revelion-in-austria-foto-a2l

*Sursa foto: a2l / Shutterstock.com

Trecerea dintre ani se sarbatoreste, de regula, intr-un loc deosebit, in care poti descoperi maretia iernii. Daca statiunile montane din Romania ti se par prea aglomerate, prea scumpe si prea comune, o optiune pe care nu ai cum sa o neglijezi este Austria.

Exista, intr-adevar, o multime de prejudecati in ceea ce priveste preturile oferite de hotelierii austrieci, insa odata ce incepi sa cauti oferte, s-ar putea sa gasesti, cu uimire, variante foarte interesante.

Austria este o tara cu foarte multe statiuni montane, in care iarna iti va oferi acea atmosfera de sarbatoare ce iti va aduce aminte de copilarie. Schi, preparate delicioase, zapada si peisaje impresionante, toate construiesc bucurie.

Daca alegi sa o vizitezi de Revelion, aceasta tara iti poate pune pe tava o multime de variante de distractie si te poate ajuta sa ai una dintre cele mai frumoase nopti din intreaga viata.

Care sunt statiunile pe care merita sa le iei in considerare?

Exista sute de statiuni in care poti practica sportul pe schiuri intr-un mod cat se poate de civilizat. Evident, cateva se evidentiaza:

  • Kitzbuhel – Kirchberg. Situata in landul Tirol, aceasta statiune ofera 170 de km de partie, 5 luni pline de zapada si o organizare perfecta. Nu conteaza ca esti incepator in ale schi-ului sau avansat. Pentru incepatori exista 22 de partii cu dificultate usoara, pentru cei cu ceva mai mult curaj sunt 25 de partii cu dificultate medie iar pentru cei temerari, exista 13 km de partii dificile. Kitzbuhel – Kirchberg se evidentiaza prin numarul urias de telecabine si telescaune care ajuta turistii sa urce catre partii: nu mai putin de 54/
  • Saalbach Hinterglemn Leogang. Este o alta statiune cu o lungime impresionanta a partiilor: peste 200 de km. O buna parte dintre partii sunt luminate iar cei pasionati de sporturile de iarna pot sa se bucure de variante pentru incepatori si deopotriva pentru avansati.
  • Obergugl- Hochgurgl. Situata tot in Landul Tirol, statiunea se evidentiaza prin altitudinea la care sunt amenajate partiile: 3080 de metri. Vei putea descoperi aici hoteluri de lux, baruri deosebite si servicii perfecte. Nu degeaba, aceasta statiune se numeste Diamantul Alpilor.
  • Oubertauern. Daca esti unul dintre turistii care vor un concediu linistit, Obertauern te asteapta cu 100 de km de partii, dintre care 60 sunt dedicate incepatorilor. Aceasta statiune are o viata de noapte agitata, hoteluri bine dotate si o multime de optiuni in ceea ce priveste telefericele.
  • Ischgl. Cu siguranta ai auzit de aceasta statiune, care a castigat o multime de premii la nivel international pentru serviciile impresionante pe care le ofera. Este firesc, in conditiile in care ofera mai multe partii decat poate sa ofere intreaga noastra tara: 238 de km. Un Revelion aici poate sa insemne o experienta unica, plina de distractie si petreceri de neuitat.
  • Solden. O ultima statiune de care amintim este Solden iar acest lucru este datorat Cupei Mondiale FIS, care se organizeaza aici, dar si serviciilor impresionante. Multi ani, la rand, Solden a fost declarata drept cea mai buna statiune montana din Austria. Are 33 de telecabine, o multime de telescaune si teleschiuri si nu mai putin de 144 de km de partie.

Ce altceva poti sa faci in Austria?

Pentru cei care nu sunt pasionati de schi, s-ar putea sa nu sune atat de bine aceasta destinatie. Cu toate acestea, Austria este o tara perfecta pentru majoritatea oamenilor. Daca nu iti place sa schiezi, cu siguranta iti place sa te dai cu sania si daca nu iti place sa te dai cu sania, iubesti peisajele de iarna si drumetiile.

Statiunile montane ale austriecilor sunt dotate cu partii de sanius foarte bine puse la punct, cu trasee montane ideale pentru anotimpul rece si cu peisaje WOW.

Daca nici acest lucru nu te incanta, nu este nimic pierdut. Poti opta pentru una dintre urmatoarele activitati:

  • Cunoasterea culturii austriece. Cu siguranta, Austria are ce oferi din punct de vedere cultural. Pana la urma, a fost centrul unuia dintre cele mai mari imperii ale tuturor timpurilor. Castele, Palate, Muzee, situri arheologice si multe povesti, toate te pot pune la curent cu ceea ce inseamna aceasta tara pentru austrieci si de ce nu pentru toti europenii.
  • Relaxarea in numeroasele centre de SPA. Frigul si zapada sunt contracarate de numeroasele solutii de relaxare. Sunt foarte populare SPA-urile alpine sau complexele termale, care iti ofera apa calda, binefacatoare.
  • Descoperirea deliciilor culinare. Pentru multi oameni, partea culinara este cea mai importanta parte dintr-o calatorie. Nu este nimeni de condamnat pentru o astfel de abordare a turismului, in conditiile in care poti sa descoperi o multime de lucruri despre un popur doar in functie de ceea ce iti pune in farfurie. Austria este o tara a deliciilor, care a dezvoltat o multime de preparate savuroase, fie ca vorbim despre preparate din carne, fie ca vorbim despre vinuri si alte bauturi. Snitelul vienez, tortul Linzer sau galusca cu prune sunt toate specialitati aparute in Austria, pe care trebuie sa le incerci.

Cat costa o vacanta in Austria?

Date fiind serviciile deosebite, te-ai putea astepta la preturi greu de suportat de buzunarul tau. Realitatea este mult mai frumoasa decat crezi. Spre exemplu, o vacanta de 7 nopti, incepand cu noaptea de Revelion, la hotelul Bernhard de pe malul lacului Walchsee, va costa 619 euro pentru doua persoane. Aceasta suma acopera micul dejun si Skibus care te va duce la instalatiile de schi. Daca vrei, poti merge si pe jos pana la acestea, in conditiile in care distanta este de doar 3 km. O cazare la acest hotel iti da multiple alte posibilitati, cum ar fi distractia pe derdelusele de sanie, plimbarea cu sania trasa de cai sau patinajul pe lacul inghetat.

Ceva mai costisitor este hotelul Alpinpark, de 4 stele, care te va costa 1200 de euro pentru 2 adulti, cu mic dejun inclus si cu 7 nopti de relaxare. Hotelul este in orasul Innsbruck si reprezinta o solutie excelenta pentru cei care doresc o relaxare totala.

Lista poate continua cu hoteluri dintre cele mai interesante, unele situate in varf de munte, altele in orasele montane austriece. Este clar faptul ca daca iti doresti un Revelion inedit, Austria ti-l poate oferi.

Oferta completa Dertour pentru Revelionul 2017 in Austria o poti gasi aici.