beaches-mauritius-1333426Ai visat intotdeauna la o vacanta extraordinara, iesita din comun? La plaje scaldate de apele calde ale Oceanului Indian, la traditii africane imbinate cu o cultura tropicala exotica, la apusuri dramatice si petreceri pana in zori in gradini luxuriante?

Nimic mai simplu: hai cu noi in Mauritius!

Dincolo de Africa.

Republica Mauritius este alcatuita din mai multe insule, aflate in apropierea coastei de sud-est a Africii, in estul Madagascarului, in oceanul Indian. Insulele sunt renimite pentru a fi singurul loc din lume unde traiesc celebrele pasari dodo, dar si un loc fascinant, cu o biodiversitate unica.

Insulele tropicale din Oceanul Indian.

beaches-mauritius-1333426

Arhipelagul Mauritius este format prin eruptii vulcanice, in jurul unui platou central, cel mai inalt punct fiind Piton de la Petite Rivière Noire, de 800 m. Capitala insulei si cel mai mare oras este Port Louis, in NV. Alte orase mai mari: Rose-Hill, Beau-Bassin, Curepipe, Vacoas, Phoenix si Quatre Bornes.

Clima in Mauritius este tropicala. Din mai pana in noiembrie sunt ierni placute, uscate, iar din noiembrie pana in mai veri umede si fierbinti. Vremea este perfecta tot timpul anului, iar in decembrie vei avea parte de peste 30 de grade, soare si apusuri spectaculoase.

Pe insule se vorbesc engleza, franceza si un dialect local, iar ca religie localnicii sunt in cea mai mare parte hindusi, catolici si musulmani. Turismul este extrem de dezvoltat, aici sunt unele dintre cele mai romantice resorturi din lume, se pot face sporturi pe apa, plimbari cu vaporul si multe alte activitati de vacanta.

Bucataria din Mauritius imbina traditiile africane cu cele chineze si europene. Aici poti sa bei si un rom excelent, produs pe insula, dar si o bere buna. In serile cu apus dramatic, poti sa stai pe o terasa si sa asculti sega, muzica folk locala, sa dansezi si sa iti faci noi prieteni.

Vacanta in Mauritius! Iata ce sa faci in decembrie in Mauritius:

– relaxeaza-te pe unele dintre cele mai frumoase plaje virgine din lume!

– viziteaza Black River Gorges National Park

Blue Bay – parcul maritim – este absolut senzational!

Casela Bird Park este un loc perfect pentru cei mici si cei mari!

– mergi in Piata Centrala pentru a cumpara suveniruri, obiecte de cult si cadouri pentru cei dragi.

– ia cina la restaurantul Domaine du Chasseur – preparate minunate, intr-un decor de poveste!

– fa turul insulelor cu barca – o experienta pe care nu trebuie sa o ratezi!

– viziteaza incantatorul oras Mahébourg si vei intelege adevarata cultura locala si africana.

– plimba-te prin Pamplemousses Gardens, cu plante tropicale si flori exotice.

– mergi in The Crocodile Park si te vei distra pe cinste!