Santorini 4Daca vrei sa iti petreci pentru prima data vacanta in insulele grecesti, nu exista o alegere mai buna decat Santorini, o bijuterie a grupului de insule Ciclade, situate in Marea Egee. Apele turcoaz ale Marii Egee si cerul de un albastru ireprosabil ofera un decor perfect pentru cladirile de un alb orbitor, specifice insulei Santorini.

Da, Santorini este o destinatie la mare cautare in zilele astea, atragand sute de mii de vizitatori pe toata perioada sezonului cald. Desi exista multe vase de croaziera care opresc pe aceasta insula pentru ca turistii sa poata explora pentru cateva ore peisajul exotic din Santorini, cel mai bine ar fi sa iti petreci intreaga vacanta pe aceasta insula, deoarece doar in acest fel vei putea avea timp sa vizitezi toate obiectivele turistice importante din acest loc.

Este, la urma urmei, una dintre cele mai frumoase insule din intreaga lume! Un alt sfat pe care ar fi bine sa il urmezi este sa incerci sa vizitezi insula la inceputul sezonului de vacanta, in luna mai, sau la sfarsitul sezonului, in luna septembrie. In mijlocul sezonului de vara multimea de oameni din intreaga lume se inghesuie sa viziteze Santorini, astfel ca vei intampina o aglomeratie care nu este chiar pe placul tuturor.

Daca ai de gand sa ajungi in Santorini pentru a-i explora frumusetile naturale si obiectivele turistice, iata care sunt cele mai importante lucruri pe care trebuie sa le faci si pe care trebuie sa le vezi pe aceasta insula:

Traseul Calderei de la Fira la Oia!

Fira este cel mai important oras de pe insula Santorini, iar Oia este cel mai frumos. Dar drumul dintre cele doua orase, peste marginea calderei este cu adevarat incantator pentru ochii fiecarui turist.

Acest traseu nu este foarte usor, fiind plin de namol si cai alunecoase din piatra, asadar trebuie sa te echipezi cu incaltaminte adecvata si sa cari cu tine suficienta apa si cateva gustari pentru a putea face fata acestei provocari. Daca esti in vacanta in Santorini in lunile de vara foarte fierbinti, incearca sa faci aceasta plimbare dimineata devreme, inainte ca soarele sa iti bata in cap. Parcurgerea traseului dureaza intre trei si patru ore, in functie de cat de mult te opresti pentru a face fotografii peisajului uluitor din jur, care iti taie respiratia prin splendoarea lui. Principalele orase prin care vei trece sunt Firostefani si, cel mai mare oras de pe caldera, Imerovigli. In Imerovigli vei putea vizita Skaros Rock, o cetate medievala situata in apropierea marii.

Daca simti ca nu esti in stare sa parcurgi intregul traseu sau ai copii cu tine, ai posibilitatea de a face doar o parte din aceasta plimbare. Incepe in Imerovigli si mergi pe jos prin Fira si prin Firostefani. Din toate aceste orase vei putea prinde vederi spectaculoase ale calderei ce se adanceste in frumoasa Marea Egee.

Priveste apusul de soare de pe caldera!

Odata ce soarele se pregateste sa apuna, majoritatea vizitatorilor se indreapta spre caldera insulei pentru a gasi un loc bun in care sa vizioneze apusul de soare incadrat de un cer perfect. Este atat de romantica intreaga priveliste, incat, daca te uiti in jur, vei putea prinde o cerere in casatorie in randul unor tineri indragostiti.

Cel mai popular oras in care turistii doresc sa vada acest apus de soare de poveste este Oia, un loc in care se gasesc ruinele castelului Oia, unde oamenii obisnuiesc sa se opreasca pentru a face fotografii. Daca ai de gand sa mergi cu masina in acel loc, incearca sa ajungi in Oia cu cel putin o jumatate de ora inainte ca soarele sa apuna, pentru a prinde un loc de parcare.

Mergi cu barca spre vulcan si la izvoarele termale fierbinti!

Santorini este cea mai mare insula a unui mic arhipelag circular numit Thira, alcatuit din ramasitele unei insule vulcanice care a existat in stare completa acum multi ani. Cand insula a erupt, centrul conic s-a prabusit, lasand apa grabita a marii sa formeze caldera de astazi si arhipelagul. Principala insula a arhipelagului este Santorini, restul fiind niste insule de mici dimensiuni, unele locuite, printre care se numara Therasia, Aspronisi, Christiana, Nea Kameni si Palaea Kameni.

Nea Kameni este inca un vulcan activ, iar daca esti destul de norocos, poti surprinde chiar si aburul eliberat din gaurile din pamant. In Palaea Kameni exista izvoare termale fierbinti extrem de spectaculoase, pe care nu trebuie sa le ratezi daca faci un tur cu barca in jurul acestor insule.

Practica snorkeling si scuba diving!

Apele turcoaz ale Marii Egee sunt foarte bune pentru snorkeling si scuba diving, Santorini oferind un peisaj subacvatic unic. Poti explora zidurile vulcanului, te poti scufunda in jurul pesterii sau in diferite alte locuri, unde vei avea ocazia de a vedea din apropiere o diversitate de vietati marine colorate si foarte interesante.

Plimba-te pe plajele unice ale insulei Santorini!

Din cauza trecutului vulcanic, plajele din Santorini nu sunt cele tipice cu nisip fin auriu sau galben, acestea de aici avand pietricele mici. Mai uimitor este, insa, faptul ca poti vizita plaje de diferite culori: negru, rosu si alb; in functie de plaja pe care doresti sa o vizitezi. Daca vrei sa faci plaja sau sa inoti, du-te pe plajele negre Kamari sau Perissa, dar fii atent, deoarece aceste plaje negre tind sa devina foarte fierbinti in zilele calduroase cu soare puternic. Exista taxiuri de apa care fac drumuri intre cele doua plaje, daca ai de gand sa le vizitezi pe ambele.

Poti face, de asemenea, o plimbare cu barca spre Plaja Akrotiri, Plaja Rosie si Plaja Alba, unde vei avea ocazia de a vedea locuri cu adevarat unice in aceasta lume.

Vizioneaza un film la un cinema deschis in aer liber!

Grecii au inventat teatrul, dar formatul de cinema este la fel de important pentru ei. In Santorini vei gasi cateva cinematografe in aer liber, cel mai bun fiind cel din Kamari. Aceasta este o modalitate foarte buna de a petrece timpul liber dupa cina in timpul verii, savurand cocktail-uri, vin sau bere traditionala in atmosfera placuta a insulei.

Pentru mai multe detalii, va asteptam pe site-ul Dertour sau in agentiile noastre.

Santorini 5 Santorini 6