Dubai se află în Golful Persic, în Peninsula Arabă și este cel mai mare oraș din Emiratele Arabe Unite. Dubai este recunoscut pentru condițiile de lux pe care le oferă, pentru serviciile de înaltă calitate, clădirile impresionante, dar și pentru tradițiile păstrate în cartierele vechi. Pe lângă multitudinea de obiective turistice care pot fi vizitate, orașul pune la dispoziție și o serie de activități, de la relaxarea la plajă, până la o aventură în deșert cu jeep safari.

Clima orașului Dubai este tropicală și deșertică, precipitațiile sunt puține, iar temperaturile sunt cuprinse între 16 grade Celsius și 48 grade Celsius. Astfel, Dubai este o destinație de vacanță în care temperaturile sunt plăcute chiar și când vremea este rece la noi, prin urmare, poți alege să evadezi în această destinație pe tot parcursul anului.

Burj Khalifa – cea mai înaltă clădire din lume

Burj Khalifa este cea mai înaltă clădire din lume și măsoară 828 metri înălțime. Pe lângă recordurile stabilite prin intermediul înălțimii pe care clădirea o are, au fost stabilite și recordurile pentru lifturile cu cea mai mare viteză din lume și pentru moscheea situată la cea mai mare înălțime, aceasta afându-se la etajul 158. Pentru a se bucura de priveliștile superbe asupra Dubaiului și Golfului Persic, vizitatorii sunt invitați să urce cu lifturile până la etajul 124.

Dubai Mall – paradisul pasionaților de shopping

Dacă ești pasionat de shopping, o vizită la Dubai Mall va fi negreșit pe placul tău. Acesta este al doilea cel mai mare mall din lume, unde se găsesc mai mult de 1200 de magazine, oferind astfel o experiență de shopping inedită. Pe lângă magazine, mall-ul le oferă vizitatorilor săi mai multe opțiuni de divertisment printre care: 22 de săli de cinema, 120 de restaurante și cafenele, un acvariu absolut specatculos unde se găsesc peste 300 de specii de animale, Dubai Dino – locul unde se găsește o fosilă autentică a unui dinozaur de peste 7 metri înălțime și multe alte atracții.

Dacă îți dorești să faci o pauză de la sesiunea de cumpărături, poți merge la Ski Dubai – o stațiune de schi interioară (în cadrul Dubai Mall), care are o suprafață de peste 22 000 de metri pătrați. Temperatura de aici este între -1 grad și 2 grade Celsius pe tot parcursul anului. Stațiunea are un munte interior care măsoară 85 de metri înălțime, unde se găsesc 5 pârti de dificultate diferită. Lângă locul unde se află pârtiile vei găsi Snow Park, o zonă de joacă de 3000 metri pătrați. Pe lângă posibilitatea de a te da cu sania, aici vei găsi și un tobogan, turnuri de cățărat și o peșteră de gheață.

Burj Al Arab

Burj Al Arab este unul dintre cele mai luxoase hoteluri și are o înălțime de 321 metri, fiind astfel al patrulea cel mai înalt hotel din lume. Clădirea este fotografiată frecvent, deoarece arhitectura modernă a acesteia este impresionantă, la fel fiind și peisajul din jur, privit de pe plaja publică care se află lângă hotel. Turiștii pot alege să rezerve o masă la unul dintre restaurentele hotelului chiar dacă nu sunt cazați la acesta și se pot bucura astfel de serviciile oferite în cadrul unui hotel de 7 stele.

Fântâna Dubai

Fântâna Dubai este un alt obiectiv turistic pe care nu ar trebui să îl ratezi atunci când optezi pentru o vacanță în Dubai. Sistemul de fântâni este situat pe Lacul Burj Khalifa și are o lungime de 275 metri, în timp ce jeturile de apă ajung până la 150 metri înălțime. Acestea creează un adevărat spectacol datorită luminilor, culorilor și mișcărilor ritmice care se coordonează cu tonurile muzicale.  

Vechiul Dubai – Bastakia

Vizitarea Cartierului Bastakia este modalitatea perfectă prin care poți cunoaște fascinanta cultură a Dubaiului. Construcția cartierului istoric datează din anii 1890, iar acesta este cunoscută datorită clădirilor din calcar și a zidurilor acoperite cu tunuri de vânt, care s-au păstrat foarte bine de-a lungul timpului.

Situat între Dubai Creek și Districtul Bur Dubai, cartierul te va impresiona cu arhitectura arabă, iar străzile înguste te vor purta prin istoria captivantă a Dubaiului. Tot în Bastakia, vei putea vezita două galerii de artă: Galeria XVA, unde este expusă o colecție de artă contemporană, și Galeria Majlis, unde este expusă o colecție de ceramică arabă tradițională și mobilier.

Dubai este un oraș al superlativelor, în care vei găsi mai multe clădiri impresionante, atât zgârie-nori din cartea recordurilor, cât și clădiri vechi încărcate de istorie. Un sejur în Dubai de 7 zile va fi suficient pentru a vizita toate obiectivele turistice de pe lista ta și îți va rămâne timp și pentru relaxarea la plajă.