*Sursa foto: gorillaimages / Shutterstock.com

Daca esti pasionat de sportul alb, nu ai cum sa nu fi auzit de Tirol. Zona din vestul Austriei, este recunoscuta la nivel mondial pentru numeroasele statiuni montane, care insumeaza mii de km de partii, care mai de care mai atractive.Capitala intregii zone este la Innsbruck, care este, de fapt si cea mai cunoscuta statiune de aici, deoarece este locul de unde ai asigurata plecarea catre alte statiuni importante si poti sa descoperi o multime de obiective turistice.

Exista insa zeci de alte statiuni, care uimesc prin modul in care sunt ingrijite si sunt administrate.

Daca iti propui sa pleci intr-o vacanta in aceasta zona, trebuie sa cunosti cateva lucruri si cateva locuri, pentru a sti cu exactitate care este statiunea perfecta pentru tine, ce vei face aici si unde vei dormi sau vei manca. Pana la urma, exista peste 500 de piscuri care au peste 3000 de metri in aceasta zona, 279 de localitati si 34 de mini regiuni, asadar, alegerea va fi foarte grea.

Care sunt localitatile de top in care poti merge la ski?

Fugen. Este o statiune care este situata la doar 550 de metri altitudine, insa acest lucru nu o impiedica sa fie deosebita. Cei 3700 de locuitori o transforma in cea mai mare localitate din nordul vaii Zillertal. Spre deosebire de alte statiuni, Fugen iti ofera si o multime de posibilitati culturale, precum si un complex termal deosebit. Din Fugen poti ajunge fie cu telecabina, fie cu autobuzul, in zone unde poti aluneca in voie pe skiuri. Un lucru inedit despre aceasta localitate este faptul ca celebra colinda „Noapte de vis„ isi are originile aici. De asemenea, vei putea gusta branzeturile locului si vei putea cunoaste cea mai moderna centrala termica biologica din toata Europa.

Innsbruck. Este capitala Tirolului si este situata la 574 de metri altitudine. Aici poti sa combini intr-un mod cat se poate de interesant sporturile de iarna, cultura si distractia. Cu siguranta, in Innsbruck vei putea vizita o multime de lucruri, incepand cu palatul imperial Hofburg, muzeul Tirol Panorama sau faimoasa trambulina Bergisel si terminand cu strada centrala Maria Theresien, care este o zona perfecta pentru relaxare. In perioada de iarna, Innsbruck este un oras cu adevarat magic, plin de tarabe si targuri de Craciun, care imbie trecatorii cu obiecte lucrate manual sau cu mancaruri delicioase. La o distanta de doar 20 de minute de oras, poti ajunge in regiunea de ski Nordkette, care se afla la o altitudine de 2000 de metri si care iti poate oferi experiente deosebite.

Innsbruck dispune de nu mai putin de 90 de unitati de cazare, 190 de restaurante si peste 60 de localuri, in care te vei simti, fara doar si poate, ca intr-un paradis de iarna.

Ischgl. Petreceri si sporturi de iarna. Prin asta se caracterizeaza statiunea Ischgl, care se afla la o altitudine de 1376 de metri si are 1500 de locuitori. Vei putea sa te bucuri de skiuri indiferent ca esti pentru prima data pe o partie sau ca esti un experimentat in ceea ce priveste sportul alb. Cifrele sunt impresionante, atunci cand vorbim despre Ischgl. Exista 238 de km de partii cu toate gradele de dificultate, inclusiv partiile „negre” cu hopuri si exista o multime de variante prin care te poti deplasa. In ceea ce priveste distractia, Ischl propune foarte multe localuri apres-ski, unde te poti bucura de cocktailuri delicioase, de muzica si de agitatie pana spre orele diminetii.

Daca ajungi in Ischgl in anumite perioade, poti participa la evenimente, cum ar fi concertul Top of the Mountain sau concursul de sculpturi in zapada „ Formen in Weib”.

Kitzbuhel. Este o alta statiune din Tirol care te intampina cu peisaje de poveste. Denumita „statiunea caprei negre”, Kitzbuhel reuseste sa imbine lifestyle-ul urban cu traditiile stravechi ale tirolezilor. Si aici vei gasi partii de toate felurile si cu toate gradele de dificultate. Daca ajungi pe partiile din zona, vei putea admira pasionatii de freeskier, care incearca sa faca tot felul de cascadorii in aer, cu schiurile in picioare.  Tot Kitzbuhel gazduieste si concursul de pe Hahnenkamm, unde se intrec cei mai buni schiori din intreaga lume pe o partie extrem de dificila.

Daca esti un pasionat al bucatariei, este bine sa stii ca bucatarii din aceasta statiune sunt cei mai premiati si cei mai apreciati din intreaga zona Tirol.

Mayrhofen. O alta statiune cu o denumire pe care ti-e greu sa o pronunti, dar pe care ti-e atat de usor sa o imbratisezi atunci cand vine vorba despre ski. Statiunea se afla la o altitudine de 633 de metri si ofera partii, posibilitati de shopping si posibilitati de relaxare. Te intampina cu 159 de km de partii, cu nu mai putin de 53 de instalatii de urcare si cu 6 zone speciale pentru freestyle. Aici vei descoperi si cea mai abrupta partie din Austria, denumita foarte inspirat „Harakiri”. Mayrhofen ofera si posibilitatea unei vacante pline de shopping sau chiar de seri romantice alaturi de persoana iubita. An de an, aici are loc un targ de Craciun si o multime de festivitati care mai de care mai interesante.

Acestea sunt cele mai cunoscute statiuni, insa pe langa ele exista alte cateva zeci, care te intampina cu aceleasi elemente: zapada, munte si distractie. Astfel, zona Tirol se transforma intr-o zona pe care nu trebuie sa o ratezi, mai ales daca sporturile de iarna sunt cele care te fac sa iesi din casa ori de cate ori vine prima zapada.


Afla mai multe detalii despre ofertele Dertour pentru Tirol pe – http://bit.ly/2gGHScQ