Insula Corfu (1)Corfu (Kerkyra in limba greaca) face parte din Insulele Ionice, fiind cea mai populata dintre acestea. Pentru turisti, Corfu este combinatia perfecta de relaxare si vacanta activa, avand multe locuri istorice si statiuni care asteapta sa fie descoperite. Insula are 30 de plaje distinse cu  Blue Flag recunoscute pentru calitatea nisipului si a apei dar si una dintre cele mai spectaculoase drumetii din Grecia, Corfu Trail, despre care o sa va povestim intr-un articol viitor.

Atractii turistice in Corfu

Palatul Achillion a fost construit la sfarsitul secolului XX, cu scopul de a fi resedinta de vara pentru printesa Elisabeta de Wittelsbach (Sisi). Numele palatului provine de la Ahile – eroul din razboiul troian.

Printesa Sisi s-a indragostit de frumusetea insulei, de bunatatea oamenilor, precum si de Marea Ionica. Astfel, si-a dorit  un loc numai al ei si a cerut sa i se construiasca un palat ca loc de relaxare si de alinare sufleteasca.

Ca orice palat care se respecta, exista si o multime de legende. Una dintre cele mai cunoscute este cea a oglinzii care s-a crapat dupa ce imparateasa a parasit camera, pentru a pleca in Elvetia, unde a fost ucisa de un anarhist italian, cateva zile mai tarziu. O alta legenda este aceea a biroului comandat special de printesa Sisi pentru sotul ei, Franz Joseph, birou care nu a fost niciodata folosit, pentru ca, dupa moartea printesei, se pare ca Franz Joseph a refuzat sa mai vina la palatul Achillion.

Aflata in apropierea aeroportului international din Corfu, Manastirea Vlacherna are un amplasament pitoresc. Aceasta se afla pe peninsula Kanoni si, pentru a ajunge la manastire, trebuie sa treceti peste un pod foarte ingust. In apropiere se poate observa insula Soarecelui, denumita astfel dupa scarile care duc in varful insulei si arata ca o coada de soricel. Mitologia spune ca aceasta insula este nava lui Ulise transformata in piatra de catre Poseidon, zeul marii.

Orasul Corfu Town este situat in nordul insulei Kanoni, fiind cladit de catre venetieni in secolul al XVI-lea. Fiind capitala insulei Corfu, aici puteti gasi o multime de magazine pentru suveniruri, plimbarile printre stradutele inguste si pavate cu piatra oferind turistilor o frumoasa imagine a cladirilor in stil venetian. Printre obiectivele turistice care nu trebuie ratate se numara cetatea si biserica Sfantul Spiridon (protectorul insulei), aici gasindu-se si moastele sale.

Restaurantul Bella Vista este asezat fix deasupra tarmului marii si reprezinta varianta ideala pentru un pranz de neuitat. Avand o priveliste fantastica asupra statiunii Paleokastrita si a celor doua inimi din golful cu acelasi nume, restaurantul in sine devine o atractie turistica.

Manastirea Maicii Domnului este o manastire mica, retrasa, situata pe munte chiar langa statiunea Paleokastrita, iar vizitarea ei este gratuita. Gradinile si manastirea ofera privelisti spectaculoase asupra golfului, iar la intrare puteti vizita un micut muzeu ce expune vestigii religioase, precum si un magazin mic de suveniruri. De asemenea, poate fi un loc pentru iubitorii de arta, deoarece pe drumul pana la intrare sunt o sumedenie de artisti care isi expun tablourile, unul mai interesant decat celalalt.

Golful Paleokastrita este statiunea emblema pentru insula Corfu, imagini cu aceasta aflandu-se pe majoritatea vederilor. Pe langa o baie in cele doua golfuri in forma de inima sau cateva ore de relaxare la una dintre multele terase, turistii se pot bucura de o plimbare cu submarinul galben. Acest submarin este un vas cu fundul de sticla care iti permite sa explorezi lumea misterioasa de sub apa. Calatoria dureaza aproximativ 30 de minute.

Parcul acvatic Aqualand este cel mai mare din estul Europei si se afla situat in mijlocul insulei Corfu, fiind astfel usor accesibil din orice statiune. In interiorul parcului veti gasi zone destinate copiilor si familiilor, restaurante,  o cafenea, salon de masaj sau un butic pentru suveniruri. Nici cei curajosi nu sunt uitati. Ei se pot distra pe celebrele tobogane Kamikaze, Free Fall, Hurricane Twist sau Hydrotube slide.

Pachete turistice si unitati de cazare pentru insula Corfu puteti gasi aici.

Insula Corfu (2)

Insula Corfu (3)

Insula Corfu (5)

Insula Corfu (4)