Dubai MallCu mai mult de 1200 de magazine, Dubai Mall este cel mai mare mall din lume si, fara indoiala, un paradis al cumparatorilor. Dubai Mall este mai mult decat o simpla experienta de shopping cu amanuntul. Dubai Mall ofera o multime de optiuni de divertisment, atat pentru adulti cat si pentru cei mici, optiuni ce includ 22 sali de cinema, Sega Republic, expozitii de arta, spectacole acrobatice, DubaiDino – scheletul unui dinozaur Diplodocus Longus vechi de 155 de milioane de ani, unul dintre cele mai spectaculoase acvarii de pe planeta si multe alte atractii uluitoare.

O zi la cumparaturi in cel mai mare mall din lume poate fi o zi fabuloasa pentru intreaga familie, chiar daca, la un moment dat, Dubai Mall ar putea deveni putin obositor, din cauza suprafetei sale imense. Cel mai bun sfat? Poarta pantofi lejeri, fara toc, si mai fa cate o pauza de relaxare pentru a-ti odihni picioarele, asezandu-te din cand in cand pe una dintre multele banci ale mall-ului.

Dubai Mall a fost construit de Emaar Properties, pe o perioada de timp ce a durat mai putin de patru ani. Suprafata interna a mall-ului este de aproximativ 5,9 milioane de metri patrati, existand patru niveluri la care se poate ajunge prin intermediul celor 95 de lifturi sau cu ajutorul celor 150 de scari rulante.

Dubai Mall are 440.000 de metri patrati dedicati doar modei, avand cea mai mare colectie de branduri de moda din intreaga lume. De fapt, aici gasesti cele mai bune modele de articole vestimentare, pantofi si accesorii ale celor mai faimoase marci de moda. Variind de la magazine de moda de lux la magazine ce ofera haine de zi cu zi, Dubai Mall este un loc al modei diversificate, unde poti gasi absolut tot ce iti doresti.

De asemenea, aici vei gasi cele mai recente gadget-uri electronice care au aparut pe piata. Iubitorii de carte nu vor fi nici ei dezamagiti. In Dubai Mall exista doua magazine gigantice de carti, de renume mondial: “Book World” de Kinokunia si WH Smith.

Desigur, in Dubai Mall gasesti cele mai recente articole de moda din lumea araba. Cele mai fine si ravnite parfumuri arabe se gasesc si ele in acest loc.

Odata ce ai iesit in afara mall-ului, te vei simti transportat intr-o lume magica a muzicii, ghidata de faimoasele fantani arteziene. Jeturile de apa ale fantanii sunt propulsate la inaltimi mari si “danseaza” in ritmul muzicii. In plus, fluxurile de apa sunt luminate cu nuante vibrante, facand din acest spectacol o experienta magica si, cu siguranta, de neuitat.

Daca ai norocul de a vizita vreodata Dubai Mall, iata care sunt locurile cele mai interesante ale acestui complex comercial:

Galeriile Lafayette

Acest magazin prezent la etajul 3 al Mall-ului Dubai ofera articole de moda foarte chic, la preturi destul de bune. Cu produse ce variaza de la haine la obiecte pentru casa si alimente, acesta este un outlet care emana eleganta. Mancarea se gaseste la Lafayette Gourmet, la etajul al doilea, unde se pot servi delicatese internationale, cum ar fi sushi japonez, branzeturi frantuzesti sau produse cu miere naturala Yemeni.

The Cobbler (Cizmarul)

Acest magazin elegant de pantofi se concentreaza pe metodele traditionale de mentinere si reparare a incaltamintei. Acesta ofera, de asemenea, servicii personalizate pentru barbati, in care pantofii sunt pregatiti, reparati si aranjati la fata locului.

Magazinul este situat la Level Shoe District, o zona de culoare alb stralucitor, care acopera 96 000 de metri patrati, special conceputa pentru a prezenta cele mai bune modele de pantofi. Toate numele mari se gasesc aici: Chanel, Louboutin, Tod’s, etc.

Dubai Aquarium si Zoo sub apa

Cu un rezervor de 10 milioane de litri, acesta este unul dintre cele mai mari acvarii suspendate din intreaga lume. Cumparatorii ce trec prin Dubai Mall sunt, in mod inevitabil, atrasi ca un magnet de pestii, stelele de mare, rechinii si chiar de scafandrii ce ocazional se aventureaza printre cele 140 de specii de creaturi marine.

In mod sigur, merita sa cumperi un bilet pentru Underwater Zoo, unde vei avea ocazia sa vezi live vidre, pinguini, pe regele Croc, care masoara mai mult de 5 metri, si multe alte vietati rar intalnite.

Daca doresti sa faci mai mult decat sa privesti, exista experiente interactive disponibile, cum ar fi plimbari cu barca, snorkeling in cusca, iar daca esti mai aventuros, poti sa te scufunzi printre rechini.

Al Hallab

Plimbandu-te ore in sir prin cel mai mare mall din lume, cu siguranta vei dori, la un moment dat, sa mananci ceva. Din fericire, aici gasesti locuri foarte bune in care sa iei masa!

Exista sute de optiuni, de la un food court masiv care se gaseste la etajul al doilea, la diverse restaurante mai mult sau mai putin sofisticate. Daca iti doresti ceva traditional arab, nu cauta mai departe de Al Hallab. Acest restaurant libanez si-a construit reputatia pentru prospetimea si autenticitatea de care a dat dovada de-a lungul timpului. Cel mai bun sfat este sa comanzi aici fabulosul fatoush – o salata ce combina salata verde tocata, ceapa, rosii, castraveti, coriandru, menta, patrunjel si rodie. De asemenea, produsele de patiserie sarate de dimensiuni mici, umplute fie cu carne, branza sau spanac, sunt delicioase!

La Al Hallab, cireasa de pe tort este privelistea superba a Fantanii Dubai. Proiectata de echipa care a lucrat si la faimoasa fantana de la Bellagio din Las Vegas, versiunea din Dubai este cea mai mare din lume. Poti admira spectacolul oferit de jeturile de apa la fiecare jumatate de ora, in intervalul 18:00 – 23:00.

Odata ce intri in Dubai Mall, vei simti ca ai intrat intr-o mini lume a cumparaturilor cu un fus orar propriu. Vei crede ca timpul este, pur si simplu, insuficient pentru a savura toata frumusetea pe care o are de oferit acest mall gigantic. Vei dori ca ziua sa aiba mai mult de 24 de ore. Chiar si asa, nu vei avea suficient timp pentru a explora Dubai Mall.

Pentru mai multe detalii, va asteptam pe site-ul Dertour sau in agentiile noastre.