MaldiveMaldive este o tara insulara din Oceanul Indian, ce dispune de 26 de atoli. Plajele cu nisip alb si fin, apele de un albastru intens cu recifuri gigantice si vegetatia insulelor formeaza un paradis in care oamenii vin sa isi petreaca vacantele pentru a se relaxa, dar si pentru a se distra. Datorita peisajului mirific, rupt parca din paradis, Maldive este una dintre cele mai cautate destinatii din intreaga lume pentru a petrece luna de miere.


Afla mai multe detalii despre vacantele in Maldive de la un expert Dertour – 031.428.73.21


Mai mult decat atat, acesta este un loc minunat pentru scufundari, snorkeling sau explorare a apelor cu mii de specii de pesti ce inoata in jurul coralilor. Aceste tarmuri sunt mereu deschise pentru oricine, fiind un loc de refugiu ideal pentru cei care doresc sa gaseasca linistea absoluta.

Iata care sunt cele mai importante obiective turistice pe care nu trebuie sa le ratezi intr-o vacanta in Maldive:

Muzeul National Malé

Muzeul National Malé a fost deschis de catre prim-ministrul Mohamed Amin Did la data de 11 noiembrie 1952, avand dorinta de a pastra istoria insulei, dar si de recastiga sentimentul de patriotism in randul populatiei din Maldive. Artefactele colectate si expuse contin vestigii istorice, obiecte de piatra, antichitati regale din era pre-islamica si obiecte ce apartineau monarhilor islamici.

Muzeul este format din trei parti si face parte din Palatul Regal al Maldivelor, care dateaza din secolul al XVII-lea. Muzeul este condus de Centrul Maldivelor pentru Lingvistica si Cercetare Istorica, care a depus un efort imens pentru a mentine colectiile curente. Acest Centru este, de asemenea, in planificarea unei extinderi a muzeului astfel incat miile de turisti care viziteaza acest loc plin de importanta istorica si culturala sa poata sa afle cat mai multe cu putinta despre cultura bogata a Maldivelor, dar si pentru a invata despre trecutul natiunii.

Piata de Peste din Male

Piata de Peste din Male este un loc pentru activitati comerciale plin de negustori care vand o gama larga de produse. Acesta este locul unde dhoni din toata tara vin sa descarce peste proaspat, fructe si legume proaspete, pe care le colecteaza de la diferiti atoli.

Piata de Peste este un loc turistic de top in Maldive si, in mod normal, este suprapopulat de oameni. Dupa-amiaza tarziu este perioada zilei in care acest loc este cel mai aglomerat, deoarece atunci oamenii se grabesc sa il ia cu asalt pentru a-i prinde pe dhonii care revin cu captura lor din ziua respectiva. Astfel, produsele din aceasta piata obisnuiesc sa fie cumparate imediat ce sunt afisate la taraba. Pentru a atrage cat mai multi oameni in acest loc, piata este curatata si spalata zilnic.

Hukuru Miskiiy (Vechea Moschee de Vineri)

Datand din 1656, Hukuru Miskiiy este cea mai veche moschee din Maldive. Structura moscheii este facuta din piatra de coral cu decoratiuni si sculpturi cu scripturi coranice. Interiorul moscheii este renumit pentru panourile sale din lemn, acestea fiind minunate. Unul dintre panouri a fost sculptat in secolul al XIII-lea si comemoreaza introducerea Islamului. Moscheea gazduieste, de asemenea, morminte care au fost ridicate pentru memoria unor sultani, eroi si a unor nobili.

Acesta este un loc calm si linistit, ideal pentru oamenii care vor sa descopere mai multe despre cultura islamica din Maldive.

Turistii care doresc sa intre in interiorul moscheii trebuie sa fie adecvat imbracati si, de asemenea, sa aiba permisiunea de la unul dintre oficialii ministerului.

Galeria Esejihi

Datand din 1870, cladirea este una dintre cele mai vechi constructii din Malé si gazduieste o mica galerie si atelierul unor artisti, reusind in acest fel sa pastreze si sa promoveze artele traditionale si contemporane ale regiunii. Cladirea a fost candva detinuta de un nobil si, desi are dimensiuni destul de mici, gazduieste camere frumoase, panouri din lemn perfect conservate si sculpturi fine. In Galeria Esejihi se organizeaza, de asemenea, expozitii periodice care ofera si uneori vand opere de arta ale artistilor locali. Vizitand aceasta galerie, vei avea ocazia de a intalni cativa membri ai comunitatii artelor din Maldive.

Bluetribe Moofushi

Deoarece unul dintre cele mai importante aspecte ale turismului din Maldive este dat de apele sale impresionante si de viata sa marina, centrul de scufundari Bluetribe Moofushi ofera cea mai buna experienta in ceea ce privesc activitatile sportive de apa, cum ar fi windsurfing-ul, scuba diving, snorkeling-ul, caiacul, plimbarile cu catamaranul/barcile cu pedale si multe altele. Moofushi este, de asemenea, cunoscut pentru excursiile pe care le ofera turistilor, printre care cele mai cunoscute sunt navigarea printre rechinii-balena, printre razele manta si printre multimea de pesti de la mal.

Fie ca doresti sa te bucuri de o croaziera romantica sau vrei sa descoperi viata marina traditionala a Maldivelor si sa ramai cu amintiri minunate in sejurul tau in aceasta tara, Bluetribe Moofushi este, in mod sigur, locul care iti poate oferi o vacanta de neuitat, asa cum visezi!

Utheemu Ganduvaru

Aceasta este resedinta istorica unde a trait celebrul Sultan Mohamed Thankurufaan. Acest loc este situat in Utheemu, care este o insula locuita in partea de nord a Maldivelor. Mohamed Thankurufaan este considerat unul dintre cei mai mari eroi ai acestei natiuni, reusind sa castige un mare respect in randul maldivianilor pentru actiunile sale eroice si pentru salvarea poporului sau de la incercarea de cucerire a portughezilor.

Reciful HP

Sa ne intoarcem la apele uimitoare si la recifele din Maldive. Daca esti in cautarea unor locuri bune de scufundari, reciful HP de corali, care este unul dintre cele mai cunoscute locuri de scuba diving din intreaga Asie, iti ofera oportunitatea de a explora diferite formatiuni superbe de recife de corali si o multime de specii de pesti colorati. Aceasta este o zona marina protejata, fiind situata in Atolul Male Nord.


Profita de ofertele Dertour si planifica-ti vacanta mult dorita in Maldive. Mai multe detalii in urmatorul link: http://bit.ly/2iOQDUI