Sursa foto: Calin Stan/Shutterstock.com

Venirea verii înseamnă și venirea poftei de vacanță, mare și soare. Deși foarte mulți români aleg să petreacă în afara țării, pe plaje din Grecia, Turcia sau Spania, există un număr destul de mare de oameni care preferă litoralul românesc.

În ultimii ani, turismul pe litoralul românesc s-a dezvoltat extrem de mult, an de an ajungând la mare mai mulți oameni. Unul dintre motivele creșterii este apariția voucherelor de vacanță.



Ce sunt voucherele de vacanță?

Sunt vouchere valorice oferite de angajatori către angajați, cu ajutorul cărora se pot plăti servicii turistice. Acestea nu sunt impozitate și sunt valabile doar în România, ceea ce duce la dezvoltarea turismului din țară pe toate planurile.

S-a ajuns la concluzia că de la apariția voucherelor de vacanță până în prezent, numărul turiștilor a crescut cu peste 20% și în același timp au apărut din ce în ce mai multe unități de cazare și din ce în ce mai multe servicii bune.

Ce trebuie să știi dacă vrei să mergi într-o vacanță cu vouchere?

Dacă ai primit vouchere de vacanță de la angajator, trebuie să știi câteva lucruri despre acestea:

  • Pot fi folosite doar la unități de cazare sau la furnizori de servicii din țară, care acceptă astfel de vouchere. Numărul unităților este mare și acoperă întreaga țară. Pentru litoral, poți găsi aici câteva oferte excelente
  • Deși voucherele au un termen de valabilitate, pot fi folosite pentru vacanțe viitoare. Dacă ai vouchere de vacanță care expiră în aprilie, poți achiziționa  vacanțe în Septembrie, atâta vreme cât trimiți plata către unitatea de cazare până în aprilie.
  • Voucherele nu pot fi restituite. Odată ce ai plătit cu vouchere de vacanță și vrei să renunți la călătorie, nu poți primi voucherele înapoi. Tocmai de aceea, este bine să îți alegi cu mare atenție vacanța.
  • Valoarea unui tichet de vacanță este de 1450 de lei și este oferit de toți angajatorii din sistemul public.
  • Voucherele pot fi folosite doar pentru servicii turistice, de cazzare, masă sauu recuperare a capacității de muncă. De asemenea, pot acoperi și cheltuieli de călătorie sau divertisment, atâta vreme cât acestea se regăsesc în pachetele turistice.
  • Atunci când se plătește cu vouchere, nu se poate primi rest în bani. Acestea trebuie să fie cheltuite în întregime.

De ce să mergi pe litoral cu vouchere de vacanță?

Motivele sunt numeroase. În primul rând, folosirea voucherelor te scutește de o serie de taxe pe care le-ai plăti în mod normal pentru banii încasați de la angajator. Folosind vouchere de vacanță poți sta în hoteluri de cea mai bună calitate și te poți bucura de servicii excelente.

Numărul unităților de cazare care acceptă vouchere este foarte mare și este într-o continuă creștere, așadar, ai de unde alege.