Maldive*Sursa foto: Shutterstock/smileimage9

Este prima si cea mai importanta “sarbatoare” a unui cuplu de proaspat casatoriti, dar dupa stresul planificarii nuntii, alegerea unei destinatii perfecte pentru luna de miere poate fi o sarcina extrem de dificila.

Luna de miere ar trebui sa fie cea mai fericita perioada din viata unui cuplu. Ar trebui sa fie o perioada de relaxare, bucurie, distractie, dragoste si de explorare a unei noi destinatii.

Daca inca nu te-ai decis unde sa iti petreci luna de miere alaturi de partenerul tau, iata o lista cu cele mai bune 5 destinatii pentru cei proaspat casatoriti:

  1. MaldiveMaldive 2

*Sursa foto: Shutterstock/Pakhnyushchy

Vizitat de aproximativ 800.000 de turisti in fiecare an, Maldive are esenta perfecta pentru o luna de miere magnifica. Un sejur in aceasta destinatie exotica iti va oferi amintiri de neuitat, bucuria inotului in apa cristalina si ocazia unor excursii incredibile in ocean pentru a aprecia recifele de corali. Poti alege, de asemenea, sa faci scufundari pentru a admira frumusetea oceanului.

Maldive este destinatia perfecta pentru tinerii casatoriti care cauta sa scape de agitatia marilor orase. Acesta este, de fapt, un arhipelag stat suveran in Oceanul Indian si una dintre cele mai cautate locatii pentru luna de miere din intreaga lume. Insulele Maldive sunt atat de frumoase, incat aproape ca par ireale. Aici vei gasi nisip alb stralucitor, lagune exotice si recife de corali intens colorate.

Nu se poate spune exact care este cea mai buna perioada pentru a merge in Maldive. Practic, din moment ce acesta este un arhipelag cu vreme tropicala, tot anul are doua sezoane musonice: din iulie pana in august din cauza musonului de sud-vest si din noiembrie pana in martie din cauza musonului de nord-est. Asadar, daca iti doresti sa te relaxezi la plaja si sa obtii un bronz frumos, in mod cert ar trebui sa mergi in Maldive in timpul verii. Cu toate acestea, vremea este calda si umeda vara in Maldive. In timpul iernii, te poti bucura, de asemenea, de vreme insorita si atmosfera placuta si, crezi sau nu, Craciunul este chiar cea mai buna perioada de a vizita aceasta destinatie. Cel mai bun timp pentru iubitorii de scuba diving si snorkeling este intre lunile mai si noiembrie, deoarece atunci cerul si apele sunt clare si limpezi.

Tinerii casatoriti care vor sa isi petreaca luna de miere in Maldive pot alege intre o serie de statiuni insulare, in functie de buget si de preferinte. Fie ca doresti sa stai intr-o insula in care poti face multe sporturi de apa si activitati distractive, sau vrei, pur si simplu, sa te bucuri de un refugiu exclusivist in care sa petreci un timp de calitate alaturi de partener, Maldive le are pe toate.

  1. MauritiusMauritius

*Sursa foto: Shutterstock/Ekaterina Rainbow

Numit pe buna dreptate “Insula Paradisului”, superbul Mauritius ii cucereste pe toti cu nisipurile sale albe sub forma de pulbere pe plajele eterice pline de palmieri. Mauritius este, in mod sigur, una dintre cele mai romantice locuri in care sa iti petreci luna de miere. De la relaxare, aventura, distractie si explorare a naturii, exista o multime de lucruri pe care le poti face si vedea in aceasta exotica destinatie.

Cine nu si-ar dori sa isi petreaca timpul in lagunele albastre cristaline, pe insulele de corali si pe plajele virgine ale Mauritiusului? Cu toate acestea, exista mult mai mult in acest loc decat frumusete tropicala. In Mauritius poti practica sporturi nautice, poti sa te distrezi in cluburi si baruri la moda sau poti lua o masa delicioasa la unul dintre restaurantele traditionale ale insulei.

Luna de miere in Mauritius este incompleta fara a lua masa la lumina lumanarilor pe una dintre plajele albe nesfarsite alaturi de partenerul tau. Cele mai frumoase plaje de pe insula sunt Grand Baie, Pereybere, Belle Mare si Blue Bay. Aici poti, de asemenea, sa iei parte la o sesiune de parasailing sau sa faci o plimbare cu ski jet-ul in apele marii.

Cel mai bun timp pentru a vizita plajele din Mauritius este intre aprilie-iunie si septembrie-decembrie. In aceasta perioada, vei putea evita precipitatiile abundente care apar, in special, in februarie si martie.

  1. Insulele CanareInsulele Canare

*Sursa foto: Shutterstock/holbox

Insulele Canare, Spania, sunt situate chiar in largul coastei de nord-vest a Africii Continentale. De asemenea cunoscute sub numele de Canare, aceste insule mici, frumoase formeaza un arhipelag, ideal pentru lunile de miere.

