new-year-in-dubai2Daca vrei un revelion inedit, in care sa inlocuiesti bulgarii de zapada si frigul cu soarele si o cultura cu totul si cu totul diferita de a noastra, poti incerca Emiratele Unite Arabe, mai exact Dubai. Din ce in ce mai accesibila pentru romani si din ce in ce mai atractiva pentru turistii din intreaga lume, destinatia Dubai are cu ce uimi si cu siguranta iti va ramane intiparita in minte foarte mult timp dupa ce ai vizitat-o. La doar 5 ore de zbor de Europa, Dubaiul a reusit in ultimii ani sa devina una dintre cele mai interesante destinatii pentru oamenii bogati ai lumii si chiar si pentru toti cei care doresc altceva.

Cat costa sa ajungi in Dubai si ce poti face aici? 

Daca te gandesti ca te va costa o avere sa ajungi in Dubai vei fi uimit sa descoperi oferte mai mult decat decente, la hoteluri de 3 stele, care includ 4 nopti de cazare, mic dejun si transport cu avionul si care nu costa mai mult de 500 – 550 de euro.

Daca te intrebi ce poti face in Dubai, cu siguranta raspunsul va fi unul lung. Nu trebuie sa te gandesti la faptul ca este un oras al desertului, deoarece este un oras care a reusit sa transforme desertul intr-un loc al viitorului. Infrastructura este deosebita, facilitatile turistice sunt excelente iar evenimentele, plajele, magazinele si peisajele urbane te vor atrage in mrejele lor si nu te vor mai lasa sa pleci. Putem spune ca Dubaiul este un loc al superlativelor, aici gasindu-se cele mai mari cladiri, cele mai rapide masini si cele mai inedite lucruri de facut.

Exista cateva lucruri pe care nu trebuie sa le ratezi atunci cand ajungi in Dubai :

  • Burj al Arab. Este un adevarat simbol pentru tara araba. Este, practic, cladirea care a facut Dubaiul cunoscut si care multa vreme a fost singurul hotel de sapte stele din lume.
  • Burj Khalifa. Daca vrei sa vezi cea mai inalta cladire din lume, nu trebuie sa pleci din Dubai. Aici vei gasi Burj Khalifa, o cladire de nu mai putin de 829 de metri inaltime, care a fost  deschisa in anul 2010 si a reusit sa ofere imagini spectaculoase de la inaltime. In cadrul acestei cladiri poti descoperi si niste fantani arteziene spectaculoase, a caror constructie a costat peste 200 de milioane de dolari. Este cea mai inalta cladire din lume.
  • Muzeul Dubai. Putina cultura araba nu strica, ba chiar este indicata daca esti acolo, in centrul ei. Muzeul Dubai este, fara doar si poate un loc in care poti sa obtii aceasta cultura. Aici vei descoperi modul de viata al beduinilor, colectii de arme si de munitii, care mai de care mai interesante si o multime de alte exponate.
  • Atlantis The Palm. Este un resort renumit in lume, care te va face sa te simti ca in povestile cu Aladin. Pe langa faptul ca este impresionant prin constructie, acest resort iti permite sa faci o multime de lucruri. Are un parc acvatic, iti ofera posibilitatea de a inota alaturi de mamifere marine si iti ofera sansa de a face cumparaturi asa cum nu ai mai facut-o. Tot aici poti descoperi legenda orasului pierdut Atlantida, care este reprodusa intr-un mod impresionant.
  • Lumea Ferarri. Este un parc tematic Ferarri care iese in evidenta prin constructie ( Are un acoperis ce seamana cu profilul unui Ferarri GT) si care este cel mai mare parc tematic din intreaga lume.
  • Dubai Marina. Este un port artificial, construit in intregime de oameni, care iti va arata, practic, care este puterea antropica si cat de multe putem realiza daca ne impunem acest lucru. Portul este gazda celor mai inalte cladiri din Dubai, ofera niste plaje deosebite si o multime de cafenele, restaurante si magazine.

Pe langa locuri pe care le poti vizita exista si o multime de lucruri pe care le poti face. Plaja, golf, croaziere si foarte multe sporturi, toate te asteapta sa iti consumi energia. Poate cel mai interesant este faptul ca poti schia. Este adevarat, o vei face in interiorul unei cladiri, insa partiile sunt identice cu cele reale, asadar, iti vor oferi experienta catevor sesiuni de ski. Daca te simti prost ca nu ai stat in tara de revelion, sa mergi pe Valea Prahovei, doua ore de ski in Dubai iti pot elimina din regrete.

O alta experienta pe care nu o vei uita prea curand este experienta unui safari.  O plimbare cu SUV-ul prin desert va fi ceva ce probabil nu ai mai facut niciodata.

Ce mananci si ce bei in Dubai?

In ceea ce priveste mancarea si bautura, trebuie sa stii cateva reguli. Mancarea este pe toate gusturile iar in mall-uri poti descoperi restaurante cu radacini in toate colturile lumii. Chiar si fara bani poti manca bine. O shaorma sau un Falafel costa aproximativ 3 lei, asadar, cu siguranta nu vei muri de foame in acest loc.

In ceea ce priveste alcoolul, legile sunt foarte stricte. Acesta poate fi cumparat doar din locatii cu licenta si poate sa fie baut ori in acestea, ori in propria casa. In caz contrar, se ia amenda si se poate face chiar inchisoare. In perioada sarbatorilor religioase nu se vinde alcool nici macar persoanelor care nu sunt musulmane.

Ce trebuie sa mai stii despre Dubai?

In primul rand, trebuie sa fii constient ca este o tara complet diferita fata de Romania, asadar, trebuie sa inveti cateva din legile sale. Este adevarat ca are un puternic aer occidental, insa este bine sa respecti religia musulmana si sa ii respecti pe localnici.

Poti folosi orice card  sau cash, in dirhame ( Moneda Emiratelor Arabe Unite). Este bine sa stii faptul ca zilele libere sunt vinerea si sambata si ca, de regula, magazinele se inchid la ora 22:00.

Atentie mare la electricitate, deoarece prizele sunt cu 3 pini, asemanatoare cu cele din Marea Britanie. Astfel, este bine sa ai un adaptor la indemana, daca ai diverse elemente electrice la tine.

Desi este o tara araba, nu trebuie sa iti faci griji in ceea ce priveste siguranta in Dubai. Politia este peste tot iar criminalitatea este aproape zero. Astfel, te poti plimba fara niciun fel de probleme pe strazi si te poti bucura de vacanta fara sa iti pese de eventualii hoti de buzunare. Asta nu inseamna ca nu trebuie sa fii precaut, insa trebuie sa stii ca esti in siguranta.

Sunt si cateva lucruri care sunt interzise si care trebuie sa fie respectate intocmai:

  • Toleranta pentru conducerea unui autoturism sub influenta alcoolului este zero;
  • Drogurile sunt strict interzise, posesia lor fiind pedepsita grav;
  • Este interzisa aratarea afectiunii in public. Persoanele casatorite au voie sa se tina de mana, insa alte dovezi de afectiune nu sunt tolerate.

Per total insa, Dubaiul este o destinatie de Revelion care merita luata in calcul. Daca iti faci probleme in ceea ce priveste petrecerea de Revelion, exista o multime de astfel de petreceri, care mai de care mai atractive, asadar, vei avea ce face.

Pentru mai multe detalii, te asteptam pe site-ul Dertour sau in agentiile noastre.