Ras Al Khaimah, unul dintre cele 7 Emirate Arabe Unite, este destinația ideală de vacanță dacă pe lângă relaxarea la plajă, ești în căutare de aventură și locuri interesante pe care le poți vizita. Situat la numai 6 ore de România și binecuvântat cu vreme caldă pe tot parcursul anului, Ras Al Khaimah promite să fie destinația perfectă pentru următoarea ta vacanță.

Mâncare și shopping în Ras Al Khaimah

În Ras Al Khaimah vei găsi preparate tradiționale, dar și preparate moderne la unele dintre cele mai elegante restaurante. Orice ai alege, în acest Emirat se găsesc, cu siguranță, preparate culinare pentru orice gust și pentru orice buget.

Dacă ești pasionat de shopping, îți va plăcea această destinație de vacanță. Plimbându-te pe străzi vei descoperi mai multe magazine ale comercianților locali, unde vei găsi numeroase produse vestimentare. Și nu uita, în piețele de produse orice se negociază, așa că îți poți exersa aptitudinile de negociere cu localnicii. Pe lângă magazinele stradale, în Ras Al Khaimah, există mall-uri în care vei găsi branduri internaționale de top, săli de cinema și numeroase locuri unde poți lua masa.

Atracții în Ras Al Khaimah

Fortul Dhayah este o fortificație care datează încă din secolul al XIX-lea și este singurul fort de pe deal care mai există în Emiratele Arabe Unite. Golful Dhayah, locul unde cetatea se află, este amintit în istorie din mileniul al treilea î.Hr. și a servit drept post natural de apărare pentru oaza care se afla în acest loc. Astăzi, pe lângă vizitarea locului încărcat de istorie, poți admira și priveliștea uimitoare asupra grădinilor luxuriante de palmieri, a mării și a munților.

O excursie la oaza beduinilor este modalitatea perfectă de a vedea cum au trăit beduinii înainte. Prin intermediul acestei excursii ai posibilitatea de a avea parte de o experiență arabă tradițională în deșert. Însă, refugiul a fost conceput astfel încât să ofere servicii de înaltă calitatea tuturor vizitatorilor, astfel încât vei fi surprins de luxul și răsfățul de care vei avea parte.

Pentru a afla și mai multe detalii despre cultura și istoria Emiratului, îți recomandăm să vizitezi Muzeul Național Ras Al Khaimah, unde vei găsi numeroase colecții de artefacte arheologice și etnologice. La primul etaj, vei găsi camera Qawasim care conține diverse manuscrise și tratate, precum și arme tradiționale care aparțin familiei conducătoare.

În cadrul muzeului, vei putea vizita mai multe expoziții care conțin descoperiri din perioada coloniștilor și până la prioada islamică târzie. Expoziția etnografică îți va oferi detalii interesante despre viața tradițională din Ras Al Khaimah. Aici vei afla mai multe lucruri despre arhitectură, scufundările după perle, agricultură și pescuit în diferite perioade.

Activități în Ras Al Khaimah

Pentru o vacanță plină de adrenalină, o excursie în Munții Hajar este obligatorie. Pe lângă excursiile din acest loc, poți încerca o serie de activități de la escaladă sau rappel și până la canotaj în regiunea Ras Al Khaimah. Traseele au niveluri diferite de dificultate, astfel încât să te poți bucura de peisaje dacă alegi traseul pentru începători sau să ai parte de aventură pe traseele pentru avansați.

O altă experiență plină de adrenalină pentru care poți opta în Munții Hajar este Jais Zipline Sky Tour. Aceasta constă în plimbarea pe șapte platforme care sunt conectate prin intermediul a șase tiroliane. Aventura durează aproximativ o oră, timp în care vei trece prin camioane, pe lângă capre și peste copaci. Distanța parcursă este de 30 km, iar mărimea unei tiroliane variază de la 337 metri până la peste 1 km, în timp ce viteza medie este de 60 km/h. În final, traseul se oprește la vârful muntos Jebel Jais, ce mai înalt vârf din Emiratele Arabe Unite.

O vizită la ferma de perle Suwaidi îți va da ocazia să afli mai multe despre istoria erei perlelor din Golful Persic, care datează din secolele XII și XIII. O activitate considerată atractivă de către turiști este reprezentată de scufundarea în apă și căutarea stridiilor. Astfel, vizitatorii au posibilitatea dea vedea care este principala activitate a fermei Suwaidi, în timp ce se bucură de găsirea perlelor.

În Ras Al Khaimah vei găsi numeroase obiective turistice de vizitat și vei avea posibilitatea să te aventurezi pe unele dintre cele mai provocatoare trasee. Dacă ți-am stârnit curiozitatea despre această nouă destinație din Emirate, trebuie să arunci un ochi pe ofertele de vacanță Dertour. Pregătește-ți bagajele și călătorește spre următoarea aventură!