*Sursa foto: Lucian BOLCA / Shutterstock.com

Grecia este cunoscuta in intreaga lume pentru plajele sale uimitoare. Le gasesti in multe zone ale coastei grecesti, atat pe continent, cat si pe insulele insorite. Fiecare dintre ele ofera ceva unic calatorilor ce-si fac drum pe acele meleaguri. Indiferent daca vizitezi una sau toate dintre cele mai bune plaje din Grecia, vei intalni locuri speciale, unde-ti vei crea amintiri pentru o viata.

Conform Trip Advisor, acestea sunt cele mai frumoase 10 plaje:

1. Elafonissi Beach, Chania

*Sursa foto: Patryk Kosmider / Shutterstock.com

Plaja din Elafonissi este cu adevarat remarcabila. Situata pe insula Elafonissi, in sud-vestul Cretei, nisipul exotic, roz si alb pe alocuri se uneste cu apa azurie. Apa este perfecta pentru inotatorii de toate varstele. Salvamarii se asigura ca toata lumea este in siguranta. Poti inchiria o umbrela care te va racori chiar si in cea mai calduroasa zi.

2. Balos Lagoon, Chania

*Sursa foto: Heracles Kritikos / Shutterstock.com

Una dintre cele mai frumoase plaje din Creta, Balos Lagoon se afla in apropierea orasului Kissmos. Situata intre insula mica Imeri Gramvousa si insula Creta, plaja este accesibila cu barca sau cu masina. Aici, vizitatorii sunt intampinati de o priveliste uimitoare, creata de erodarea unei roci, care acum este inconjurata de nisip roz si apa turcoaz.

3. Simos Beach, Elafonisos

*Sursa foto: experiencecollector / Shutterstock.com

Mica insula din Elafonisos gazduieste plaja Simos, adesea mentionata de localnici ca fiind cea mai frumoasa plaja din Grecia. Combinatia apei turcoaz cu dunele de nisip si flora unica creeaza o atmosfera apreciata de toti. Intr-adevar, vizitatorii vor gasi adesea mai multi localnici decat turisti pe aceasta plaja, care este cunoscuta pentru apele sale calme si atmosfera plina de viata.

4. Kleftiko Beach, Milos

*Sursa foto: Martin M303 / Shutterstock.com

Kleftiko este un loc impresionant unde vei gasi formatiuni de roci la care poti ajunge doar de pe mare. La prima vedere, locul ti se va parea familiar, tocmai pentru ca apare in fotografiile ghidurilor turistice despre insula. Ce vei gasi aici? Roci ce izvorasc din mare care formeaza pesteri naturale si fenomene geologice rare. Legenda spune ca intr-una din pesterile Kleftiko se ascunde o comoara a piratilor, care nu a fost gasita vreodata. Poate o vei gasi chiar tu!

5. Sarakiniko Beach, Milos

*Sursa foto: Josef Skacel / Shutterstock.com

Roci vulcanice albe, la fel de moi precum creta, sculptate in forme intrigante de catre vant si valuri. Golful adanc cu apa azurie, care transforma fiecare nuanta intr-un albastru mai intens, pe masura ce ajungi mai departe de tarm, asta te asteapta in Sarakiniko, Milos!

6. Porto Limnionas, Zakynthos

*Sursa foto: Mila Atkovska / Shutterstock.com

Porto Limnionas este unul dintre cele mai placute locuri de inot din Zakynthos. Aceasta insula uimitoare are propria sa porecla si este bine-cunoscuta sub numele de Zante. Aici vei intalni un golf ingust si stancos, la care se poate ajunge usor pe scari naturale, din piatra. Apa este usor racoroasa, numai buna intr-o zi fierbinte de vara.

7. Milos Beach, Lefkada

*Sursa foto: Lucian BOLCA / Shutterstock.com

Plaja din Milos se distinge prin frumusetea naturala unica si apa cristalina. Culorile magnifice si formatiunile deosebite din roci ofera locuri excelente pentru o zi de plaja.

8. Kalamaki Beach, Zakynthos

*Sursa foto: Leszek Glasner / Shutterstock.com

Kalamaki este una dintre cele mai populare plaje din Grecia. Sub zona stancoasa gasesti locuri umbrite, cu nuante calde, unde nisipul fin, auriu, se intinde cat vezi cu ochii. Aceasta plaja vasta cu marea de un albastru deschis este destinatia preferata atat a turistilor, cat si a broastelor testoase atunci cand isi depun ouale. Din acest motiv, plaja este protejata de Parcul National Marin din Zakynthos.

9. Anthony Quinn Bay, Rhodos

*Sursa foto:  ian woolcock / Shutterstock.com

Anthony Quinn a iubit atat de mult Grecia, dupa ce a filmat The Guns of Navarone in Rhodos, incat a decis sa cumpere un golf izolat pe insula, pentru a crea un centru international pentru artisti si filme. Daca vrei sa te simti ca o vedeta, acesta e locul potrivit!

10. Manganari Beach, Ios

*Sursa foto:  hydra viridis / Shutterstock.com

Manganari este una dintre cele mai pitoresti plaje din Ios, situata la 23 de kilometri la sud de Chora. Plaja are nisip auriu si ape cristaline. Datorita locatiei sale indepartate si distantiei lungi de la Chora, plaja ramane nemiscata de multimile zgomotoase in cea mai mare parte a zilei, in timp ce ofera o oportunitate fantastica de a explora imprejurimile sale naturale.

Găsește alaturi de Dertour cele mai bune oferte de vacanță în Grecia!