Kenya este o tara din estul Africii, invecinata cu Tanzania, Uganda, Sudan, Ethiopia, Somalia si Oceanul Indian. Populatia Kenyei este de 41 milioane de locuitori, iar numele tarii provine de la al doilea munte ca inaltime din Africa, Muntele Kenya. Captala este la Nairobi, un oras situat langa Parcul National, faimos petru safari si rezervatiile sale naturale. Tot aici vei gasi si celebrul Victoria Lake, cel mare lac tropical din lume.

Clima in Kenya este tropicala si arida, cu multe ploi in martie, aprilie si mai si cu o vreme perfecta iarna. Cele mai ridicate temperaturi se inregistreaza in februarie si martie si cele mai joase in iulie si august.

 

In Kenya vei intalni unul dintre triburile celebre migratoare – Masai Mara, care a inspirat numeroase carti si filme. Tot aici vei gasi si cele mai frumoase animale salbatice din lume – “Big Five” – leul, leopardul, buffalo, rinocerul si elefantul. Kenya este una dintre minunile naturale ale lumii!

 

Turismul este foarte dezvoltat in aceasta zona, in anul 2007 incasandu-se nu mai putin de 700 milioane de dolari din activitatea turistica. Si trebuie sa tii cont si de faptul ca 73% din populatia Kenyei este sub 30 de ani, iar aici se vorbeste o engleza perfecta. In Nairobi, pe langa cladirile impresionante si cartierele businesss, exista si unul dintre cele mai mari slum-uri din lume – Kibera.

 

 

Iata atractiile turistice din Kenya:

 

– mergi in safari in Masai Mara
– viziteaza unul dintre cele mai vechi orase ale Kenye, Lamu
– mergi in Lake Nakuru National Park pentru a admira girafele, leii si rinocerii albi
urca pe Muntele Kenya – 5.200 m

– viziteaza Amboseli National Park, “casa” a peste 400 de specii de pasari exotice
– mergi in Parcul Lewa Wildlife Conservancy, calare pe o camila
– fa plaja in Maindi, un superb oras cu plaje incredibile si mergi in Watamu, un marc national cu doua

lagune si o multime de resorturi de lux
viziteaza un sat tribal traditional si participa alaturi de localnici la dansuri si distractie
– fa o excursie cu balonul sau cu barca si scufundari
‘Big Bad Nairoby’ – viziteaza capitala Kenyei
‘Feel Africa’ – experimenteaza viata de pe continentul negru.

Vezi detalii despre oferte in Kenya aici