Dubai (2)Experienta de shopping imbatabila, evenimente spectaculoase, statiuni de lux, plaje cu nisip alb – acestea sunt doar cateva dintre motivele pentru care Emiratele Arabe Unite atrag milioane de vizitatori in fiecare an. Guvernul Emiratelor Arabe Unite a facut investitii uriase in industria turismului, pentru a face aceasta tara una dintre cele mai populare destinatii turistice din intreaga lume. Iar in viitorul apropiat se anunta alte mari atractii in acest loc uluitor, “Mall of the world” (Mall-ul lumii) fiind unul dintre proiectele spectaculoase la care se lucreaza in prezent.

Emiratele Arabe Unite este o tara care, indubitabil, trebuie vizitata de fiecare om care are aceasta ocazie. Obiectivele turistice sunt realmente uimitoare, facilitatile sunt la cel mai inalt nivel, iar plajele sale exotice sunt printre cele mai frumoase din intreaga lume.

Daca vizitezi Emiratele Arabe Unite, exista cateva obiective turistice pe care nu ai voie sa le ratezi:

Burj Khalifa, Dubai

Burj Khalifa este minunea tehnologica a orasului Dubai. Acesta este cel mai inalt zgarie-nori din lume, avand o inaltime de 828 metri. Burj Khalifa este o constructie pentru utilizare mixta, continand 300 de locuinte, noua hoteluri si mai multe birouri. Acest zgarie-nori are 163 etaje in total si este, de asemenea, constructia cu cele mai multe etaje.

Construirea acestei cladiri a inceput in anul 2004, fiind proiectata de firma de arhitectura americana Skidmor, Owings si Merril. Constructia a fost finalizata in 2009, insa deschiderea oficiala a cladirii a avut loc in data de 4 ianuarie 2010.

Fiind atat de inalta, cladirea Burj Khalifa poate fi observata de la 95 de kilometri distanta. Vizitatorii pot explora, de asemenea, frumusetea orasului din biroul de observare al cladirii, care se gaseste la etajul 124, acesta fiind al doilea cel mai inalt birou de observare din intreaga lume. De revelion, Burj Khalifa atrage milioane de vizitatori de pe toata planeta prin display-urile sale cu focuri de artificii colorate, facand un spectacol, pur si simplu, uluitor. Cu atatea recorduri atinse si cu un design incredibil, Burj Khalifa este, cu certitudine, cel mai mare obiectiv turistic, la propriu si la figurat, din Emiratele Arabe Unite.

Burj Al Arab, Dubai

Burj Al Arab este un hotel de sapte stele situat intr-o insula artificiala de langa plaja Jumeirah din Dubai. Acesta este faimos la nivel global, datorita serviciilor hoteliere de lux si designului de ambarcatiune specific araba, cu vele, ce se numeste “Dhow”. Din 1999 pana in 2008, Burj Al Arab a ramas singurul hotel de sapte stele din lume, avand o inaltime de 321 metri.

Inceputa in 1994, constructia a avut nevoie de 5 ani pentru a fi finalizata. Designul de ambarcatiune cu vele a fost ales de arhitectul britanic Tom Wright. In Burj Al Arab exista peste 202 apartamente, cu tarife cuprinse intre 1000$ si 15 000$ pe noapte. Fiecare apartament din hotel are o sectiune de birouri, cu laptop la indemana si, desigur, acces la internet.

Burj Al Arab este inconjurat de plaja cu nisip fin Jumeirah. Vizitatorii pot sa se relaxeze, de asemenea, pe o plaja privata unde au parte de cele mai bune tratamente, pot explora un parc acvatic salbatic situat langa hotel, pot sa acceseze piscine spa, sali de sport, bai de hipnoterapie si teren de squash.

Dubai (1)

Marea Moschee Sheikh Zayed, Abu Dhabi

Marea Moschee Sheikh Zayed, situata in orasul Abu Dhabi, este cea mai mare moschee din Emiratele Arabe Unite. Moscheea acopera o suprafata de 30 de acri si are capacitatea de a gazdui 40 000 de persoane. Mormantul lui Sheikh Zayed Bin Sultan Al Nahyan, fost presedinte al Emiratelor Arabe Unite, se gaseste, de asemenea, in curtea acestei moschee.

Constructia moscheii a fost facuta intre 1996 si 2007, folosindu-se stilurile Persan, Maur si Mughal. Cele patru minarete existente in cele patru colturi ale moscheii au inaltimea de 107 metri. La intreaga proiectare a acestei cladiri s-au folosit ca materiale principale marmura, aur, pietre pretioase si cristale, fiind astfel un monument impunator prin luxul si grandoarea sa.

Vizitatorii pot vedea 96 de coloane in sala principala a Moscheii Sheikh Zayed, toate acestea fiind acoperite cu marmura. Pe peretele Quibla al moscheii se gasesc scrise toate cele 99 de nume ale lui Alah, prin caligrafia Kufic.

Dubai Mall, Dubai

Bazandu-ne pe suprafata totala, putem spune ca Dubai Mall este cel mai mare mall din intreaga lume, fiind repartizat pe 13 milioane de metri patrati si avand o suprafata interna de 5,9 milioane de metri patrati. Deschis in anul 2008, Dubai Mall atrage zeci de milioane de vizitatori anual, fiind cel mai vizitat mall din lume. Emiratele Arabe Unite este, cu siguranta, tara recordurilor in turism!

Dubai Mall contine in jur de 1200 de magazine, 22 cinematografe, cafenele, 120 restaurante si mai multe hoteluri de lux. De asemenea, impresionantul mall ofera oaspetilor sai 14 000 de locuri de parcare. Lista atractiilor din Dubai Mall include un aquarium si zoo sub apa, fantana Dubai, Dubai Ice Rink si parcul interior SEGA Republic.

Dubai (3)

Ferrari World, Abu Dhabi

Cel mai mare parc de distractii de interior din lume, Ferrari World este situat in Insula Yas din Abu Dhabi. Acesta este primul parc cu tematica Ferrari din lume, prezentand povestea acestei marci de masini prin plimbari educationale. Imensul acoperis rosu este, in sine, principala atractie a acestui parc de distractii, fiind proiectat de firma de arhitectura Benoy group. Dimensiunea superbului logo este de 65m*48,5m, acesta fiind cel mai mare logo de Ferrari din intreaga lume.

Pentru constructia cladirii Ferrari World s-au utilizat ca materiale principale otelul si sticla, pentru a reduce efectul de caldura al desertului. Vizitatorii acestui parc de distractii pot admira, de asemenea, o colectie impresionanta de masini ce dateaza din 1947 pana in prezent, la Galeria Ferrari.

Bastakia, Dubai

Unul dintre partile ramase din vechiul Dubai, Bastakia prezinta case traditionale si turnuri de vant ce reflecta istoria Emiratelor Arabe Unite. Vizitatorii se pot bucura de frumusetea arhitecturii arabe vazand cladirile istorice din Bastakia. Unele dintre aceste case servesc astazi ca muzee, galerii si piete traditionale.

Turnurile eoliene dezvaluie modul in care oamenii din vechiul Dubai obisnuiau sa isi racoreasca locuintele inainte de a utiliza energie electrica in acest scop. Turistii pot vizita, de asemenea, galeriile din Bastakia, unde vor admira o colectie de picturi vechi, mestesuguri si bijuterii.

Pentru mai multe detalii, va asteptam pe site-ul Dertour sau in agentiile noastre.