Sursa foto: mbrand85/Shutterstock.com

Una dintre cele mai populare destinații pentru luna de miere și unul dintre locurile de vacanță preferate ale celebrităților de la Hollywood, Mauritius este un paradis insular luxuriant, cu plaje exotice, ce propune servicii de top în numeroasele sale hoteluri de lux și bungalouri de poveste. 

Situată la aproximativ 2400 de kilometri de coasta de sud-est a Africii, aproape de Madagascar, această insulă tropicală de origine vulcanică este perfectă pentru călătorii cu gust pentru aventură, pentru cei care doresc să se relaxeze toată ziua pe plajă sau pentru pasionații de sporturi nautice și viață marină.

Dar Mauritius nu este doar despre plaje, având o mulțime de peisaje uluitoare, situri istorice importante și păduri îmbelșugate ce merită vizitate. Dacă intenționezi să vizitezi fiecare colț al insulei, îți recomandăm să închiriezi o mașină pentru a ajunge mai ușor dintr-un punct turistic la altul. 

Iată o scurtă listă cu locurile obligatorii de vizitat în Mauritius:

  1. Port Louis. Un oraș în plină dezvoltare, cu o sumedenie de obiective turistice istorice și culturale, restaurante și piețe fermecătoare, capitala insulei Mauritius este unul dintre locurile pe care nu ai voie să le ratezi când ajungi în această parte a lumii. Port Louis, după cum sugerează și numele, găzduiește o varietate de iahturi elegante și nave de croazieră, fiind folosit în anii 1700 de către francezi în diferite scopuri comerciale. Astăzi, pitorescul oraș situat la poalele lanțului muntos Moka este al doilea district financiar ca importanță din întreaga Africă (primul fiind Johannesburg) și este populat de aproximativ 145 000 de locuitori. Printre cele mai importante atracții turistice din oraș se numără Muzeul de Istorie Naturală, Waterfront Le Cauden și Grădinile Botanice de la Pamplemousses.
  2. Parcul Natural Cheile Râului Negru. Întins pe o suprafață de peste 6000 de hectare, Parcul Natural Cheile Râului Negru este locul ideal pentru a descoperi pădurile autohtone și fauna sălbatică a acestei insule fascinante. Parcul adăpostește peste 300 de specii de plante multicolore, celebrii porumbei roz pe cale de dispariție, lilieci de fructe uriași și multe altele. Este un ținut spectaculos pentru care autoritățile depun eforturi uriașe ca să-l conserve cât mai mult cu putință. Încalță-te cu ghete bune de drumeție și așteaptă-te să descoperi vederi panoramice minunate ale insulei, multe chei, vârfuri de munte pitorești și cascade uimitoare!
  3. Le Morne. Le Morne Brabant, situat în sudul insulei, este un loc puțin locuit, în care se găsesc, în cea mai mare parte, hoteluri, pe care călătorii îl vizitează pentru a vedea îndeaproape fascinantul munte Le Morne. Inclus în Patrimoniul Mondial UNESCO, Le Morne încapsulează o parte importantă a istoriei acestei națiuni. Muntele avea să fie, în trecut, locul în care sclavii se ascundeau de stăpânii lor. Astăzi, este considerat un simbol al idealurilor universale de libertate individuală și rezistență la opresiune, dar și o atracție turistică naturală de o frumusețe răvășitoare, ce oferă priveliști splendide asupra coastei de vest și de sud a insulei.
  4. Ile Aux Cerfs. Aflat în largul coastei de est a Mauritiusului, Iles Aux Cerfs este renumit pentru plajele-i spectaculoase cu nisip alb, palmieri și ape de toate nuanțele de albastru. Așadar, dacă pleci în Mauritius pentru a-i vizita cele mai frumoase plaje, acesta este locul cel mai potrivit pentru tine! Aici, nu numai că te vei putea relaxa pe un șezlong sub razele soarelui, dar vei avea ocazia, de asemenea, să faci parasailing, snorkeling și multe alte activități nautice distractive.
  5. Chamarel. Acest mic sat găsit în districtul Savanne este frecventat de călători pentru că le oferă șansa de a vizita unele dintre cele mai frumoase atracții naturale din întreaga țară, Cascada Chamarel și Pământul în 7 culori. Aceasta este cea mai înaltă cascadă din Mauritius, având o cădere de apă de 100 de metri, iar pământurile sunt renumite pentru că își schimbă culoarea la fiecare kilometru, fiind compuse din dune de nisip ale căror nuanțe provin de la straturile de cenușă vulcanică. Cu siguranță, nu vei dori să ratezi acest loc fermecat cu un cadru de viață fantastic datorat peisajelor sale în culori aprinse!

Acestea sunt doar câteva dintre atracțiile turistice care merită vizitate într-o călătorie în exoticul Mauritius. Lista ar mai putea fi completată cu La Vanille Nature Park, Grădina Botanică Pamplemousses, Castelul Labourdonnais, Le Souffleur, Grand Bassin și multe altele. 

Ofertele de vacanță în Mauritius sunt și ele destul de variate. Pentru mai multe amănunte legate de acest aspect, dă un click pe următorul link!