Sursa foto: Evgeni Fabisuk/Shutterstock.com

Cascais este un oras pescaresc incantator din Portugalia. Aici, vei intalni o serie de atractii turistice interesante, o multime de muzee fascinante, vile istorice si parcuri elegante, alaturi de toate facilitatile asteptate de la un oras plin de viata.

Renumit pentru plajele sale cu nisip alb, nenumarate oportunitati de shopping si vibratii cosmopolite, Cascais s-a reinventat intr-o statiune rafinata si una dintre cele mai sofisticate destinatii din Portugalia.

Iata ce ar trebui sa vizitezi in Cascais:

Boca do Inferno

Poate ca are un nume infricosator, insa va incanta orice iubitor al naturii. Boca do Inferno, tradus ca Gura Infernului este o formatie de stanci unde vei putea vedea valurile Oceanului Atlantic stropind stancile prin arcul natural. In vizita ta, te poti indrepta spre stanci pentru a face nenumarate fotografii sau doar pentru a le admira unicitatea. Boca do Inferno este situat la 1,5 kilometri spre vest de Cascais si poate fi accesat pe jos sau bicicleta.

Muzeul Condes de Castro Guimarães

Acest muzeu este gazduit intr-un castel incantator, gotic, construit in 1902 de un milionar irlandez. La moartea sa, cladirea a fost data consiliului din Cascais, care a transformat-o intr-un muzeu public ce prezinta mobilierul si arta din colectia personala a lui Castro Guimarães. Punctul culminant al muzeului este un manuscris din secolul al XVI-lea, care prezinta una dintre cele mai vechi imagini cu Lisabona. Casa este situata in gradinile Marechal Carmona, care odinioara erau terenurile casei. Acest loc fascineaza turistii iubitori de opulenta si de curentul gotic.

Promenada dintre Cascais si Estoril

Exista o plimbare scurta si placuta ce urmeaza linia de coasta dintre Cascais si Estoril. Traseul este de-a lungul unui promenade de pe malul marii si trece prin vile mari din secolul al XIX_lea, o piscina cu apa de mare si numeroase cafenele si baruri relaxante de la malul marii. Plimbarea dureaza aproximativ 30 de minute, iar de la gara Estoril este posibil sa prinzi trenul spre Lisabona.

Santini

Acest loc nu este un magazin obisnui de inghetata – ci serveste ceea ce este considerata a fi cea mai delicioasa inghetata din Portugalia! Gondata de Atillio Santini in 1949, acest “gelato” istoric a impresionat cateva generatii de vizitatori, inclusiv personalitati politice, turisti curiosi si chiar membri ai familiei regale. Bucura-te de aromele de neegalat de la Santini!

Praia da Ribeira si Praia da Rainha

O excursie in Cascais nu va fi completa fara vizitarea a doua dintre cele mai bune plaje ale sale! Praia da Ribeira este situata in centrul orasului Cascais. Poti ajunge aici pe jos de la gara. Cu apele sale calme, este cu siguranta cel mai bun loc pentru copii. Praia da Rainha poate fi cea mai mica plaja a zonei, insa este considerate cea mai pitoreasca. Este atat de frumoasa incat a fost frecvent vizitata de regina Amelia, ultima regina a Portugaliei.  In afara de nisipurile de aur si de apele senine, plaja este, de asemenea, renumita si pentru stancile din jur. Praia da Rainha este situata chiar in spatele Rua Frederico Arouca, strada principala din Cascais.


Acum ca stii si ce trebuie musai vizitat in pitorescul Cascais, arunca o privire peste ofertele noastre: http://bit.ly/2MnBo0S sau vino in agentiile Dertour: https://agentii.dertour.ro/