Sfaturi si recomandari pentru calatorii

Romania (page 1 of 2)

Ce trebuie sa știi despre o vacanță pe litoral plătită cu vouchere de vacanță?

Sursa foto: Calin Stan/Shutterstock.com

Venirea verii înseamnă și venirea poftei de vacanță, mare și soare. Deși foarte mulți români aleg să petreacă în afara țării, pe plaje din Grecia, Turcia sau Spania, există un număr destul de mare de oameni care preferă litoralul românesc.

În ultimii ani, turismul pe litoralul românesc s-a dezvoltat extrem de mult, an de an ajungând la mare mai mulți oameni. Unul dintre motivele creșterii este apariția voucherelor de vacanță.



Ce sunt voucherele de vacanță? Citeste in continuare »

Vacanță în România – Cele mai frumoase destinații de călătorie în acest an

Odată cu venirea primăverii, începem să ne dorim tot mai mult să explorăm noi destinații de vacanță în România și în străinătate. Perioada concediilor se apropie, motiv pentru care astăzi ne-am gândit să facem un periplu turistic pe tărâm autohton. Citeste in continuare »

Obiective turistice Iași: Ce poți vizita în capitala Moldovei

Dacă anul acesta ți-ai propus să continui călătoriile în frumoasa noastră țară, trebuie să treci pe lista destinațiilor de vacanță și orașul Iași. Acesta este cel mai important oraș din Moldova din punct de vedere economic, cultural și politic și unul dintre cele mai vechi orașe din România. O dată ajuns acolo vei păși pe urmele lui Ștefan cel Mare, te vei plimba prin locurile de suflet ale lui Mihai Eminescu și vei descoperi locul în care Amintirile din copilărie ale lui Ion Creangă au luat viață.

Fosta capitală culturală a Moldovei, din anul 1408, oferă numeroase obiective turistice pe care trebuie să le vizitezi în timpul periplului tău. Iată ce poți vizita în timpul vacanței petrecute în Iași! Citeste in continuare »

Obiective turistice București: 12 locuri pe care nu trebuie să le ratezi în capitală

Cu un trecut deosebit, o atmosferă plină de viață și numeroase atracții turistice inedite, București este una dintre cele mai sigure și mai accesibile destinații din Europa.

Turiștii pasionați de arhitectură vor descoperi adevărate comori în acest oraș, începând cu mănăstirile deosebite construite în stilul unic Brâncovenesc și  continuând cu maiestuoasele clădiri construite în stilul modern, contemporan. Citeste in continuare »

Obiective turistice din Sinaia: 3 locații deosebite în care trebuie să ajungi

Considerată Perla Carpaților, Sinaia este una dintre cele mai frumoase stațiuni din România, având un trecut social și cultural bogat. Numele acesteia este inspirat de cel al Muntelui Sinai, fiind unul cu implicații sacre. Acest oraș este și fosta reședință a regilor, iar frumusețea sa arhitecturalăse îmbină perfect cu cea a naturii. Citeste in continuare »

Obiective turistice Maramureș: 10 locuri pe care trebuie să le vizitezi

Maramureș este o zonă foarte cunoscută a României, fiind considerată una dintre cele mai tradiționale regiuni ale ţării noastre. Aceasta este poziţionată în partea de nord a ţării, învecinându-se cu oraşele Satu Mare, Bistrița Năsăud și Sălaj. Cele patru regiuni folclorice pe care această zonă le include sunt pline de tradiții și istorie. Astfel, Țara Chioarului, Țara Lăpușului, Țara Codrului și Țara Maramureșului  ne oferă șansa de a vizita diverse obiective turistice naturale, religioase și culturale. Iată care sunt zece dintre cele mai inedite locuri din Maramureș, pe care trebuie să le vizitezi atunci când ajungi în zonă. Citeste in continuare »

Obiective turistice Bușteni: 3 cele mai frumoase atracții pe care trebuie să le vizitezi

Stațiunea balneoclimaterică Bușteni, denumită și Poarta Bucegilor, este localizată la 135 km de București, la o altitudine de 880 m. Aceasta oferă numeroase căi de acces către zona Munților Bucegi și face legătura cu Platoul Bucegilor prin intermediul celui mai lung traseu de telecabină din România. Acest vechi centru al alpinismului și turismului românesc este străjuit de Munții Costila și Caraiman. Masivele Piatra Arsă, Jepii Mici și Jepii Mari, Munții Caraiman și Costila sunt doar câteva dintre atracțiile montane care creează splendoarea neîntrecută a zonei Bucegi.

Iată alte trei obiective turistice deosebite pe care nu trebuie să le ratezi, o dată ajuns în Bucegi. Citeste in continuare »

Obiective turistice din România – TOP 9 locuri care atrag sute de mii de turiști anual

Înțesată de locuri pline de tradiție și oameni primitori, România se află pe harta multor turiști din întreaga lume care se simt atrași ca un magnet de legendele și stilul de viață de la noi. Iar dacă cei mai mulți dintre străinii care ne calcă pragul știu despre România că este țara natală a Nadiei Comăneci, că la Bran a trăit contele Dracula sau că aici a făcut carieră Gheorghe Hagi, multe obiective turistice care spun povestea acestui popor pot rămâne nedescoperite, în umbra celor ceva mai norocoase, adică mai comerciale. Citeste in continuare »

Obiective turistice Sibiu: 7 atracții pe care trebuie să le vizitezi în Sibiu

Sibiul este unul dintre cele mai frumoase și apreciate orașe din România, fiind și reședința județului cu același nume. Transilvania se poate mândri cu încă o urbe care atrage turiști de pe tot mapamondul, Sibiul având renume internațional, grație evoluției sale economice din ultimii ani, dar și evenimentelor culturale organizate aici cu succes de-a lungul timpului. Nu degeaba a fost Capitala Culturală a Europei, alături de orașul Luxemburg, în 2007, când a găzduit festivaluri, concerte și alte forme de manifestări artistice. Citeste in continuare »

Cele mai mari orașe din România – TOP 5

Chiar dacă în ultimii zece ani numărul de locuitori de pe teritoriul României a scăzut cu mai bine de 1.5 milioane, populația țării depășește în prezent 19 milioane de rezidenți. Cu toate că turismul se concentrează asupra locurilor pline de istorie și a peisajelor scenice, printre care se numără cea mai bine prezervată deltă europeană, cinci dintre cele mai mari și dezvoltate zone urbane de pe teritoriul țării trebuie să își facă neapărat loc în itinerarul oricărui vizitator. Citeste in continuare »

Articole mai vechi

© 2024 Blog Dertour