O calatorie reusita te face sa te simti ca un actor in propriul film. Daca te afli in Praga si strabati stradutele medievale, scenariul unui film alb-negru, in care esti protagonist, se scrie de la sine.

Daca ai iubit intotdeauna marile productii de la Hollywood, noi iti recomandam sa vizitezi scenele/orasele unde acestea s-au filmat. Iata mai jos 5 destinatii de vacanta, unde vei putea urmari pasii pe care i-a facut Hollywood-ul pin lume…

 

Pe urmele Hollywood-ului prin lume

1. New York City

Este un pic prea evident, insa oricine a vazut An Affair to Remember,  Sleepless in Seattle sau King Kong trebuie sa-si inceapa vacanta in observatorul de la Empire State Building, noaptea. Cladirea a fost protagonista in peste 100 de filme de la Hollywood.
Woody Allen este poate cel mai faimos fan al Manhattan-ului, el inregistrand viata reala, oamenii, strazile si cartierele New York-ului in multe dintre filmele sale. De la Central Park la Coney Island, din Manhattan si pana la Queensboro Bridge, toate au jucat roluri importante in diverse pelicule.

O plimbare prin New York iti va da posibilitatea sa admiri multe vedete, dar si oameni simpli, care lucreaza in industria filmului. Seara, mergi la un concert de jazz si ia o cina linistita la un restaurant romantic.

2. Paris

Ca si New York-ul, Parisul a fost si este scena multor productii de la Hollywood. Orasul luminilor a auzit de nenumarate ori comanda “Action!”, incepand cu anii ’60, cand s-au filmat productii ca A Bout de Souffle sau Alphaville. In anul 2001, Parisul a gazduit productii mari ca Amelie si Moulin Rouge, iar anul trecut a fost luat cu asalt de Woody Allen pentru minunatul Midnight in Paris.

Exista multe lucruri de vazut si de facut in Paris, cu arhitectura sa incredibila, cu strazile elegante, cu bogata viata culturala, cu hotelurile si terasele sale romantice. Parisul este, fara indoiala, un oras pentru toata lumea, este locul unde poti deveni cine doresti, inclusiv un actor de Oscar in rolul vietii tale.

3. Wadi Rum, Iordania

Nu este doar locul unde s-a filmat epicul Lawrence of Arabia, dar este si locul unde in realitate, Lawrence a condus celebra revolta araba din anul 1917. Exploreaza orasul desertic Wadi Rum, cu peisajele sale lunare, contempleaza inscriptiile ancestrale de pe ziduri, bea un ceai cu beduinii si petrece o vacanta in stilul lui Petre O’Toole. Doar asa vei descoperi esenta acestei lumi speciale, unice.

O vacanta in Iordania te va relaxa si vei descoperi istoria bogata a acestor pamanturi, dar in acelasi timp vei afla si motivul pentru care Hollywood-ul a ales Wadi Rum pentru filmarile sale.

4. Angkor Wat, Cambodia

Celebrul templu din secolul al 12-lea, Angkor Wat (sau cea a mai ramas din el) a fost scena principala pentru productia Tomb Raider si locul unde Angelina Jolie a locuit o vreme. Labirintele sale impresionante, paltformele, pesterile si ascunzatorile au avut rolul principal in povestea Larei Croft.

In realitate, maretia acestei locatii mistice este chiar mai interesanta decat in film, iar tu va trebui sa recunosti ca o putere superioara Hollywood-ului a stat in spatele acestei scene fabuloase, cu mai bine de 900 de ani in urma.

5. Noua Zeelanda

Mega succesul trilogiei Lord of the Rings, semnata de Peter Jackson, a pus Noua Zeelanda pe harta lumii. Nu este un accident faptul ca a fost aleasa o astfel de scena naturala pentru filmul epic. Insula fermecata, cu muntii sai mareti, cu acele campuri infinit de verzi este perfecta pentru a reda atmosfera filmului. Bineinteles, s-au facut multe modificari digitale la aceasta locatie, insa tot mai ramane ceva – istoria, dorul, fascinatia pentru o zona a lumii incredibila.