Tinerii casatoriti se pot bucura in Canare de numeroase plaje, peisaje vulcanice si de o viata de noapte uimitoare. Daca inainte aceste insule erau considerate marginea lumii, in prezent sunt la mare cautare de catre doritorii de vacante exotice, romantice si pline de aventura. Asadar, ce modalitate ar putea fi mai buna pentru a-ti incepe calatoria uimitoare a mariajului, decat bucurandu-te de un sejur intr-una dintre cele mai frumoase insule ale lumii?

Asa cum am mentionat in randurile de mai sus, Insulele Canare sunt formate din diferite insule mici, toate avand un caracter distinctiv si o multime de activitati interesante. Aceste insule sunt: Tenerife, Gran Canaria, Fuerteventura, Lanzarote, La Palma, La Gomera si El Hierro.

Dintre toate insulele enumerate, Tenerife este considerata ca fiind cea mai buna dintre toate insulele Canare. Aceasta este cea mai mare si, totodata, cea mai populata. Tenerife are statiuni excelente de plaja, binecuvantate de temperatura calda pe tot parcursul anului. In plus, aceasta insula se bucura de un soare luminos mai tot timpul si de un peisaj deosebit de frumos, gata pentru a fi explorat.

In Tenerife, te poti bucura de viata de noapte plina de culoare si vibratii, poti sa explorezi insula cu masina, cu bicicleta sau facand drumetii pe munte. Te poti plimba prin Parcul National Teide pentru a-i admira peisajul vulcanic spectaculos sau poti sa mergi in croaziere pentru a urmari balenele ucigase si delfinii.

Daca te hotarasti sa iti petreci luna de miere in Tenerife, incearca sa vii in pe aceasta insula in februarie-martie pentru a prinde Carnavalul Tenerife, o extravaganda colorata plina de distractie si voie buna.

  1. ThailandaBangkok

*Sursa foto: Shutterstock/Etakundoy

O tara incredibil de diversa in Asia de Sud-Est, Thailanda se invecineaza cu Myanmar la vest, Laos la nord-est, Cambodgia la sud-est si Malaezia la sud. In plus fata de partea continentala, Thailanda gazduieste mai multe insule tropicale populare, cum ar fi Insulele Phuket si Phi Phi in Marea Andaman si Ko Samui in Golful Thailandei.

O luna de miere perfecta de mai multe saptamani in Thailanda ar trebui sa includa neaparat o escapada in Bangkok, capitala natiunii, o plimbare in Chiang Mai si/sau Chiang Rai (poarta de acces catre Triunghiul de Aur), dar si un sejur pe una dintre insulele tropicale. In acest fel, vei obtine o vacanta complexa, in care vei cunoaste un oras cosmopolit cu mancare si cultura fantastica, vei explora munti pitoresti, vei face plimbari prin jungle luxuriante si, de asemenea, te vei relaxa pe plaje idilice.

  1. SeychellesSeychelles

*Sursa foto: Shutterstock/leoks

Cu peste 115 insule tropicale superbe, Seychelles ofera tinerilor casatoriti golfuri virgine, plaje albe cu nisip curat si apa turcoaz limpede, elemente ideale care contureaza imaginea unei luni de miere perfecte. Cele mai multe hoteluri de pe principalele insule, precum si din insulele mai putin frecventate, satisfac cerintele unei luni de miere perfecte.

Dupa stresul si munca extenuanta depusa in planificarea nuntii perfecte, vine dorinta de a petrece clipe de neuitat alaturi de partener. Si exact asta iti poate oferi Seychelles.

Mahe – Aceasta este considerata o buna destinatie pentru cei care iubesc plajele exotice si sporturile nautice. Cu munti abrupti cu vedere la mare, drumetiile si plimbarile prin padurile tropicale trebuie neaparat incluse in itinerariul unui turist care isi petrece vacanta pe insula Mahe.

La Digue – Aceasta este cea mai putin dezvoltata insula din Seychelles, oferind calatorilor oportunitatea de a vedea stilul de viata cultural al locuitorilor acestui taram. La Digue are, de asemenea, unele dintre cele mai spectaculoase peisaje din tara si plaje deosebite sculptate in bolovani din granit roz, care se extind in mare.

Insula Cousine – Aceasta insula ofera plaje de nisip albe si apa turcoaz scufundate intr-o atmofera seninsa, ideala pentru cuplurile carora le place sa se rasfete in vile de lux retrase intr-un paradis exotic. Turistii pot lua parte pe insula Cousine la plimbari in natura pentru observarea pasarilor.

Pentru cele mai bune oferte de vacanta te asteptam in agentiile Dertour, pe pagina noastra de Facebook sau la numarul de telefon 031 438 73 21. Ne poti solicita sfatul si aici: oferte@dertour.ro