*Sursa foto: Frank Bach/Shutterstock.com

Amatorii de filme stiu ca arta cinematografica nu se rezuma decat la personaje, recuzita sau efecte speciale. Pentru a calatori in dimensiunea fictiva, trebuie sa ne identificam cu acel loc, mai ales ca, de multe ori, revedem aceleasi locuri in marile productii cinematografice.

Iata 4 destinatii populare pe care trebuie neaparat sa le vezi daca esti amator de filme:

  1. Londra

Fie ca vorbim despre filme romantice, de actiune ori drame, Londra este cadrul preferat al producatorilor de film de la Hollywood si al celor britanici.

Productii precum Four Weddings and a Funeral, Shakespeare in Love sau Wimbledon au prins contur pe strazile londoneze. De asemenea, iubitorii seriei James Bond vor recunoaste Galeria Nationala din Skyfall sau bulevardele pe care s-au desfasurat intreceri si urmariri intense.

*Sursa foto: PHOTOCREO Michal Bednarek/Shutterstock.com

  1. Paris

Orasul iubirii a gazduit productii cinematografice clasice, precum Charade, cu Audrey Hepburn si Cary Grant, romanticul Midnight in Paris, al lui Woody Allen, ori fascinantul Moulin Rouge, cu Nicole Kidman.

Mai mult, regasiti in Montmartre renumitul carusel si Café des Deux, ambele simbolice pentru filmul Amelie. Alte filme iconice produse in Paris sunt “The Da Vinci Code” si “La Vie en Rose”.

*Sursa foto: MarinaDa/Shutterstock.com

  1. Roma

Fontana di Trevi este emblematica pentru filmul “La Dolce Vita”, insa bogatia arhitectonica a Romei a servit drept fascinante decoruri pentru numeroase productii precum: “Roman Holiday”, cu Audrey Hepburn, “Un Americano a Rome”, “Eat, Pray, Love” si “To Rome with Love”.

*Sursa foto: Luciano Mortula/Shutterstock.com

  1. Salzburg

Fie ca parcurgi turul muzical oficial al filmului, fie ca optezi pentru plimbari relaxante in cautarea bisericii Nonnberg ori a podului Mozart, trebuie neaparat sa descoperi taramul filmului “Sunetul Muzicii”. La pas prin pitorescul Salzburg, acompaniat de acorduri muzicale din pelicula, inevitabil te vei transpune in mijlocul scenelor musicalului Austriei.

*Sursa foto: Kanuman/Shutterstock.com