Mallorca face parte din Insulele Baleare si se afla in Marea Mediterana, in estul Spaniei. Capitala este la Palma, un oras exclusivist, elegant si care ofera numeroase atractii turistice. Daca Ibiza este cunoscuta ca insula distractiilor, Mallorca este mai linistita, boema si sofisticata, punand la dispozitie turistilor hoteluri luxoase, plaje cu nisip fin si terase de la care poti admira apusurile dramatice.

Iata detalii…

Mallorca – o vara de poveste!

Mallorca, cea mai mare dintre Insulelel Baleare ale Spaniei, se afla in Marea Mediterana, in estul tarii. Popularitatea insulei ca destinatie turistica a inceput sa creasca inca din anii “50, cand multi artisti si academicieni au ales Mallorca pentru o vacanta sau chiar pentru a locui pe insula. In anii “70, numarul anual al turistilor ajunsese la 3 milioane, iar anul trecut s-a inregistrat un adevarat record: peste 7 milioane de calatori s-au oprit pe superba insula catalana.

Ce ii atrage aici? Plajele intinse, cu nisip auriu, vremea foarte placuta si calitatea de exceptie a serviciilor.

Clima in Mallorca este incredibila: verile sunt placute, cu temperaturi cuprinse intre 22 si 29 de grade, fara precipitatii. Aceste temepraturi se mentin pana tarziu, in toamna.

Mallorca este strabatuta de doua lanturi muntoase, care creaza un peisaj deosebit. In partea de nord a inuslei exista numeroase stanci uriase, pesteri si lacuri superbe, care pot fi vizitate.

Gastronomia de pe insula este de vis: fructe de mare proaspete, peste gatit in cele mai neasteptate moduri, legume si fructe proaspete, masline, vinuri delicioase si deserturi traditionale. Iti recomand sa incerci arros brut (orez cu sofran, pui, porc si legume) si ensaïmada (un produs de patiserie foarte dulce).

Insula Mallorca atrage foarte multi turisti nu doar prin plajele sale spectaculoase, ci si prin calitatea si serviciile oferite de hoteluri. Acestea sunt in numar foarte mare pe insula si te asteapta cu portile deschise.

Majoritatea turistilor care vin in Mallorca sunt fascinati de plajele superbe, alegand sa-si petreaca vacanta in decorul natural al insulei, bucurandu-se de soare si de apa perfecta.

Insa daca tu iti doresti sa petreci timp de calitate cu familia ta, sa inveti cate ceva despre insula si sa vizitezi mai multe locuri, iata ce iti recomandam:

– mergi la Catedrala din Palma de Mallorca, este o biserica unica in lume, incredibil de frumoasa!

– viziteaza maretul castel Bellver, de unde vei putea face fotografii senzationale

– fa o excursie cu trenul de la Palma la Soller, un oras micut si cochet de pe munte

– inchiriaza o masina si condu pe superba coasta de NV a insulei, de la Alcudia la Andratx

– viziteaza satele incredibile Deia si Valldemossa din munti

– ia o cina cu preparate traditionale la Celler Sa Premsa in Palma de Mallorca

– viziteaza pesterile Drac din Porto Cristo

– urca pe Cap de Formentor pentru privelistile spectaculoase din nordul insulei

– viziteaza Manastirea Lluc

– bucura-te de zilele superbe de vara pe plajele incredibile ale insulei!

Daca alegi sa-ti petreci vacanta in Mallorca, vei avea parte de 22-29 de grade, soare bland, ape limpezi si placute, munti inalti cu orasele ascunse in paduri de pini, biserici si cladiri cu arhitectura unica, muzica si dansuri catalane, o gastronomie excelenta care imbina preparatele din fructe de mare cu cele clasice, spaniole, baruri si cluburi de noapte, parcuri de distractie pentru cei mici, hoteluri elegante, dar adaptate oricarui buget.