Daca deja ai inceput sa iti planifici vacanta de vara, probabil incerci sa gasesti cele mai bune oferte si cele mai ieftine optiuni de cazare. Poate te mai gandesti si la cateva locuri superbe pe care sa le vizitezi si care sa iti ofere amintiri de neuitat. Iar daca te gandesti la o vacanta pe insula Tenerife, in Bali sau chiar in Hawaii, probabil stii deja ca aceste locuri iti ofera o abundenta de peisaje frumoase si plaje cu nisip fin, care parca te invita sa lenevesti la soare toata ziua. Iar ca sa-ti usuram si mai mult decizia, ti-am pregatit un articol cu 6 cele mai frumoase plaje din lume.

Los Gigantes, Tenerife

Cand ajungi pe Los Gigantes, te vei simti coplesit de frumusetea naturii. Iar la asta se adauga si faptul ca stancile care inconjoara aceasta plaja sunt niste gardieni imensi pusi acolo de Mama Natura pentru a veghea asupra plajei si a oamenilor care o populeaza. Inalte de pana la 800 de metri, aceste stanci te vor face sa te simti protejat in timp ce savurezi un cocktail rece pe plaja.

The Baths, Insulele Virgine Britanice

Nimeni nu stie exact cum bucatile imense de stanca de granit perfect slefuite au ajuns pe tarmul Gordei Virgine, insa un lucru e sigur: compun o priveliste cu adevarat unica. Iar impreuna cu muntii plini de palmieri din spate si apa cristalina, iti vor oferi clipe de neuitat. Vei avea impresia ca te afli pe o insula a piratilor si ca la orice pas ai putea descoperi o comoara ascunsa.

Navagio, Grecia

Plaja Navagio este perla insulei Zakynthos. Acesta plaja spectaculoasa in forma de semiluna este accesibila doar cu barca si este inconjurata de trei stanci foarte inalte care ii ofera un aspect dramatic, desprins din povestile cu pirati si marinari. Iar in fiecare an, turistii se inghesuie sa admire contrastul dintre nisipul alb si apa albastra a marii.

Makena, Hawaii

La apus, nisipul de culoarea somonului se combina cu valurile albastre ale marii si creeaza un tablou idilic, demn de admiratia oricarui artist. Plaja Makena este cu adevarat o comoara a Hawaii-ului, iar daca iti vei petrece cateva clipe admirand marea, vei ramane impresionat de vasta intindere a Pacificului, oceanul care unifica toate insulele Hawaiiene.

Plaja Ascunsa, Mexic

Nu-i asa ca numele ti-a starnit interesul? Nu-i de mirare, mai ales ca Plaja Ascunsa este o priveliste pe care trebuie neaparat sa o vezi. Inconjurata de stanci acoperite cu iarba, aceasta plaja a devenit foarte populara printre turisti in ultimii ani. Se crede ca acest loc ferit de ochii lumii a fost creat de armata mexicana la inceputul anilor 1900, cand acestia testau detonarea bombelor. O istorie violenta dar care a dat nastere unui loc atat de frumos.

Piha, Noua Zeelanda

Daca vrei sa vizitezi locul unde s-a filmat celebra trilogie Stapanul Inelelor, nu uita sa vizitezi si plaja Piha. Adaposteste Piatra Leului, o stanca ce se inalta semeata deasupra valurilor si vegheaza asupra orasului de langa. Tarmul este inconjurat de dealuri verzi strabatute de mici parauri care se varsa in Marea Tasmaniei. Este un adevarat paradis verde pe care trebuie neaparat sa il vezi.

Sursa poza: www.pexels.com