Sfaturi si recomandari pentru calatorii

Ras al Khaimah

Shopping și relaxare în Ras Al Khaimah

Renumite pentru îmbinarea arhitecturii moderne cu deșerturile întunecoase, Emiratele Arabe Unite ademenesc toate tipurile de turiști. Nici Ras Al Khaimah, cea mai nordică destinație, nu face excepție, punând la dispoziție o multitudine de facilități fantastice și o porțiune glorioasă de coastă care vine la pachet cu o plajă impresionantă.

Atunci când ieșiți din resortul dumneavoastră de lux, de ce să nu explorați câteva dintre numeroasele opțiuni de shopping (făcut cumpărături) pe care Ras Al Khaimah le oferă? Vă așteaptă numeroase magazine ale designerilor renumiți și mall-uri pline de activități distractive. Citeste in continuare »

Amatori de senzații tari și adrenalină? Hai în Ras al Khaimah

Ras Al Khaimah este emiratul ce oferă o multitudine de experiențe diverse pentru persoane de toate vârstele. Chiar dacă interesele turiștilor sunt variate, există câte ceva pentru fiecare – munte, deșert, plajă sau zona metropolitană. Indiferent dacă sunteți în cautare de experiențe în aer liber, adrenalină, relaxare sau sunteți interesați de istoria și cultura Emiratelor – Ras Al Khaimah este locul unde le puteți întâlni și experimenta pe fiecare în parte.

Emiratul deține un loc special în inimile căutătorilor de aventură și al entuziaștilor de activități în aer liber, ofernind mai multe experiențe cum ar fi: alpinism ghidat, ciclism montan și drumeții, plimbări cu caiacul prin mangrove sau experiențe off-road. Citeste in continuare »

Delicii gastronomice în Ras Al Khaimah

V-am povestit deja despre toate posibilitățile de aventură și senzații tari în Ras Al Khaimah, dar toate aceste activități sunt menite să deschidă apetitul și celor mai pretențioși turiști. Mai mult decât atât, de la fine dinning sau deserturi deosebite, la street food condimentat, fiți siguri că Ras Al Khaimah le are pe toate.

Multe dintre cele mai bune locuri pentru a mânca și a bea în Ras Al Khaimah pot fi găsite în resorturile de lux cu care această destinație se mândrește. Fiecare oferă o varietate de restaurante, cafenele și baruri din care puteți alege, iar preparatele alese sunt influențate de bucătăriile din întreaga lume. Citeste in continuare »

Cele mai frumoase plaje din Ras Al Khaimah

Deși ultra ofertantă când vine vorba de aventură și senzații tari în Ras Al Khaimah, s-ar putea ca uneori să visați la o vacanță liniștită, unde să vă relaxați la plajă. Nimic rău în asta, mai ales că Ras Al Khimah pare special gândit pentru doritorii de vacanțe în totalitate despre soare, nisip fin și băuturi răcoritoare cu umbreluță! Citeste in continuare »

Resorturi de vis pentru o vacanță pefectă în Ras Al Khaimah

Ras Al Khaimah este unul dintre cele șapte emirate care alcătuiesc Emiratele Arabe Unite. Chiar dacă nu este la fel de cunoscut precum Dubai și Abu Dhabi, Ras Al Khaimah s-a remarcat ca fiind o destinație perfectă atât pentru plaja cât și pentru nenumărate senzații tari în natură.
Astfel, de la munți la plaje întinse și păduri de mangrove, Ras Al Khaimah este cu certitudine o destinație care trebuie explorată măcar o dată în viață!

Cu toate acestea, nicio zi de plajă sau de aventură nu este completă fără o binemeritată relaxare într-un resort gândit special pentru confortul și bunăstarea vizitatorilor săi!

Vă propunem să le descoperiți mai jos, și să vă convingeți chiar voi de ce Ras Al Khaimah este supranumit “emiratul bijuterie”. Citeste in continuare »

O zi la ferma de perle din Ras Al Khaimah

Ras Al Khaimah este unul dintre cele șapte emirate care alcătuiesc Emiratele Arabe Unite. Chiar dacă nu este la fel de cunoscut precum Dubai și Abu Dhabi, această zonă are de oferit multe experiențe, atracții turistice, activități și zone care trebuie explorate măcar o data în viață!

Industria perlelor a fost de mare interes în regiunea arabă timp de secole. De fapt, a fost principala activitate comercială din Emiratele Arabe Unite înainte de descoperirea petrolului și gazelor.

Ferma de perle „Suwaidi Pearls” este situată în micul sat pescăresc Al Rams, localizat chiar la poalele maiestuosului lanț muntos Al Hajar din Ras Al Khaimah. Această fermă a fost înființată în 2005 de Abdulla Rashed Al-Suwaidi, primul fermier de perle arăbești din lume. Citeste in continuare »

Top 10 motive să vizitezi Ras al Khaimah

Sunt deja ani buni de când Emiratele Arabe Unite reușesc, prin peisajele exotice, infrastructura ca parcă desprinsă dintr-un film Sci-Fi, clădirile cu înălțimi spectaculoase, centrele comerciale de lux și o gastronomie deosebită, să atragă din ce în ce mai mulți adepți care să se întoarcă în această destinație an de an. Și nu e de mirare, EAU chiar pare să aibă de toate. Și atunci poate vă întrebați ce ar mai putea lipsi dintre cele enumerate mai sus, sau cum ar putea Emiratele Arabe Unite să ne mai surprindă?

Ei bine, dacă emiratele vecine, Dubai și Abu Dhabi au parte de faima și de locul lor binecuonscut în inima turiștilor, este momentul să aruncăm o privire la Ras Al Khaimah, cel mai nordic emirat, la 45 de minute de Aeroportul Dubai. Citeste in continuare »

© 2024 Blog Dertour