness si jacuzzi, activitati zilnice la piscine si pe plaja, sporturi acvatice fara motor (snorkeling, caiac, windsurf, hidrobicicleta), t enis de camp, minigolf.

 

Orar de zbor (ore locale):
28.12.11: Bucuresti 15:25 – Paris 17:35 / 23:25 – Mauritius 13:25 (pe 29.12)
05.01.12: Mauritius 21:45 – Paris 06:10 (pe 06.01) / 10:25 – Bucuresti 14:15 (pe 06.01.2012)

 

Durata: 8 zile

 

Perioada valabilitate: 28/12/2011 – 06/01/2012

Facilitati hotel:

 

Pe parcursul intregii saptamanii petrecute in hotel va veti putea bucura de urmatoarele facilitati: restaurant principal cu vedere la piscina, restaurant pe plaja, louge bar, beach bar, centru SPA (masaj, sauna, baie turceasca, hidroterapie), 3 piscine exterioare, sporturi nautice, tenis de masa si de camp, sala de jocuri mecanice, biliard, night club, kids club, golf, birou rent a car, magazine de suveniruri.

 

Facilitati camere:

 

Camerele standard (43 mp) sunt dotate cu aer conditionat, terasa sau balcon cu vedere la mare, telefon, TV satelit, pat dublu queen size, minibar, WiFi, uscator de par, facilitati preparare ceai/cafea. Capacitatea maxima a camerelor: 2 adulti + 1 copil 0-11,99 ani.

Activitati in zona: beach, wellness, scuba, spa, watersport, surf.

 

Nu sunt incluse:
–  taxele de aeroport: 455 EURO / persoana – pot suferi modificari,
–  masa festiva de Revelion (obligatorie): 100 EURO/ persoana,
–  asigurarea medicala,
–  asigurarea storno – optionala, se incheie la semnarea Contractului de Prestari Servicii Turistice,
–  excursii optionale.

 

Observatii:

 

Informatii utile – Moneda: 1 rupie mauritiana = 100 centi

 

Recomandarile noastre:

 

1. Tropical Spices (jumatate de zi). Excursia debuteaza cu o scurta oprire la Gradina Botanica Regala Pamplemousses, atractia turistica principala a insulei. Colectiile sale de plante includ crini gigantici amazonieni si palmieri cu frunze in evantai, care infloresc o data la 60 de ani, apoi mor. Dupa ce ne vom delecta cu aceste specii rare, vom face urmatoarea oprire la La Citadelle, o veche fortareata din 1834. Pe drum, vom putea admira Muzeul National de Istorie, Curtea Suprema de Justitie, catedralele catolice si anglicane, cladirea Guvernului si Teatrul Municipal. La final, ne vom bucura de timp liber pentru cumparaturi in piata centrala a orasului sau in centrul comercial Le Caudan Waterfron, renumit pentru magazinele duty free.

 

Tarif informativ: 40 EURO/ persoana.

 

2. O zi pe mare. Va invitam intr-o croaziera de vis, de-a lungul lagunei de pe coasta de vest, la bordul catamaranului Aquarelle. Daca sunteti norocosi, veti avea ocazia sa admirati joaca delfinilor in jurul vasului. Apropierea de stanca Morne va va lasa fara cuvinte. Se spune ca aceasta stanca din mijlocul marii era locul de refugiu al scavilor fugiti de pe plantatii. Excursia include pranz si bauturi locale.

 

Tarif informativ: 90 EURO/ persoana.

 

3. Colourful South. Aceasta excursie este o incursiune intr-un peisaj diferit de tot ceea ce ati vazut pana acum in Mauritius. Ne vom indrepta spre Trou-aux-Cerfs, craterul unui vulcan disparut cu foarte mult timp in urma de unde vom putea admira o panorama a intregii insule. De aici, vom pleca spre Ganga Talao, un important loc de pelerinaj. Pranzul va fi servit intr-un restaurant panoramic. Printre cele mai neobisnuite locuri ale insulei se numara cele sapte dune de nisip colorate diferit din Chamarel, rezultate din rocile vulcanice. In apropierea acestora, ne vom opri pentru a admira spectaculoasa Cascada Chamarel.

 

Tarif informativ: 75 EURO/ persoana.

 

4. Ile aux Cerfs (Insula Cerbilor). Aceasta insula atrage un mare numar de turisti in fiecare an. Transportul pana aici se face cu feribotul. Insula Cerbilor este un paradis al sporturilor acvatice si are una din cele mai frumoase plaje din Mauritius. Excursia include transferul cu feribotul pana la insula, pranz la restaurant pe plaja, echipament de snorkeling.

 

Tarif informativ: 65 EURO/ persoana.