Antalya (2)Daca iti doresti o vacanta de lux all inclusive intr-una dintre destinatiile de vacanta cele mai populare din Turcia, statiunea Lara ar putea fi cea mai potrivita pentru concediul tau, mai ales ca aceasta este situata destul de aproape de Aeroportul International Antalya. Cu o selectie foarte mare si variata de hoteluri de patru si cinci stele, dar si cu pensiuni confortabile ideale pentru turistii care nu calatoresc cu multi bani la ei, Lara iti ofera o multime de locuri de cazare, in care sa te relaxezi in cel mai placut mod in sejurul tau in asa numitul “Las Vegas” al Turciei. Fie ca esti in cautarea unei vacante de familie sau doresti sa iti petreci un sejur romantic alaturi de persoana iubita, Plaja Lara este alegerea perfecta pentru un concediu exotic!

In Lara, Antalya, ai parte de vreme grozava pe tot parcursul anului! Pe toata perioada anului, pe Plaja Lara este soare, astfel ca aceasta este o destinatie ideala de vacanta indiferent cand te decizi sa iti petreci concediul. Din mai pana in octombrie, temperatura rareori scade sub 20 grade Celsius, lunile iunie si iulie fiind sezonul de varf, in care soarele lumineaza puternic taramul Antalyei timp de 13 ore in fiecare zi. Lunile de iarna au temperaturi mai scazute, fiind de aproximativ 10 grade Celsius, cu mai multe precipitatii, insa, in general, vremea este inca placuta. Cea mai buna perioada de a vizita statiunea Lara este, insa, luna mai sau in sezonul de toamna de septembrie – octombrie, deoarece atunci preturile sunt mai mici, iar vremea este inca buna pentru plaja.

Atractiile si locurile de interes din Plaja Lara si din imprejurimile ei

In timp ce te bucuri de o vacanta de lux pe Plaja Lara, asigura-te ca vei vizita, de asemenea, atractiile si obiectivele turistice din apropiere. Unul dintre cele mai spectaculoase locuri pe care le poti vizita aproape de statiunea Lara este, cu siguranta, Pamukkale, un loc inscris pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO. In Pamukkale se gasesc ruinele orasului antic Heirapolis, insa acest loc este extrem de atractiv datorita piscinelor termale inconjurate de stalactite stralucitoare, care, pur si simplu, iti taie respiratia prin frumusetea si grandoarea lor. Daca iti doresti sa faci fotografii unice, poti, de asemenea, sa mergi la Cascada Manavgat, unde vei gasi o alta vedere minunata.

Statiunea Lara este situata atat de aproape de Antalya, incat turistii ce se cazeaza in frumosul “Las Vegas” al Turciei se pot bucura cu usurinta de centrele comerciale fabuloase, de restaurante superbe, de nopti pline de viata si de un port pitoresc, fara a fi nevoiti sa se deplaseze prea departe de hotelul lor.

Antalya este, de asemenea, casa unui parc acvatic fantastic, unde atat copiii cat si adultii se pot distra dandu-se pe fel si fel de tobogane spectaculoase. Antalya Zoo este un alt loc de interes pentru turistii care vin in statiunea Lara, aici gasindu-se lei, ursi, canguri si multe alte specii de animale rar intalnite.

Alte lucruri pe care le pot vedea sau pe care le pot face turistii care vin in Lara, Antalya:

Scuba Diving pentru incepatori si pentru cei experimentati

Vrei sa ai parte de o experienta de neuitat in Las Vegasul Turciei? O ora sau doua de scuba diving iti ofera atat o doza de adrenalina, cat si o ocazie rara de a exploata fantastica lume subacvatica din Marea Mediterana. Daca nu ai mai facut scuba diving, nu trebuie sa iti faci griji, deoarece in Lara vei gasi centre specializate cu instructori ce te vor insoti si sfatui in timpul frumoasei tale experiente in lumea subacvatica. Astfel, vei avea prilejul de a vedea caracatite, caluti de mare si o multime de specii de pesti colorati.

Rafting pe apele albe din canionul Koprulu

Departe de coasta se gaseste o parte a Turciei creata de Mama Natura insasi, care este realmente spectaculoasa prin padurile, canioanele si muntii sai abrupti. Aici vei avea ocazia de a face rafting pe apele albe din canionul Koprulu. Pentru a te putea imbarca intr-o barca de rafting, insa, va trebui sa fii insotit de un ghid si de alte opt persoane. Desi pare putin periculoasa, experienta este una plina de adrenalina si de distractie. In timp ce barca va fi plimbata de apele repezi ale canionului, iti vei putea bucura ochii de superbul peisaj dominat de stanci abrupte si paduri exotice. Este o plimbare mai mult blanda decat turbulenta, fiind astfel ideala pentru incepatori. Exista, de asemenea, un pranz gratuit inclus in excursie.

Fa o mica excursie pana la cascadele Düden.

Raul Düden are o iesire destul de dramatica la vest de Plaja Lara, apa curgand din varful unei stanci de circa 40 de metri inaltime. Poti vizita cascadele intr-o excursie cu masina, insa cea mai recomandata modalitate de a vedea spectaculoasele cascade este de a face o mica excursie cu barca din portul Antalyei. Vei putea obtine punctul de vedere cel mai impresionant la sfarsitul primaverii, cand raul este la debitul sau maxim.

Viziteaza Perge – Aspendos

Fa o calatorie inapoi in timp pana in zilele togilor si viziteaza aceste doua locuri antice. Primul pe lista locurilor istorice este orasul Perge. Acest port roman, candva plin de viata, a fost fondat in jurul anului 1300 i. Hr., fiind prima oprire pentru Sf. Pavel in calatoriile sale misionare in jurul Mediteranei. Aici vei putea face un tur alaturi de un ghid, care te va duce prin triumfala poarta romana, unde vei putea admira ruinele templelor, piata si fantanile. Pe strada principala, marginita de coloane, vei observa chiar si canalele din dale create candva de carele cu roti. Exista, de asemenea, un stadion roman magnific cu 12000 de locuri, precum si ramasitele unei acropole din epoca bronzului.

Dupa ce vei trece de Perge, vei ajunge in Aspendos, unde vei gasi unul dintre cele mai bine conservate teatre romane din intreaga lume. Construit pe un deal abrupt, acest vast edificiu semicircular, cu o suprafata destul de mare incat sa incapa 15000 de spectatori, a fost folosit acum 2000 de ani. Acustica sa este, insa, atat de buna, incat acesta poate fi folosit chiar si in zilele noastre pentru concerte si piese de opera.

Aici puteti gasi oferta Dertour pentru statiunea Lara, Turcia.

Antalya (4) Antalya (3)