Antalya (3)

Cu totii cautam acel taram special, care sa ne ofere o vacanta de neuitat, cu soare, plaje aurii, mare, distractie si daca se poate, servicii de o calitate ireprosabila. Pare ceva greu de obtinut si de multe ori, la preturi exorbitante. Cu toate acestea, exista destinatii care nu necesita un buget urias si care indeplinesc toate conditiile impuse. Despre Antalya, bazandu-ne pe statisticile si parerile lasate de milioanele de turisti care au pus picioarele in aceasta minunata zona turceasca, putem spune ca este un adevarat paradis all inclusive.

Elementele care fac din Antalya sa fie o destinatie de succes sunt multe si variate. Cele mai bine conturate insa, sunt clima mediteraneana, care transforma locul intr-o destinatie perfecta atat pe timp de vara, cat si pe timp de iarna, serviciile all inclusive care isi fac simtita prezenta in majoritatea hotelurilor si evident, obiectivele turistice.

Desi pare o destinatie in care nu faci altceva decat sa stai la soare, sa mananci bine si sa inoti, Antalya este un oras cu puternice radacini istorice. Acesta dateaza inca din anul 150 inainte de Hristos si de-a lungul timpului a facut parte din doua mari imperii, cel Roman si cel Otoman. Acest lucru este bine de stiut, deoarece pasionatii de istorie pot gasi aici ruine si situri istorice impresionante. Nu vom exagera cu informatiile despre ruine, insa trebuie sa stii ca poti vizita ruinele orasului Myra, care se afla la 30 de km de Antalya, ruinele orasului Aspendos sau cele ale oraselor Termessos si Ariassos.

Plajele din Antalya

Turistii care ajung in Turcia si indeosebi cei care ajung in Antalya, vizeaza mult mai mult plajele si hotelurile de lux. Desi numarul plajelor naturale nu este unul foarte mare, mai mult de 80 % din tarm fiind ocupat de stanci, turcii au reusit sa amenajeze plaje impresionante, transformand stancile intr-un adevarat paradis cu apa cristalina si nisip fin, printr-un efort urias de a aduce nisip din alte parti.

Astfel, vei descoperi una dintre zonele unde te poti bucura de atmosfera exotica, de munti care imbogatesc imaginea si de o coasta stancoasa, toate in acelasi loc.

Fiecare plaja a Antalyei este brazdata de zeci de hoteluri care vin cu solutii all inclusive. Este bine de stiut faptul ca serviciile sunt de cea mai buna calitate, iar luxul defineste aproape fiecare hotel. Astfel, te vei putea relaxa intr-un cadru de vis, bazandu-te pe daruirea totala a angajatilor hotelurilor.

Cele mai cunoscute plaje ale Antalyei sunt cele din statiunea Belek, o statiune aflata la 30 de km de centrul orasului, recunoscuta mai ales pentru clubul National de Golf si cele din statiunea Kemer, o statiune situata ceva mai departe, care ofera un decor impresionant de munte si de mare.

Daca vrei sa stai aproape de centrul orasului, poti opta pentru plaja Lara, resedinta unui numar impresionant de hoteluri de 5 si 6 stele, care atrage turistii prin copiile unor locuri foarte cunoscute din intreaga lume.

Mancarea din Antalya

Odata ajuns in Turcia trebuie sa te bucuri de numeroasele preparate care au influente din bucatariile Orientului Mijlociu si ale Asiei Centrale. Este adevarat, gasesti si in Romania Kebab, baclava sau rahat turcesc, insa cu siguranta nu iti ofera aceeasi placere in ceea ce priveste gustul, cum ti-o ofera preparatele achizitionate direct din Turcia.

Turcii isi bazeaza foarte mult experienta culinara pe carne, imbogatita cu foarte multe legume. Astfel, la toate restaurantele vei putea servi meze, kebab, doma, gosmele, kofte sau humus. Daca aceste nume nu iti spun nimic, trebuie sa stii ca meze este un aperitiv realizat din carne, legume sau fructe, doma sunt sarmalute din foi de vita, asemanatoare cu cele romanesti, gozmele sunt paini umplute cu spanac, branza sau carne, iar koftele sunt chiftelute.

Deserturile sunt si ele o parte importanta din masa turceasca si nu ar trebui sa eviti consumul de baclava sau rahat turcesc. Pana la urma, esti in vacanta, iar gustul trebuie sa fie satisfacut. Foarte gustoase sunt si lokmele (niste gogosi dulci) sau budinca din orez, denumita sutlac.

Ramanem la placerile destinate papilelor gustative si recomandam cu caldura cafeaua turceasca. Aceasta se serveste, de regula, la desert si este delicioasa. O alta bautura interesanta este Raki. Obtinuta din struguri, stafide si anason iute, este o specialitate alcoolica locala cu un gust ce iti va ramane intiparit multa vreme in minte.

Obiective turistice in Antalya

Desi plaja, soarele si inotul par a fi lucruri pe care orice turist si le doreste, daca alegi o vacanta mai lunga, s-ar putea sa te plictisesti intr-o relaxare continua. Astfel, este esential sa gasesti cateva obiective turistice care sa iti ofere un plus de cultura si de distractie. Iata cateva lucruri care nu trebuie ratate:

Parcul acvatic Antalya. Este un loc care te indeparteaza de agitatia orasului si iti ofera posibilitati nemasurate de distractie. Aici vei gasi 23 de tobogane, rauri artificiale, piscine uriase si servicii excelente. Este un parc care incanta atat adultii, cat si copiii si care poate sa iti consume toata energia pe care o ai.

Cascadele din Antalya. In apropierea orasului, exista cateva monumente naturale care iti vor oferi experiente unice. Antalya este gazda unor cascade foarte frumoase, iar o plimbare prin padure si prin zonele rustice din vecinatatea cascadelor iti poate oferi una dintre experientele impresionante ale vacantei.

Gradina Zoologica din Antalya. Pentru cei care calatoresc cu cei mici si nu numai, gradina zoologica poate sa fie o optiune excelenta pentru vizitat. Aceasta este gazda a peste 800 de animale care fac parte din 80 de specii. Gradina Zoologica arata foarte bine, dand senzatia unei rezervatii naturale, asadar, merita sa fie vizitata.

DolphinLand. Ramanem la lumea animalelor si recomandam delfinariul din Antalya, unde vei putea admira cei cativa delfini, balenele albe sau focile, care sunt personajele principale ale unor spectacole regulate. Evident, copiii se vor bucura cel mai mult de aceste animalute marine, insa adultii pot sa descopere si ei frumusetea fiecarei specii in parte.

Shopping in orasul turcesc

Daca esti pasionat sau pasionata de cumparaturi, atunci orice vis ti se poate indeplini in Antalya. Exista o diversitate foarte mare de magazine uriase, care mai de care mai interesante, pe care le poti descoperi ori de cate ori te plimbi prin oras. Poti cumpara articole traditionale turcesti, obiecte din aur sau din alama, suveniruri orientale sau haine pe care sa le porti cu cea mai mare placere. Pietele orasului sunt adevarate obiective turistice, atragand toti pasionatii de cumparaturi prin mici cadouri, cafea, ceaiuri si deserturi delicioase.

Antalya este, asadar, un loc pe care trebuie sa il vizitezi daca esti o persoana ce apreciaza anotimpul cald si ideea de vacanta exotica.

Pentru mai multe detalii, va asteptam pe site-ul Dertour sau in agentiile noastre.

Antalya (1) Antalya (2) Antalya (4) Antalya (5) Antalya (6)