Sunt deja ani buni de când Emiratele Arabe Unite reușesc, prin peisajele exotice, infrastructura ca parcă desprinsă dintr-un film Sci-Fi, clădirile cu înălțimi spectaculoase, centrele comerciale de lux și o gastronomie deosebită, să atragă din ce în ce mai mulți adepți care să se întoarcă în această destinație an de an. Și nu e de mirare, EAU chiar pare să aibă de toate. Și atunci poate vă întrebați ce ar mai putea lipsi dintre cele enumerate mai sus, sau cum ar putea Emiratele Arabe Unite să ne mai surprindă?

Ei bine, dacă emiratele vecine, Dubai și Abu Dhabi au parte de faima și de locul lor binecuonscut în inima turiștilor, este momentul să aruncăm o privire la Ras Al Khaimah, cel mai nordic emirat, la 45 de minute de Aeroportul Dubai.

Acest emirat are multe de oferit turiștilor, de la peisajele sale uimitor de frumoase până la cultura și istoria bogată. Ce este deosebit este că mergând în Ras Al Khaimah reușești să combini fară eforturi relaxarea cu aventura, plajele exotice cu răcoarea munților sau gastronomia specifică locului cu cele mai în voga preparate internaționale, toate astea relaxându-te în resorturi de lux al căror unic scop este să te facă să te bucuri de o vacanță perfectă.

Dacă te gândești să vizitezi Emiratele Arabe Unite, atunci iată principalele motive pentru care trebuie să începi cu Ras Al Khaimah:

1. Peisajul este incredibil. Cu un traseu ușor accesibil te poți bucura de o vizită la Jebel Jais, cel mai înalt munte din țară (puțin peste 1900 m), care marcheză și granița cu Oman. Tot acolo poți încerca cea mai lungă tiroliană din lume și poți admira panoramele incredibile cu până la 150 km/h. Când ți-ai atins maximul de adrenalină, te poți relaxa pe nenumăratele plaje cu nisip fin din resorturi.

2. Există o mare varietate de activități oferite de la aventuri cu adrenalină până la activități mai relaxate. Pentru cei mai puțini aventurieri, ferma de perle, Dhayah Fort, orașul-fantomă Al Jazirah Al Hamra sau o plimbare prin zona mlăștinoasă, faimoasă pentru diversele specii de păsări ce vin ca sa ierneze în zonă, vor fi experiențe perfecte pentru a înțelege și descoperi mai bine acest emirat bijuterie.

3. Mâncarea este uimitoare! Veți găsi totul, de la bucătăria tradițională din emirate până la mâncăruri internaționale. Daca ești curios să testezi gastronomia specifică locului, am scris aici un articol despre cele mai delicioase preparate de încercat în Ras Al Khaimah.

4. Oamenii sunt incredibil de prietenoși și primitori. Emiratul este într-o continuă expansiune, iar oamenii sunt de-a dreptul efervescenți în contrastul și diversitatea lor.

5. Există o mulțime de opțiuni de cazare și suntem pregătiți să-ți recomandăm cele mai exclusiviste posibilități de cazare, pentru o ședere cu adevărat perfectă. Indiferent de care îți sunt așteptările, suntem convinși că vor fi depășite de clădirile și facilitățile impresionante. Al Marjan, Hilton, Rixos Bab Al Bahr sau Marjan Island Resort & Spa, construite pe o insulă artificială sunt cu adevărat spectaculoase.

6. Este ușor să vă deplasați, indiferent dacă utilizați transportul public sau închiriați o mașină. Cu toate acestea, deși infrastructura este extrem de bine pusă la punct, așteptați-vă la trafic greu la orele de vârf, în special în zilele de weekend în Emirate.

7. Distanța și durata zborului. O destinație exotică accesibilă cu un zbor direct de nici 5 ore, ce poate fi mai frumos?

8. Există câteva oportunități grozave de cumpărături, mai ales dacă sunteți în căutarea de suveniruri sau cadouri. Faleza orașului Ras Al Khaimah este perfectă pentru shopping, de la centrele comerciale la magazine micuțe gestionate de localnici, la mâncare stradală, ai posibilitatea să găsești orice ai caută.

9. Vremea este perfectă pe tot parcursul anului, așa că puteți vizita oricând. Pentru că munții ajută la coborârea temperaturilor, Ras Al Khaimah este cel mai răcoros dintre emirate. De asemenea, sunt șanse foarte mici să te gândești la vreme rea sau ploaie în această zonă, și pentru zilele caniculare piscinele răcoroase sau nenumăratele posibilități de activități în interior reușesc să țină vizitatorii ocupați indiferent de vârstă sau gusturi.

10. Costurile. Ce reușește Ras Al Khaimah față de alte emirate sau destinații exotice este să ofere luxul la costuri mai scăzute. Evident, fară a face rabat de la nimic din ce înseamnă calitatea unui resort sau a unei destinații de lux.

Dacă te-am convins să vizitezi Ras Al Khaimah, atunci DERTOUR te așteaptă cu oferte special pregătite pentru o vacanță perfectă!