Croaziera pe MediteranaTotul a inceput cu un telefon intr-o zi de vineri, noiembrie 2015. Cei de la Dertour m-au sunat sa imi spuna ca sunt fericita castigatoare a concursului organizat pe Facebook si ca voi pleca intr-o croaziera pe Marea Mediterana. Intregul weekend m-am gandit daca e o gluma sau nu, dar ziua de luni m-a lamurit ca totul e, de fapt, adevarat.

Incet, incet vacanta a prins contur si realizam pe zi ce trece ca voi merge intr-o croaziera pe Mediterana cu itinerariul: Civitavecchia – Palermo – Valleta – Barcelona – Marsilia – Genova – Civitavecchia.

Am ales sa merg in croaziera impreuna cu iubitul meu si in mai putin de 2 saptamani eram deja in portul Civitavecchia, portul de imbarcare pe vas. Am primit toate informatiile necesare pentru vacanta din partea celor de la Dertour, dar nu am rezistat curiozitatii si ne-am interesat despre destinatie si de pe internet.

Si uite asa in urmatoarele randuri va voi povesti pe zile o experienta de viata pe care, cu siguranta, nu o voi uita niciodata…

ZIUA 1- portul de imbarcare Civitavechia – Italia

Dupa un drum de o ora si un pic cu trenul de la Roma am sosit in Civitvecchia. Ajunsi in gara am hotarat sa mergem pe jos pana in port (aproximativ 20 minute) de unde am luat un autobuz, care ne-a dus pana la vapor.

Imbarcarea a decurs destul de repede. Am fost intampinati de angajatii MSC Preziosa care ne-au preluat bagajele, dupa care am mers sa ne inregistram, am primit cartelele pentru accesul pe vas si pentru camera. Inainte de a urca pe vas am facut o poza de bun venit la bord dupa care angajatii MSC ne-au prezentat diferite pachete de bauturi, de SPA si alte servicii. In final, am trecut printr-un filtru de verificare si am ajuns pe vas.

Am incarcat cartela cu o suma de bani la receptie, astfel incat sa putem cheltui la bordul vasului, deoarece totul se platea pe baza cardului de acces si am primit si o harta a vasului.

La etajul 9 ne astepta camera noastra, o frumusete de camera cu un balcon ce oferea o vedere extraordinara.

In scurt timp au ajuns si bagajele noastre, pe care le-am gasit in fata usii. Dupa ce ne-am instalat in camera am hotarat sa facem un tur al vasului, ca sa descoperim ce are de oferit vasul de croaziera MSC Preziosa. Am fost foarte placut impresionati, la bord exista tot ce aveai nevoie: sala de sport, spa, piscina interioara si exterioara, Jacuzzi, resturante tip bufet si restaurante À la Carte, magazine, pizzerie, cabinet medical, sala de teatru, cazino si cate si mai cate.

In camera, pe pat, am gasit programul din acea zi cu activitatile de la bord, programul de functionare al restaurantelor si barurilor, ofertele zilei, prognoza meteo pentru a doua zi, date despre urmatoarea destinatie (Palermo), tematica zilei cu dress code-ul pentru seara respectiva si informatii despre spectacolul din sala de teatru din acea zi.

Seara am servit cina la unul din restaurantele A la Carte de pe vas si mare ne-a fost mirarea cand am realizat ca am fost asezati la masa tot cu romani. Asa am ajuns sa cunoastem niste oameni minunati cu care vom pastra legatura si pe viitor, prieteni pe viata!

Bun venit la bord MSC Preziosa!

Untitled

Ziua 2 – Palermo

In cea de a doua zi am ajuns la Palermo, in inima Siciliei, un oras care are farmecul lui aparte. Am ales sa vizitam orasul la pas cu harta in mana urmarind obiectivele importante. Vremea a tinut cu noi si Palermo ne-a lasat o impresie foarte frumoasa. Am reusit sa ne incadram perfect in timpul pe care l-am avut la dispozitie pana la intoarcerea pe vas.

