Khao Sok - PhuketPentru majoritatea turistilor, sa leneveasca la soare pe una dintre plajele magnifice de pe aceasta insula este numarul unu pe lista lor de prioritati in vacanta din Thailanda.

Daca iti place aventura si ai un sentiment profund de apreciere pentru frumusetea pe care Mama Natura ne-o ofera, atunci explorarea junglelor din Parcul National Khao Sok ar trebui sa fie prioritatea numarul doi, daca nu chiar numarul unu, din itinerariul tau din aceasta vacanta formidabila pe care urmeaza sa o ai.


Afla mai multe detalii despre vacantele in destinatii exotice de la un expert Dertour – 031.428.73.21


Parcul National Khao Sok este situat la nord de orasul Phuket, la aproximativ 150km. Acesta este un adevarat paradis, din toate punctele de vedere. Guvernul Thailandei a avut mare grija sa pastreze frumusetea naturala a parcului national, in scopul de a oferi turistilor sansa de a se bucura de ecologia locala prin mai multe modalitati de safari.

Iata cateva metode prin care te poti bucura de acest superb parc national:

Calarirea unui elefant

Aceasta este, probabil, cea mai populara activitate pe care turistii o fac cand merg in Thailanda. Este foarte relaxanta si, de asemenea, extrem de interesanta. Tu si prietenii tau va puteti urca pe spinarea unui elefant, iar aventura poate sa inceapa. Animalul bland te va duce pe un traseu din anumite parti ale Parcului National Khao Sok. De pe spatele unui elefant vei avea ocazia de a face niste fotografii uluitoare cu flora si fauna junglei.

Plimbarea cu barca cu coada lunga

Daca preferi sa explorezi Parcul National Khao Sok pe rau, atunci poti face o plimbare cu barca cu coada lunga. E ca si cum ai merge intr-o croaziera, doar ca acum esti inconjurat de vegetatia luxurianta a junglei din toate partile. Barca este destul de sigura, asa ca nu ar trebui sa iti faci griji din cauza animalelor salbatice care ar putea sa iti iasa in vizor in timp ce tu faci fotografii la stancile si insulele magnifice din jur. Practic, o plimbare cu barca cu coada lunga este o oportunitate de a ajunge in locuri in care nu ai putea avea acces atunci cand te plimbi cu elefantul. Indiferent de vreme, plimbarile cu barca cu coada lunga sunt disponibile in orice moment al sezonului.

Cazarea plutitoare

Daca ai de gand sa explorezi in intregime Parcul National Khao Sok, atunci va trebui sa ramai aici o noapte… sau chiar cateva nopti. Pentru o experienta unica, iti poti rezerva un sejur la una dintre unitatile de cazare plutitoare ce se gasesc chiar in interiorul parcului. Aceste tipuri de unitati de cazare se afla chiar deasupra apei. De acolo, te poti imbarca in caiace sau in barci cu vasle pentru a te aventura pe cursul apei in inima junglei. De asemenea, dimineata te poti racori sarind in apa, daca ai chef.

Animalele pe care le vei vedea in Parcul National Khao Sok

Daca mergi in Parcul National Khao Sok vei avea ocazia de a te apropia de o sumedenie de specii de animale rar intalnite, cum ar fi leopardul intunecat, tigrul, elefantul, tapirul, ursul malayan, etc. In timp ce alte parcuri din sudul Thailandei sunt cunoscute pentru fauna salbatica atragand tot mai multi turisti, Khao Sok este considerat comoara ascunsa a padurilor tropicale din aceasta tara. Cei mai multi vizitatori ai acestui parc national sunt ecologisti entuziasti, dar si iubitori de aventura si adrenalina.

Elefantii din cadrul acestui program sunt foarte bine pregatiti de un personal profesionist. Echitatia pe spatele unui elefant este, cu siguranta, punctul culminant al calatoriilor din Thailanda, ocazie in care te poti bucura de frumoasa jungla si de cascadele pe care le vei intalni pe parcurs. Apropierea de arborii tropicali, plantatiile exotice, pasarile intens colorate si fauna salbatica locala din Thailanda iti va taia rasuflarea,  ramanandu-ti in memorie pentru totdeauna.


Pentru mai multe detalii, te asteptam pe site-ul Dertour sau in agentiile noastre.