Lefkada 2Cand spunem Grecia, ne gandim automat la farfurii sparte, muzica buna, masline, vin si tzatziki. Partea culinara, cultura si muzica locala se imbina perfect in conturarea imaginii turistice a Greciei. Majoritatea turistilor TUI care isi petrec vacanta in Grecia ne-au dezvaluit ca, pe langa frumusetea plajelor si apele curate, Grecia este un mozaic de experiente care iti umple fiecare clipa de vacanta cu o experienta deosebita.

Asadar, daca intr-un final te-ai hotarat ca vara asta vei ajunge in Grecia, cum te decizi asupra statiunii in care sa te cazezi sau asupra insulei pe care sa o explorezi?

Optiunile aproape ca sunt nenumarate. Poti alege o statiune de pe continent sau poti alege o statiune insulara, cu ape cristaline si peisaje deosebite. Evident, a doua varianta este mult mai atragatoare pentru orice vizitator avid dupa vacante insorite. Chiar si dupa ce ai ales sa mergi pe o insula insa, decizia nu este luata, deoarece Grecia are peste 2000 de insule, care mai de care mai frumoase.

Pentru a-ti usura decizia, iti prezentam un top al celor mai frumoase 5 insule din aceasta tara. Este un top subiectiv, insa cu siguranta fiecare dintre aceste insule merita sa fie vizitata:

1. Santorini. Este o insula superba, care atrage privirea prin albul imaculat al cladirilor si prin combinatia perfecta de mare si stanci. Cunoscuta si sub denumirea de Thera sau Thira, insula Santorini se gaseste in Marea Egee si este formata in urma unei eruptii vulcanice ce a avut loc in secolul XV inainte de Hristos. Nu are o suprafata foarte mare, masurand 73 de km patrati, insa este o insula cu o activitate turistica intensa. Capitala Fira este deosebita, deoarece este asezata pe marginea craterului format de vulcan si este construita doar din cladiri de un alb imaculat, cu strazi inguste, pline de taverne traditionale. Daca iti doresti sa ajungi pe insula Santorini, poti sa o faci fie cu avionul, fie cu ferryboat-ul. Orice efort pe care il vei face sa ajungi aici va fi insa rasplatit din plin de frumusetile locului.

Santorini

Santorini 2

2. Lefkada. Este una dintre cele mai cunoscute insule din Grecia si se afla in Marea Ionica, foarte aproape de Grecia continentala. Satele sale autentice construite in munti si plajele albe cu nisip fin si iesire la apa cristalina te vor captiva iremediabil. In Lefkada nu trebuie sa ratezi renumitele taverne din portul Lygia, Plaja Vassiliki care este un adevarat paradis pentru iubitorii de surf sau plaja Porto Katsiki. Aceasta din urma este renumita pentru peisajul salbatic si face parte din top 10 plaje din Grecia.

Lefkada

Lefkada 3

3. Zakynthos. Are o istorie bogata, care se imbina perfect cu legendele locului. Preferata de zeii Artemis si Apollo, insula a fost descoperita de catre Dardanos, regele Troiei. Denumirea sa vine de la Zakynthos, fiul lui Dardanos. Este o insula apreciata de toti turistii, deoarece prezinta peisaje cu adevarat deosebite, un climat bland si o apa cu o culoare naucitoare. Multi considera Zakyntos ca fiind cea mai frumoasa insula a Greciei iar acest lucru este justificat de peisajele mirifice pe care le ofera. Cei indragostiti de natura isi vor petrece aici cele mai deosebite momente ale vietii. O mare atractie a acestei insule este faptul ca a fost stapanita pe rand de macedoneni, romani, britanici, venetieni, francezi, italieni si turci, ceea ce aduna laolalta o multime de culturi si ii formeaza o identitate unica. Pentru a ajunge in Zakynthos, poti sa iei avionul sau ferryboat-ul din portul Killini.

Zakynthos

Zakynthos 2

4. Creta. De departe cea mai cunoscuta insula a Greciei, iar acest lucru este datorat marimii si a bogatiei istorice, fiind cea mai mare insula din Grecia si a 5-a din Europa. Creta este o destinatie perfecta pentru orice turist, indiferent de bugetul pe care il are, deoarece pe suprafata de 8400 de km patrati ofera absolut tot ceea ce ai putea sa iti doresti, de la peisaje mirifice, pana la o viata de noapte perfecta pentru tineri. Insula marcheaza granita dintre Europa si Africa, insa chiar daca este la marginile Europei, reuseste sa concentreze majoritatea esentelor grecesti. Asadar, daca vrei sa cunosti Grecia in profunzime, Creta este o destinatie perfecta, care iti ofera atat obiective culturale, cat si posibilitatea de distractie sau de petrecere a timpului pe o plaja exotica. Este un loc in care nu te poti plictisi nici daca ai un sejur ce se intinde pe toata perioada verii. Accesul in Creta se face cu avionul, pe unul dintre cele 3 aeroporturi sau cu ferryboat-ul, care poate fi luat din portul Pireu.

Creta

Creta 2

5. Corfu. Isi poarta cu mandrie denumirea de „ Insula de smarald” din Marea Ionica. An de an, Corfu atrage 1 milion de turisti iar motivele sunt cat se poate de evidente. Insula Corfu reuseste sa uimeasca orice vizitator, indiferent de cat de pretentios este, fiind destinatia tuturor categoriilor sociale si tuturor categoriilor de varsta. Situata la 32 de km distanta de coasta Greciei, Corfu este posesoarea unor plaje minunate, a unor muzee extrem de atragatoare, o multime de variante de distractie si a unei istorii cat se poate de bogata.

Corfu

Corfu 2

Nu doar aceste insule sunt perfecte pentru o vacanta ideala in Grecia. Rhodos, Naxos, Skiathos, Kos, Mykonos si alte cateva zeci de insule si de insulite, toate au cate ceva de oferit si toate asteapta vizitatorii cu soare, nisip fin si mare cristalina, ademenindu-i cu acel aer exotic pe care fiecare dintre noi vrea sa il respire cat mai des.

Te asteptam pe site-ul Dertour pentru a gasi insula perfecta pentru vacanta de vara: www.dertour.ro