*Sursa foto: MAD.vertise / Shutterstock.com

Europa este bine-cunoscuta pentru istoria sa bogata, numeroasele obiective turistice cu incarcatura culturala si gastronomie remarcabila, insa, pentru cei ce se afla in cautarea distractiei, exista atractii mai “alunecoase” ce atrag turistii intr-un numar foarte mare. Este vorba despre parcurile acvatice! Imagineaza-te rotindu-te printr-un tobogan cu apa, iar apoi facand pluta intr-o piscina! 

Noi ti-am pregatit o lista cu 5 dintre cele mai interesate parcuri acvatice din Europa:

Siam Park, Tenerife, Spania
Acest parc acvatic cu tematica thailandeza se afla in regiunea Adeje din Tenerife, in Insulele Canare. Parcul Siam are cel mai lung Rau Lenes (piscina inelara ce parcurge si intersecteaza alte atractii ale parcului), insa atractia principala a parcului o reprezinta Turnul Puterii, un tobogan rapid de 26 de metri care se incheie cu un tunel ce trece printr-o piscine de rechini. Palpitant, nu? Stai linistit, rechinii nu vor ajunge la tine.

Caribe Aquatic Park, Port Aventura, Costa Dorada, Spania
In cazul in care coasta azurie a regiunii Costa Dorada din nord-estul Spaniei nu este deja suficienta pentru tine, atunci indreapta-ti atentia spre parcul acvatic Caribe pentru o atmosfera caraibeana. Acest parc are o atmosfera distincta si chiar se simte un aer caraibean. Daca te simti in stare, incearca taifulul El Tifon sau palnia Mambo Limbo!

Aquariaz, Alpi, Franta
Aquariaz nu este doar unul dintre cele mai noi parcuri acvatice din Europa, dar este si cel mai inalt. Face parte din resortul Avioriaz, astfel ca te poti caza si beneficia mai multe zile de distractia in acest parc. Este deschis pe toata perioada anului, ceea ce e o veste buna pentru cei ce vin iarna la schi.

WaterPark, Faliaraki, Rhodos
WaterPark este cel mai mare parc acvatic din Grecia si este situat pe uimitoarea insula Rhodos. Pregateste-te pentru sarituri extreme, tobogane de tip gaura neagra si kamikaze. Exista si o palnie imensa ce te va invarti in cercuri inainte sa intri intr-un tobogan acoperit. Acesta este cu adevarat un parc acvatic de clasa mondiala!

Aqualandia, Venetia, Italia
Acest parc se promoveaza drept “o insula din Caraibe, la doar cativa pasi de Venetia”. In plus fata de o selectie larga de tobogane, Aqualandia ofera lectii de dans latino, un watergym, filter de apa si divertisment acvatic. Arhitectura este un omagiu adus influentelor din Caraibe vazute in Key West Florida, incepand cu intrarea, realizata dupa portul Hemingway. Printre reperele importante din acest parc se regaseste singura piscina cu valuri din lume, care are fund nisipos si o plaja de nisip. Ce zici, vii si tu?

Oricare ar fi destinatia preferata, fa-ti bagajele si porneste in aventura verii tale! Consulta ofertele Dertour pentru un city break pe: http://www.dertour.ro/city-break/
sau in agentiile Dertour: http://agentii.dertour.ro/