*Sursa foto: Prasit Rodphan / Shutterstock.co

O vacanta in Thailanda este un vis frumos pentru majoritatea oamenilor care sunt in cautarea unor experiente inedite, a unor plaje insorite si a unor momente pline de distractie.


Afla mai multe detalii despre vacantele in Phuket de la un expert Dertour – 031.438.73.21


O vacanta in Phuket, care este cea mai mare provincie a tarii asiatice si in acelasi timp cea mai mare insula, amplifica fiecare simt si fiecare traire, deoarece Phuket este impresionanta din foarte multe puncte de vedere. Traditii interesante, peisaje deosebit de frumoase, istorie deosebita si 36 de plaje care te vor lasa fara respiratie (nu la propriu), toate contribuie la conturarea unui punct in lume, care nu poate fi altceva decat o atractie turistica.

Dat fiind faptul ca Phuket are 540 de km patrati, este bine sa stii cu exactitate ce urmeaza sa faci atunci cand ajungi aici in vacanta. Nu de alta, dar sunt atat de multe lucruri de facut incat s-ar putea sa ai nevoie de cateva luni bune pentru a termina tot. Astfel, este esential sa iti faci o lista cu cele mai interesante excursii pe care trebuie sa le faci si cu cele mai populare obiective turistice.

Din fericire, exista multe liste pe internet, multe dintre ele bine conturate si bine detaliate, in asa fel incat poti sa iei propriile decizii. Din punctul nostru de vedere, excursiile pe care cu siguranta nu trebuie sa le ratezi sunt urmatoarele:

O excursie cu o barca de mare viteza prin insulele Phi Phi

De departe, cele mai vizitate si cele mai vizate obiective din intreaga zona sunt insulele Phi Phi! Este vorba despre un arhipelag format din 6 insule, cu un aspect impresionant si cu un succes foarte mare in randul turistilor.

Un mod excelent prin care le poti vizita este cu ajutorul unei barci de mare viteza, la bordul careia sa le poti bifa pe toate. Exista mai multe tururi care vizeaza aceste insule iar impresia lasata de ele este una deosebita. Vei trece in viteza pe langa insule impunatoare, vei opri in golfuri cristaline, unde poti inota si vei face snorkelling, pentru a vedea live mii de pesti tropicali, plini de culoare si de viata. Este o experienta inedita, pe care cu siguranta nu trebuie sa o ratezi.

O plimbare cu caiacul in Phang Nga Bay

Golful Phang Nga este deosebit, deoarece este gazda unor monumente naturale impresionante. Daca vrei sa plutesti prin interiorul unor pesteri, sa vezi pereti de piatra impunatori si sa cunosti o biodiversitate uriasa, este excursia perfecta pentru tine. Este o experienta pe care nu o vei uita niciodata, mai ales daca in drumul tau spre obiectivele din acest golf, vei intalni vulturi de mare sau alte plante si vietati impresionante.

Prezenta la un show Phuket Fantasea

O vacanta in Phuket nu poate sa fie bine conturata daca nu este prezenta si o seara la cel mai mare show al insulei: Phuket Fantasea. Este un show care scoate in fata profesionisti desavarsiti, ce iti vor delecta imaginatia. Elefanti pe scena, trapezisti, diverse efecte pirotehnice si o exemplificare unica a miturilor si a traditiilor thailandeze, toate sunt prezente in acest show si sunt impresionante. Show-ul este unul extravagant si complex, ingloband constructii aproape mistice, mancaruri delicioase, culori si lumini care te vor hipnotiza.

Rafting 

*Sursa foto: Viktoria Roy / Shutterstock.com

La aproximativ 100 de km in nordul Phuketului, vei descoperi Khao Lak, un loc unde poti sa faci rafting pe plute de bambus si poti descoperi o multime de lucruri interesante. Broaste testoase uriase, elefanti, crocodili si foarte multi pesti, toate vor fi observate indeaproape de pe o astfel de pluta. Trebuie sa fii doar curajos si sa te lasi pe mana celui care conduce pluta.

Intr-o astfel de excursie trebuie sa mergi pregatit, deoarece vei sta intreaga zi pe o pluta si vei admira o multime de elemente naturale. Daca nu vrei sa faci insolatie sau sa iti distrugi aparatura pe care o ai la tine, pune in bagaj o palarie, o crema de soare, un costum de baie, un prosop si niste pungi care sa tina apa departe de telefon sau de aparatul foto.

Excursie rapida prin orasul Phuket si prin jurul insulei

Daca esti proaspat ajuns pe insula, o excursie de jumatate de zi intr-un minivan confortabil iti poate prezenta un mic preview asupra obiectivelor pe care urmeaza sa le vezi. Vei putea descoperi toate frumusetile insulei si sa iti faci o harta a obiectivelor care merita vizitate. Intr-un astfel de tur poti ajunge la marea statuie a lui Budha, poti descoperi piata de weekend sau diverse fabricute din care localnicii isi castiga existenta (asta daca eliminam turismul din calcul).

Sunt multe de vazut intr-un loc precum Phuket si sunt aproape imposibil de inclus intr-un articol. Cascade, monumente, temple seculare, preparate delicioase, fauna si flora mai bogata, parca, decat in orice parte a lumii si o multime de peisaje deosebite, toate te asteapta sa le vizitezi. Poti incepe cu cele prezentate mai sus, insa cu siguranta vei descoperi si alte minunatii si , chiar daca ai o vacanta de o luna, doua sau 3 in Thailanda, vei dori sa revii cat mai repede pentru a-ti continua povestea.


Profita de ofertele Dertour si planifica-ti vacanta mult dorita in Phuket. Mai multe detalii pe site-ul nostru, http://www.dertour.ro/