De obicei, ghidurile de calatorii despre Krabi iti vor spune ca aceasta provincie a Thailandei este definita de plaje frumoase. Intr-adevar, exista diferite peisaje din Krabi care te vor face sa te simti ca in paradis intr-o vacanta in aceasta parte a Thailandei, dar aceste peisaje nu se gasesc neaparat pe coasta tarii.

Cu toate acestea, majoritatea turistilor care cauta aceasta destinatie pentru a-si petrece vacanta doresc sa isi petreaca cea mai mare parte a timpului pe plaja, relaxandu-se, practicand diferite sporturi, gustand din delicatesele traditionale si distrandu-se alaturi de localnici.

Esti si tu unul dintre cei care vor sa isi petreaca vacanta in regiunea Krabi din Thailanda? Iata ce localitati si plaje sa vizitezi si cum poti sa iti petreci timpul acolo:

Krabi

Cei mai multi calatori cauta capitala provinciei ca punct de pornire si oprire in vizitarea celor mai populare insule din regiunea Krabi, cum ar fi Ko Lanta si Ko Phi Phi la sud si Ao Nang si Railay la vest. Desi orasul Krabi nu este foarte bogat in obiective turistice, acesta atrage prin oamenii sai prietenosi si prin mancaruri delicioase – exact lucrurile pe care si le doreste orice turist ca urare de bun venit. Iar masivele de calcar gemene Khao Khanap Nam merita, cu siguranta, o vizita inainte de a merge pe insulele exotice pe care le vizezi in aceasta calatorie a ta.

Cel mai bun mod de a ajunge in orasul Krabi este de a lua unul dintre autobuzele publice care pleaca de la Aeroportul Suvarnabhumi din Bangkok. Putini oameni folosesc aceste autobuze, iar orele de plecare sunt programate. Asigura-te ca ajungi la terminal inainte de ora 7 am, 4 pm sau 5:30 pm, pentru a fi gata de plecare. Biletele de autobuz costa intre 450 THB si 850 THB.

Ao Nang

Contrar a ceea ce multe agentii de turism spun, Ao Nang este mai remarcabila pentru colectia sa de statiuni de lux care incurajeaza vacantele extinse decat prin plajele sale. Aici te vei putea bucura de statiuni cu un design elegant, cu multe piscine si gradini luxuriante, tratamente spa uimitoare si preparate culinare de cea mai buna calitate.

In timp ce Railay este o destinatie cu plaje frumoase, Ao Nang este cel mai bun loc din regiunea Krabi in care poti face excursii pe insula, aventuri pline de adrenalina, sporturi extreme si plimbari cu caiacul pe apa, datorita faptului ca cele mai multe baze sportive se gasesc aici. In plus, restaurantele din Ao Nang servesc cea mai buna colectie de cocktail-uri, vin si bere.

Pentru a ajunge in Ao Nang plecand din orasul Krabi, trebuie sa iei o calatorie cu un songthaew alb, care pleaca din fata complexului comercial Vogue de pe Maharaj Rd (strada principala). Distanta dintre plaja Ao Nang si orasul Krabi este de 14 kilometri.

Railay

Exista o multime de argumente care afirma faptul ca aceasta este cea mai uimitoare plaja din toata Thailanda, avand ape cristaline de culoarea smaraldului, formatiuni calcaroase de vis si nisip auriu. Deoarece este, pana in prezent, accesibila doar cu barca, plaja Railay isi pastreaza o ambianta linistita, care te face sa te simti rupt de restul lumii, mai ales atunci cand te duci in escaladarea stancilor si carsturilor din jurul plajei.

Pe plaja Railay se poate ajunge doar cu barca cu coada lunga, care pleaca fie de la Tha Kong Ka (Chao Fa) din Krabi, fie de pe malul marii din Ao Nang. O astfel de calatorie dureaza in jur de 20 de minute.

Ko Phi Phi Don

Plaja Ko Phi Phi sau, pur si simplu, Phi Phi este frecvent descrisa ca un paradis pentru turistii tineri si dornici de aventura. Marea Andaman verde sticloasa ce se izbeste de stancile ardezii, golfurile curbate, plajele cu nisip fin si alb si jungla tropicala deasa formeaza un peisaj de vis, demn de vizita turistilor din intreaga lume ce vin in numar tot mai mare de la an la an.

Poti lua o barca de la Phuket sau din orasul Krabi pentru a ajunge pe plaja Phi Phi. Barcile, de obicei, opresc la Ao Ton Sai, dar cateva care vin de la Phuket opresc la digul mai izolat Laem Thong. Barcile din Phuket si Krabi opereaza pe tot parcursul anului, in timp ce barcile care pleaca din Ko Lanta si Ao Lang functioneaza pentru turisti doar din octombrie pana in aprilie. Trebuie sa ai la indemana cel putin 500 THB pentru o plimbare care pleaca din orice punct pana pe plaja Phi Phi.

Ko Lanta

Vei fi probabil surprins sa afli ca zona Ko Lanta este formata, de fapt, din 52 de insule, doar 12 dintre ele fiind locuite. Si cand spui Ko Lanta, te referi, cu siguranta, doar la districtul Ko Lanta Yai.

Daca inainte era definita de bungalouri ieftine, acum aceasta regiune populara detine tot mai multe statiuni de lux, inclusiv fermecatorul Lanta All Seasons Beach Resort. Chiar si asa, Ko Lanta pastreaza un vibe hippie, ce atrage turisti tineri si aventurosi in fiecare an. Plajele din Ko Lanta sunt, in special, fine si plate, perfecte pentru a lenevi pe un sezlong sub o umbrela, fara a tine seama de timp. In plus, Marine National Park din Ko Lanta are niste taramuri deosebit de frumoase, pline de corali, pesteri impresionante si zone de campare confortabile.

Profita de sezonul de vara tropical cand pleci in Thailanda si mergi direct in Ko Lanta, deoarece sezonul umed nu este deloc propice pentru aventuri si distractie. In plus, in sezonul ploios, mareea va aduce diverse gunoaie pe plaja, doar cateva statiuni vor fi deschise si va fi foarte greu de gasit optiuni de transport.

Se poate ajunge in Ko Lanta calatorind cu barca sau cu mini-furgoneta din regiunile vecine. Comparativ cu toate destinatiile din provincia Krabi, o calatorie in Ko Lanta costa cel mai putin, nefiind nevoie de mai mult de 100 THB pentru o plimbare.

Pentru mai multe detalii, va asteptam pe site-ul Dertour sau in agentiile noastre.