*Sursa foto: Lucky-photographer/Shutterstock.com

Majoritatea turistilor care n-au ajuns inca in Jamaica cred ca tot ce vor putea face pe teritoriul din Caraibe este sa leneveasca pe plaja si sa se bucure de soare. Nimic mai fals! Este adevarat ca Jamaica este renumita pentru plajele sale, insa acestea nu sunt singurele locuri care merita vizitate.

In ciuda dimensiunilor reduse, teritoriul jamaican este unul dintre cele mai bogate din punct de vedere cultural si pe langa asta, se mandreste si cu un numar impresionant de obiective turistice. Nu esti foarte convins de asta? Iata o lista cu 9 locuri pe care nu trebuie sa le ratezi in Jamaica.

  • Insula Booby Cay

La foarte mica distanta de tarmul orasului Negril se afla aceasta insula de dimensiuni reduse, al carei nume a fost inspirat de pasarile Booby . Cunoscuta ca o destinatie pentru distractie, insula Booby Cay este ideala pentru turistii care isi doresc sa practice sporturi nautice intr-un cadru natural de vis. Printre activitatile pe care le poti interprinde pe insula se numara snorkeling-ul si scuba diving-ul.

  • Blue Hole

Asa cum ii spune si numele, Blue Hole este o gaura albastra, mai exact un bazin extraordinar ce capata la lumina soarelui o culoare incredibila. Daca vrei sa faci o baie in mijlocul naturii, iti recomandam cu drag Blue Hole. Crede-ne pe cuvant, nu vei regreta nicio clipa!

*Sursa foto: Ivan Kokoulin/Shutterstock.com

  • Cascadele Mayfield

Mayfield este formata din 2 cascade superbe, 21  de bazine naturale si peste 50  de specii de ferigi si alte plante exotice care ajuta la alcatuirea unuia dintre cele mai cautate obiective turistice din tara.  Datorita  vegetatiei luxuriante si faunei bogate in insecte vei avea impresia ca te afli intr-o jungla amazoniana.

  • Parcul acvatic Aquasol

Daca esti in vacanta impreuna cu familia si vrei sa petreceti o zi plina de adrenalina si distractie, atunci Aquasol  este locul potrivit pentru tine. Toboganele ametitoare si piscinele pentru toate varstele iti vor fi cele mai bune prietene in timpul vizitei, insa cu siguranta cei mici vor fi cei mai incantati.

  • Satul Rasta

Unul dintre locurile pe care trebuie neaparat sa le vezi in timpul sejurului tau este satul Rasta. Cu ajutorul ghizilor poti descoperi care sunt principiile de viata ale locuitorilor de aici si cum reusesc acestia sa traiasca intr-o armonie perfecta cu natura si mediul inconjurator. Pe langa elementul de unicitate oferit de locuitorii acestui sat, vei descoperi unele dintre cele mai vechi tratamente naturiste si retetele traditionale specifice zonei.

  • White River

Sa te relaxezi intreaga zi pe o plaja nisipoasa, iar mai apoi sa te scalzi in apele linistite ale marii pare scenariul ideal pentru o vacanta in Jamaica, insa nu trebuie sa te rezumi numai la atat. Cum ar fi daca ai inlocui apele linistite ale marii cu cele agitate ale White River. Nimic nu se compara cu adrenalina, distractia si sentimentul de libertate oferit de cursele de tubing desfasurate pe “Raul Alb”.

  •  Rezervatia Royal Palm

*Sursa foto: Marcin Sylwia Ciesielski/Shutterstock.com

Rezervatia care se intinde pe aproximativ 1200 de kilometri patrati gazduieste peste 300 de specii de animale si 110 specii de plante, inclusiv specia Morass Royal Palm care poate fi gasit numai in vestul tarii. Vizitatorii se pot bucura de peisajul superb la pas sau il pot admira de sus, din turnul de observatie.

  •  Rose Hall

Rose Hall este o resedinta impresionanta situata pe dealul din Montego Bay. Construita in stil Georgian, casa are in spate o legenda care atrage atentia tuturor turistilor care ajung prin zona.  Se spune ca aici ar fi locuit o vrajitoare, pe nume Annie Palmer, care ar fi ucis mai multi barbati din viata ei. Zvonurile conform carora fantomele lor ar bantui inca acest conac impunator fac ca obiectivul turistic sa primeasca foarte multe vizite din partea curiosilor.

  • Gradinile Coyaba

Pentru cei pasionati de natura, gradinile Coyaba vor reprezenta paradisul. Nimic nu se compara cu frumusetea gradinilor botanice din apropierea orasului jamaican Ocho Rios si nu ai niciun motiv sa le ocolesti in urmatoarea vizita!


Consulta oferta completa Dertour pentru destinatiile exotice pe pagina destinatiei.