Capitoliul - CubaNu exista un alt loc din lume care sa iti poata oferi o intoarcere in timp, cu 60 de ani, asa cum o face Havana. Capitala Cubei are un farmec aparte si a reusit, in ciuda numeroaselor probleme pe care le are, sa devina una dintre cele mai cautate destinatii turistice ale lumii. Este adevarat ca plajele si clima de aici sunt si ele un punct forte, care contribuie serios la decizia turistului de a vizita orasul, insa atmosfera anilor ’50, gasita pe strazile cubaneze, este elementul principal de atractie.

Pentru ca o vacanta in Cuba poate sa fie destul de costisitoare si poate sa necesite destul de mult timp pentru calatorie, inainte de a ateriza in Havana este bine sa ai lectiile facute. Care sunt obiectivele care nu trebuie ratate? Ce trebuie sa mananci? Ce nu trebuie sa mananci? Cum trebuie sa te comporti si unde trebuie sa te cazezi..toate sunt intrebari care trebuie sa isi gaseasca raspunsul inainte de  a te gasi pe strazile Havanei.

Cateva informatii interesante despre Havana

Cu totii stim ca este capitala Cubei, insa putini stiu ca orasul are o istorie de aproape 500 de ani si ca este fondat de un cunquistador, denumit Diego Velazquez de Cuellar.  In ciuda faptului ca este orasul unde sunt luate cele mai importante decizii din Cuba, Havana nu este intocmai cel mai mare oras, fiind depasit ca si numar de locuitori de Caracas, Santo Domingo si Maracaibo.

De-a lungul istoriei, orasul a trecut prin foarte multe intamplari, a fost controlat de mai multe puteri ale lumii si si-a construit o imagine foarte interesanta in lume.

Astazi, este cunoscut pentru atmosfera deosebita de pe strazi, pentru cultura care abunda peste tot, incepand cu muzica si dans si terminand cu filme si cu teatru, dar si pentru tigari si trabucuri, care beneficiaza chiar de un festival : Festivalul tigarilor.

Care sunt obiectivele turistice ce merita vizitate in Havana?

Intregul oras este un obiectiv turistic, insa se evidentiaza cateva puncte ceva mai deosebite, pe care merita cu siguranta sa le vezi cu ochii tai:

– Capitoliul. Este o cladire impunatoare, care astazi este folosita ca sediu pentru Ministerul Tehnologiilor, pentru Ministerul Mediului si pentru Ministerul Stiintei.

– Piata Revolutiei. Este un loc ce face parte din constiinta cubaneza. Aici au loc an de an numeroase parade si festivitati si aici a ajuns in vizita Papa Ioan Paul al II-lea. De asemenea, in aceasta piata se gasesc cele mai importante institutii cubaneze, cum ar fi Ministerul Armatei sau cel al Politiei.

– Universitatea Havana. Cubanezii sunt un popor cult, asadar, Universitatea din capitala reprezinta unul dintre principalele puncte ale orasului. Statuia Alma Mater, care se gaseste in campusul universitare este un punct de pornire atat pentru petrecerile studentilor, cat si pentru diversele demonstratii ce au loc in Havana.

– Catedrala San Cristobal. Se spune ca este locul unde sunt adapostite ramasitele lui Cristofor Columb. Nici nu este de mirare, asadar, faptul ca este o catedrala intesata cu turisti. Chiar daca nu exista dovezi asupra faptului ca marele Columb isi duce somnul de veci in aceasta catedrala, este totusi un loc ce merita vazut.

Pe langa aceste obiective, te poti plimba pe Paseo del Prado, care este o strada deosebit de fruoasa, poti vizita Parcul Militar Morro-Cabana sau poti admira exponatele din Muzeul Revolutiei.

Havana 2

Cand este bine sa vizitezi Havana si cu ce ajungi aici?

Este indicat sa iti planifici vacanta oricand, mai putin in lunile septembrie – noiembrie. Aceste luni sunt mereu sub semnul riscului de uragane, asadar, s-ar putea sa nu iti ofere acea vreme pe care ti-o doresti. Cu toate astea, in octombrie te poti bucura de un festival de muzica deosebit, asadar, este bine sa calculezi cu atentie cand vrei sa mergi in Havana. O perioada foarte buna pentru vizita este perioada iulie – august, cand sunt o multime de festivitati in cadrul Carnavalului .

Calatoria pana in capitala Cubei costa aproximativ 1000 de Euro, in functie de perioada in care achizitionezi biletul de avion si presupun cel putin o escala.

In ceea ce priveste calatoria prin Havana, taxiul este cea mai buna varianta, insa este bine sa negociezi pretul calatoriei inainte de a urca intr-o masina.

Alte lucruri pe care trebuie sa le stii despre Havana?

​Cuba nu este o tara pe care sa o vizitezi pentru mancare si automat nici Havana. Desi nu exista pareri excelente despre mancarea de aici, nu vei muri de foame. De regula, la restaurante vei gasi mancare clasica, fara varietati prea mari: fructe, oua, mezeluri, paine, fasole, orez, cartofi, carne de pui sau porc si salate foarte mici. Poti descoperi si exceptii, insa nu foarte multe, asadar, este bine sa nu ai asteptari foarte mari de la mancarea de aici.

In ceea ce priveste mancarea, cocktail-urile sunt delicioase iar restul bauturilor sunt cat se poate de normale.

Este bine sa schimbi banii inainte de a ajunge in Cuba sau chiar pe aeroport, deoarece ATM-urile sunt rare.

Daca vrei sa iti petreci o parte din vacanta pe net, sansele tale sunt minime. Internetul este aproape inexistent in Cuba, iar acolo unde exista costa destul de mult.

Havana poate sa fie destinatia perfecta de vacanta. Daca esti pasionat de culturi total diferite de cea in care traiesti, de experiente deosebite si de plaje aurii si ape cristaline, atunci cu siguranta merita.

Pentru mai multe detalii, va asteptam pe site-ul Dertour sau in agentiile noastre.

Havana