avion

In urma ultimelor evenimente nefericite intamplate in intreaga lume este destul de greu sa gasesti o destinatie de vacanta care sa fie sigura. Totusi, riscurile unui atentat teorist sau al unui alt eveniment nefericit nu sunt atat de ridicate in toate tarile. Iata topul celor mai sigure destinatii pentru viitoarele tale calatorii:

  1. Islanda

islanda

Sursa foto: ronnybas/Shutterstock.com

Islanda este in topul listei pentru al saselea an la rand. Rata criminalitatii in aceasta tara este extrem de scazuta, ceea ce face din Islanda una dintre cele mai potrivite destinatii pentru vacanta de vara.

  1. Danemarca

danemarca

Sursa foto: LaMiaFotografia/Shutterstock.com

Tara cu cei mai fericiti locuitori este si una dintre cele mai sigure din Europa. Danemarca este o tara pasnica, iar danezii se bucura de acest privilegiu in fiecare zi.

  1. Austria

hallstatt

Sursa foto: canadastock/Shutterstock.com

Austria a pastrat intotdeauna o relatie foarte buna cu vecinii sai, astfel castigand locul trei in topul celor mai sigure tari din lume. Nu are conflicte declarate cu nicio tara, iar importul de armament este unul redus.

  1. Noua Zeelanda

noua zeelanda

Sursa foto: The Editors/Shutterstock.com

Noua Zeelanda isi merita pe deplin locul in pozitiile fruntase. Teritoriu pasnic, cu peisaje de vis, Noua Zeelanda reprezinta destinatia ideala pentru vacanta in orice anotimp.

  1. Portugalia

portugalia porto

Sursa foto: ESB Professional/Shutterstock.com

Lisabona, capitala Portugaliei, a fost declarata destinatia anului 2017, iar faptul ca rata criminalitatii nu este foarte crescuta in zona nu face decat sa iti ofere un motiv in plus sa treci Lisabona pe lista ta de anul acesta.

  1. Cehia

praga

Sursa foto: Creative Travel Projects/Shutterstock.com

Actiunile de violenta de aici sunt extrem de rare, iar bugetul alocat sectorului militar este unul foarte mic. Praga, Brno si Cesky Krumlov sunt cele mai cunoscute si cele mai vizitate orase din Cehia.

  1. Elvetia

geneva

Sursa foto: Samuel Borges Photography/Shutterstock.com

Neutralitatea pe care si-a pastrat-o intotdeauna a ajutat Elvetia sa isi mentina pozitia de top in domeniul economic si bancar. Peisajele montane din Elvetia cu siguranta te vor face sa te indragostesti pe viata si sa te intorci in fiecare vacanta.

  1. Canada

toronto

Sursa foto: Maurizio De Mattei/Shutterstock.com

Canada este cunoscuta pentru cea mai scazuta rata a criminalitatii din America de Nord. Toronto este unul dintre cele mai vizitate orase din Canada si atrage an de an milioane de turisti.

  1. Japonia

tokyo

Sursa foto:  ESB Professional/Shutterstock.com

Japonia inregistreaza un nivel de securitate foarte ridicat care face din tara asiatica una dintre cele mai sigure tari din lume. Tehnologia foarte avansata de care se bucura japonezii ii ajuta extrem de mult in monitorizarea situatiei pe teritoriul tarii.

  1. Slovenia

slovenia

Sursa foto: ZM_Photo/Shutterstock.com

Slovenia este una dintre cele mai bine pazite tari din Europa, numarul agentilor de securitate si ordine fiind unul mult mai mare decat media europeana.

*Sursa foto: Iryna Rasko/Shutterstock.com