revelion-in-dubai-foto-katiekkDe cele mai multe ori, Craciunul se face acasa iar Revelionul se face la o cabana la munte sau intr-un restaurant. Ce ar fi ca anul acesta sa iesi putin din rutina si sa faci revelionul intr-un loc cald si diferit. Dubaiul este un loc de poveste, care te intampina cu sute de obiective de neratat, cu petreceri memorabile si cu foarte multa culoare.

Care sunt principalele lucruri care te vor convinge ca Dubai este o destinatie perfecta pentru Revelion?

  • Vremea pe care o vei descoperi este perfecta

Daca ne analizam preferintele, iubim frigul doar intr-o perioada a anului: intre 25 decembrie si 1 ianuarie. Chiar si atunci, am prefera caldura unei seri de vara si o piscina racoritoare. Dubaiul iti poate oferi asta, decembrie fiind luna in care marea are o temperatura ideala pentru balaceala. Nu este rau sa dai caciula, ghetutele si fularul pe o pereche de slapi si una de bermude, nu?

  • Nu trebuie sa renunti la placerea de a schia

Nu vei gasi niciun loc din lume care iti poate oferi in acelasi timp si plaja si partii de schi. Evident, cu exceptia Dubaiului, unde este amenajata o adevarata statiune de schi in interiorul unui mall. Suprafata pe care iti poti incerca talentul de schior este de 22500 de metri patrati, asadar, nu vei simti prea mare diferenta intre Valea Prahovei si partia din desert.

  • Ai sansa de a petrece trecerea dintre ani urmarind un spectacol de artificii unic

Focurile de artificii sunt aici mai spectaculoase ca nicaieri. Cele mai populare locatii pentru Revelion, Palm Jumeirah, Burj Khalifa si Burj Al Arab, precum si alte hoteluri sau companii, se intrec in a oferi adevarate spectacole. Daca vrei sa te bucuri din plin de spectacol, trebuie sa ajungi din timp la evenimentele organizate, deoarece oamenii se strang inca de la orele dupa amiezii. Locurile cele mai bune sunt luate destul de rapid.

  • Petrecerile de Revelion sunt atent organizate

Daca este un lucru pe care arabii il fac bine, acela este organizarea! Atentia la detalii este maxima, mai ales atunci cand se organizeaza o petrecere de Revelion iar rezultatele pot fi, de foarte multe ori, impresionante. Nu de putine ori, pe langa focurile de artificii si mancarurile delicioase, norocosii care viziteaza Dubaiul in noaptea dintre ani au sansa de a petrece alaturi de superstaruri internationale. Majoritatea hotelurilor ofera festine preparate de bucatari de top ai lumii iar Dhow Dinner Cruise merge chiar mai departe, oferind petrecerea dintre ani pe o croaziera.

  • Poti cunoaste aventura maxima intr-un safari prin desert

Este o metoda unica si inedita pentru a intampina noul an. Un safari cu masina 4×4 pe dunele de nisip sau chiar calarirea unei camile, pot sa bifeze una dintre experientele vietii, pe care nu o vei uita prea curand.

  • Poti sa practici sportul preferat de majoritatea doamnelor si domnisoarelor: shoppingul

1 ianuarie este ziua perfecta pentru a face shopping in Dubai, deoarece are loc Festivalul de Cumparaturi. Este un fel de Black Friday care iti ofera haine de designer, obiecte de casa si multe alte lucruri, la preturi foarte mici.

Negocierea este parte a distractiei atunci cand faci shopping in Orientul Mijlociu, asadar poti sa iti dai frau liber instinctelor de negociator.

Ce mai poti vizita in acest loc impresionant al lumii?

Chiar daca nu ajungi in noaptea de Revelion in Dubai sau ajungi si vrei sa stai mai mult, optiunile de distractie sunt aproape nelimitate. Daca ai cateva zile la dispozitie, nu rata Burj Khalifa, care este cea mai inalta cladire din lume si iti permite sa ai intregul oras la picioare. De asemenea, merita vizitate Fantanile Dansatoare de la Dubai Mall, Mall-ul Madinat Jumeirah, care se evidentiaza fata de celelalte mall-uri prin arhitectura deosebita si golful Creek, care poate sa fie vizitat cu abra, o salupa traditionala care transporta pana la 30 de oameni.

Ce este bine sa stii inainte de a ajunge in Dubai?

Cultura tarilor arabe, in general, este mult diferita de cultura noastra iar legislatia pe care o vei intalni aici poate sa te surprinda. Din acest motiv, este bine sa citesti cu mare atentie regulile impuse turistilor. Printre acestea, vei gasi urmatoarele recomandari:

  • Evita sa iti arati afectiunea in public! Gesturile obscene sau scandaloase pot fi sanctionate destul de dur;
  • Nu consuma alcool pe strada. Ai voie sa bei alcool, insa nu in locuri publice sau pe strada, unde este interzis;
  • Evita sa consumi carne de porc! Chiar daca turistii au voie sa consume acest tip de carne, din respect pentru localnici este bine sa o eviti.
  • Atentie mare la perioada Ramadanului! Daca ai ajuns in Dubai in perioada Ramadanului, intre rasaritul si apusul soarelui nu ai voie sa mananci, sa bei sau sa fumezi in locurile publice.

Multumita legilor foarte dure, Dubaiul este unul dintre cele mai sigure locuri din lume, asadar, te vei putea plimba peste tot si te vei bucura de o siguranta totala.

Cat costa o vacanta de Revelion in Dubai?

Din fericire, oricat de greu ar fi de crezut, o vacanta in Dubai este destul de ieftina. Spre exemplu, un sejur  de 7 nopti, cu mic-dejun, avion si cazare incluse pentru doua persoane, la hotelul Best Western Premier Deira, de 4 stele, costa 1930 de euro. In pret este inclus si transferul de la aeroport la hotel si de la hotel la aeroport.

Daca vrei sa experimentezi calitatea oferita de hotelurile de 5 stele, Ghaya Grand ofera 7 nopti de cazare intr-o camera dubla deluxe, pentru 2 persoane, la 2138 de euro. In pret este inclus transferul la si de la aeroport, precum si transportul cu avionul.

Fara doar si poate, Dubaiul este o destinatie pe care trebuie sa o bifezi cel putin o data in viata. Daca o faci de Revelion, cu atat mai bine, in conditiile in care iti va oferi experiente pe care nu le vei uita prea curand.

*Sursa foto: Katiekk / Shutterstock.com