Sursa foto: phillus / Shutterstock.com

Heraklion, cel mai mare oras si port de pe insula Creta reprezinta o destinatie foarte iubita in randul turistilor de pretutindeni, mai ales in lunile de vara. Heraklion atrage exploratori straini, care doresc sa viziteze siturile arheologice, sa se bucure de flora si fauna zonei, dar si de viata de noapte activa. Aici, localnicii sunt deosebit de ospitalieri, mereu pregatiti sa te indrume prin imprejurimi si sa-ti recomande cele mai interesante obiective turistice. Asa vom face si noi. Iata cateva dintre minunile orasului Heraklion:

Fortareata

Cu un picior in trecut, si unul in prezent, orasul Heraklion iti ofera atat o gura de aer proaspat, dar si cateva elemente din istorie, printre care si legendara fortareata venetiana. Numita si “Koules” sau “Castello a Mare”, fortareata inconjoara portul orasului. Construita de venetieni la inceputul secolului al XIII-lea, cand au cucerit orasul, fortareata gazduieste astazi ocazional expozitii de arta, piese sau concerte.

O poti vizita de marti pana duminica, de la 8:30 pana la ora 15:00 pe timp de iarna, iar vara pana la 19:00.

Knossos

Potrivit mitologiei grecesti, regele Minos si-a construit palatul la Knossos, dar si faimosul labirint, atat de complex incat nimeni nu si-a gasit calea. In centrul Labirintului din Knossos se afla Minotaurul: jumatate barbat, jumatate taur. Monumentul incearca sa oglindeasca sariturile pe taur, o activitate antica ce implica alergarea spre un taur, prinderea acestuia de coarne si suirea pe el. Knossos a fost abandonat in jurul anului 1450 inainte de Hristos. Se presupune ca din cauza unui cutremur de mare anvergura locuitorii au disparut. Astazi, frumosul templu din Knossos ofera un cadru spectaculos pentru fotografiile de vacanta.

Muzeul Arheologic

Muzeul de Arheologie din Heraklion este unul dintre cele mai mari muzee din Grecia si unul dintre cele mai importante muzee din intreaga Europa. Exponatele sale sunt reflectari autentice ale preistoriei si istoriei crestine (circa 7000 de ani), de la epoca neolitica pana la Imperiul Roman. Artefactele apartin civilizatiei minoice si te vor uimi cu valoare lor estetica si istorica.

Biserica Sf. Titos

Situata pe strada Avgoustou Nr.25, biserica este unul dintre cele mai importante monumente ale orasului Heraklion. Istoria bisericii dateaza inca din anul 961, cand Nikiforos Fokas a condus arabii din Creta si a adus din nou insula sub influenta imperiului bizantin. Biserica Agios Titos a fost construita la acel moment pentru a relua influenta si traditia ortodoxa pe insula. In secolele urmatoare cladirea a ramas un symbol al orasului Heraklion, intotdeauna sub influentele dominante ale orasului. In prezent, langa biserica vei gasi minunata piata Agios Titos, cu cafenele si baruri pitoresti.

Karteros

Creta nu are legatura doar cu istoria si muzeele. Aici te poti bucura de adevarate momente de respire pe plaja. Majoritatea plajelor sunt situate destul de departe de centrul Heraklionului, insa o optiune splendida si apropiata de centru este Karteros, o plaja vasta de nisip, dotata cu sezlonguri si baruri pe plaja.

Descopera oferte pe site-ul nostru la: https://www.dertour.ro/early-booking/grecia/creta-heraklion.