*Sursa foto: Balate Dorin / Shutterstock.com

Insula Corfu iti ofera sanctuarul linistit de care ai nevoie in vacanta pe care ti-o planuiesti pentru a te relaxa dupa un an de munca lung si extenuant.

Aici nu vei gasi aglomeratia si zgomotul specific oraselor mari, cum ar fi Atena, fiind astfel o destinatie de vacanta ideala daca iti doresti un sejur linistit, in care sa iti incarci bateriile pentru urmatorul an de munca. Multi turisti aleg acest loc pentru a se relaxa savurand cafele la tavernele grecesti sau plimbandu-se pe strazile pietruite din Orasul Vechi, Corfu. Cu toate acestea, aceasta insula nu este lipsita de distractii; indiferent ca esti iubitor de istorie si cultura sau iti plac activitatile sportive, vei gasi o multime de moduri de a-ti petrece timpul liber in insula Corfu.

Daca iti place istoria si doresti sa descoperi locuri in care odinioara se desfasurau intalniri elene de o mare importanta istorica, atunci ar trebui sa iti petreci timpul prin orasul Corfu. Strazile pietruite din partea de nord a orasului vechi sunt pline de locuri istorice, cel mai popular obiectiv turistic istoric fiind vechea cetate Palaio Frourio, construita in secolul al X-lea, care are vedere spre estul orasului si ofera vizitatorilor sansa de a explora indeaproape istoria insulei.

Orasul Corfu este, de asemenea, un important loc de pelerinaj ortodox, datorita faptului ca gazduieste Biserica Agios Spiridon. Aceasta biserica este situata la doar cateva strazi de piata principala (Spianada), in partea de vest si dateaza din secolul al XVI-lea. Biserica este locul de veci al parintelui spiritual al insulei, Agios Spiridon.

Daca se intampla sa vizitezi centrul istoric al insulei Corfu intr-o zi ploioasa, ai putea sa vizitezi numeroasele muzee pe care le adaposteste. Palatul Sfintilor Mihail si Gheorghe, cladire ce se afla destul de aproape de Biserica Agios Spiridon, a fost construit in timpul ocupatiei britanice a insulei, iar acum adaposteste Muzeul de Arta Asiatica. Altii recomanda vizitarea muzeelor bizantine si arheologice situate pe marginea de nord-est a insulei.

Muzeul de Arheologie din orasul Kerkyra (Corfu), situat in sudul insulei, este, probabil, cel mai bun muzeu de arheologie din intreg arhipelagul. Cel mai impresionant exponat de aici este masivul fronton Gorgon excavat din templul doric al lui Artemis la Paleopolis, la sud de orasul Kerkyra; acest fronton domina o camera intreaga, fiind flancat de pantere si scene de lupta mitice.

Daca iti place sa iti petreci cea mai mare parte a timpului in aer liber, lasa orasul Corfu in urma si incepe o aventura pe muntele Pantokrator, varfurile acestuia inaltandu-se deasupra coastei de nord-est a insulei, la aproximativ 30 de kilometri de nordul orasului Corfu. Din partea de sus a muntelui, poti obtine vederi spectaculoase ale insulei, precum si ale marii. In cazul in care escaladarea muntelui Pantokrator nu este suficienta pentru pofta ta de aventura, poti face drumetii pe Corfu Trail, care se intinde pe aproximativ 200 de kilometri, de la Cape Agia Ekaterini pe coasta de nord a insulei pana la un mic catun sudic denumit Spartera.

*Sursa foto: Retrofokusz / Shutterstock.com

Oportunitatea de a te bucura de bogatiile naturale din Corfu este acum la dispozitia fiecarui turist dornic de aventura si aer curat. Dupa ani de pregatire minutioasa pusa la cale de catre organizatori, Trail Corfu a fost deschis oficial in vara anului 2001. Acest drum lung de 200 de kilometri strabate fiecare zona ecologica variata a insulei, de la spectaculosul Cape Asprokavos in partea de sud a insulei la plaja mai putin cunoscuta Agios Spyridon in partea de nord.

Iar pentru ca insulele grecesti inseamna, inainte de toate, plaje variate si ape turcoaz, nu ai voie sa ratezi plajele frumoase ale insulei Corfu. Fie ca esti in cautare de snorkeling, parasailing, sporturi nautice sau, pur si simplu, vrei sa te bucuri de soare stand pe un sezlong pe nisip, cele mai multe orase de coasta de pe insula Corfu – in special Glyfada la est, Agios Stefanos la nord si Issos la sud – ofera o multime de oportunitati de a te bucura de o relaxare ideala pe meleaguri exotice ale Greciei. Daca ai chef de aventura, nu rata sansa de a explora numeroasele pesteri din Paleokastritsa, situate pe coasta de nord-vest a insulei. De asemenea, turistii care si-au petrecut vacantele aici recomanda vizitarea satului de pescari Kassiopi, care se gaseste in partea de nord a insulei Corfu.

Plaje vei gasi din belsug pe insula Corfu, dar multe dintre ele sunt cu pietris. Exista, totusi, cateva plaje care te-ar putea incanta pe aceasta insula, cele mai bune fiind Glyfada – favorita grecilor bogati, Sidari – care are formatiuni de roca si care gazduieste faimosul Canal D’Amour, si stancoasa Paleokastritsa, care atrage atentia prin manastirea de pe varful unei stanci, care detine un muzeu in care, dupa spusele calugarilor, se gaseste scheletul unui monstru marin.

Cu siguranta, vrei sa ai parte si de o viata de noapte interesanta in sejurul tau in insula Corfu. In ciuda faptului ca este cunoscuta ca o destinatie de relaxare, nimeni nu poate nega faptul ca insula Corfu are o parte salbatica si distractiva. Strazile din orasul Corfu sunt captusite de baruri pline de viata si cluburi ce atrag o multime de oameni dornici de distractie. In cazul in care motivul principal pentru care vizitezi Corfu este faptul ca vrei sa petreci, expertii recomanda Agios Gordios, casa Palatului Roz, o pensiune populara pentru party-urile sale galagioase, gasita pe coasta de vest a insulei. Trebuie sa stii, totusi, ca acest loc nu este pentru cei slabi de inima; festivalurile de noapte continua pana in zori.

De asemenea, daca ai chef de distractie, nu ai voie sa ratezi Kavos. Situat la 6 kilometri la sud de Lefkimi, aici vei putea face bungee-jumping, te vei putea da in carturi, vei gasi o multime de cluburi, baruri video si multe alte posibilitati de aventura si voie buna.

Pentru mai multe detalii, va asteptam pe site-ul Dertour sau in agentiile noastre.