Sfaturi si recomandari pentru calatorii

Tag: mancare

Feluri de mâncare tradiționale pe care să le încerci în Thailanda

Sursa foto: naito29/Shutterstock.com

Una dintre cele mai apreciate din întreaga lume, bucătăria thailandeză este cunoscută pentru diversitatea ingredientelor și condimentelor din aproape fiecare preparat al său, multe dintre ele având proprietăți medicinale uimitoare. De fapt, majoritatea preparatelor culinare thailandeze sunt gătite cu mai mult de două tipuri de ierburi sau condimente care sunt benefice sănătății.

Citeste in continuare »

(P) Mancaruri locale de incercat in Valencia

Copyright foto: Turespaña

Al treilea oras ca marime din Spania, Valencia, atrage milioane de vizitatori din toate colturile lumii in fiecare an. Clima mediteraneana prietenoasa si plajele intinse vesnic insorite fac ca acest oras situat pe coasta de est a tarii sa fie destinatia de vacanta ideala. Arhitectura gotica, vibrantul Bioparc si fascinantul Oceanografic te vor cuceri instantaneu. Iar cand vine vorba de mancare locala, Valencia este o sursa inepuizabila de gusturi si arome care te vor convinge sa tot revii pe acest taram.

Citeste in continuare »

Ghidul gurmanzilor – ce sa mananci in Lisabona

Sursa foto: Rrrainbow/Shutterstock.com

Unii spun ca Portugalia este tara cu cele mai multe secrete culinare din intreaga Europa. Aici, vei gasi unele dintre cele mai proaspete preparate, pe care le vei savura muscatura cu muscatura. Lisabona este un loc minunat, cu o arhitectura uluitoare. Oriunde intorci privirea vei gasi ceva care sa te minuneze: de la placile albastre pictate manual din secolul al XV-lea, pana la frumoasele piete cu podele de marmura.

Si nu uita, Lisabona este orasul celor sapte dealuri. Daca incepi turul restaurentelor, asigura-te ca vei purta ceva comod in picioare, caci vei merge mult!

Cum de la prea multa vorba ni se face foame, iata ce ar trebui sa gusti in Lisabona:

Citeste in continuare »

Turism culinar in Italia. Ce si unde mancam in patria pastelor?

Sursa foto: Asya Nurullina / Shutterstock.com

Cel mai dificil lucru despre mancare in Italia este ca nu poti gusta din tot. In fiecare zi esti ispitit de un numar infinit de preparate culinare, in timp ce stomacul tau suporta, din pacate, o cantitate prea mica de mancare. De la specialitati regionale pana la cele mai fine delicatese sezoniere, vei avea nevoie de multe vieti pentru a incerca toate bucatele traditionale cu care se lauda aceasta tara.

Citeste in continuare »

Ce putem manca in concediu la greci?

Souvlaki

*Sursa foto: Liv friis-larsen /  Shutterstock

Pentru multi, calatoriile sunt asteptate cu sufletul la gura deoarece poti explora locuri noi, sa inveti despre noi culturi si sa ai cat mai multe amintiri care pe viitor vor fi de nepretuit. Citeste in continuare »

© 2024 Blog Dertour