Untitled

ZIUA 3 – pe Mediterana

Ajunsi la bord in seara celei de a doua zi (Palermo) ni s-a comunicat prin statie de catre directorul croazierei ca din cauza conditiilor meteo nefavorabile vaporul nu va mai putea merge spre portul din Valleta. Vom ramane cu o zi mai devreme decat era programat pe mare si vom merge in cea de a patra zi spre Portul din Palma de Mallorca.

In cea de a treia zi am ramas la bordul vasului si am hotarat ca este ziua ideala in care sa profitam de cat mai multe facilitatile oferite de vasul de croaziera. Am urcat la etajul 14 unde se afla sala de sport si am facut putina miscare pedaland pe bicicleta si admirand Mediterana prin geamurile panoramice, iar dupa miscare am hotarat ca este momentul sa ne relaxam in jacuzzi. La pranz am mancat la restaurantul de tip bufet unde exista o larga varietate de feluri de mancare, dupa care ne-am relaxat la un bar savurand un cocktail si citidind o carte din biblioteca de la bordul vaporului.

Ziua s-a incheiat cu un spectacol fantastic in sala de teatru, dupa care a urmat cina de gala in prezenta capitanului.

ZIUA 4- Palma de Mallorca- Spania

In cea de a patra zi am calcat pe pamant spaniol in Palma de Mallorca.

Orasul Palma de Mallorca ne-a impresionat foarte mult prin frumusete si simplitate.

De la port pana in centrul orasului era ceva de mers pe jos, aproape 3 km. Am hotarat, din nou,  sa vizitam orasul la pas cu harta in mana. Exista si posibilitatea de a vizita orasul cu autobuz turistic, dar nu am optat pentru aceasta varianta.

La pas prin Palma de Mallorca

Untitled

ZIUA 5- Barcelona- Spania

Am ramas pe pamant spaniol si am ajuns in Barcelona!

Portul din Barcelona este unul impresionat. De data acesta am luat un autobuz local care ne-a dus din port pana la inceputul faimoasei strazi “La Rambla” si de aici am pornit din nou la pas cu harta in mana. Am uitat sa spun ca in fiecare port exista un info centru turistic de unde poti obtine gratuit harta si informatii despre orasul respectiv.

Barcelona e un oras mare, asa ca de data aceasta ne-am permis sa utilizam si metroul pentru a ajunge in anumite locuri pe care doream sa le vizitam, pana sa ne intoarcem din nou pe vas.

Barcelona in viteza…

Untitled

ZIUA 6- Marsilia- Franta

Calatoria noastra a mers mai departe si am ajuns in Franta, orasul-port Marsilia. Portul din Marsilia este destul de departe de oras asa ca am luat autobuzul gratuit pus la dispozitie de autoritatile locale ca sa ajungem in oras  (un drum de aproximativ 15 minute cu autobuzul).

Marsilia a fost singurul oras in care a trebuit sa mergem destul de mult ca sa gasim un info centru turistic. Am vizitat portul vechi si am mers cu autobuzul local 62, sus pe deal, la catedrala Notre Dame de unde am putut admira intreaga priveliste a  orasului.

Timpul pe care l-am avut la dispozitie sa vizitam Marsilia a fost mai scurt decat in celelalte orase, dar a fost suficient.

Marsilia…vant puternic!

Untitled

ZIUA 7- Genova-Italia

Genova, o frumusete de oras! Dintre toate orasele italiene vizitate, Genova ne-a impresionat cel mai mult intr-un mod placut. Am vizitat orasul lui Columb la pas intr-o zi de duminica insorita si nu prea aglomerata.

Untitled

ZIUA 8 – inapoi in Civitavecchia-Italia

Ziua debarcarii, una trista, dar in acelasi timp si frumoasa. Am trait o experienta minunata, am vizitat locuri superbe si am castigat prieteni adevarati!

Ma bucur ca am avut ocazia de face o croaziera pe Mediterana, leaganul civilizatiei europene si, cu siguranta, voi repeta experienta in viitor!