Sursa foto: Martin Valigursky/Shutterstock.com

Cu ape turcoaz, nisipuri fine și stațiuni de lux, Fiji pare a fi, la prima vedere, la fel ca toate celelalte destinații tropicale. Această țară compusă din circa 800 de insule vulcanice, întinsă pe 1600 de kilometri in Pacificul de Sud, este însă una dintre cele mai bune destinații exotice în care să evadezi de civilizație, de aglomerația urbană și de stresul cotidian. Există două insule principale, Viti Levu și Vanua Levu, unde se întâmplă mai tot ce este important în Fiji. Dar dacă ești în căutarea unui loc retras, cu natură sălbatică, cu siguranță vei găsi ceea ce dorești pe una dintre insulele mai mici.

Contrar opiniei populare, o vacanță în Insulele Fiji nu o să-ți golească prea mult conturile bancare. Evident, există resorturi scumpe aici, însă există, de asemenea, pensiuni cu prețuri medii sau chiar mici  (dacă vrei mai multe detalii despre ofertele de vacanță în Fiji, care includ atât locuri de cazare, cât și bilete de avion, intră pe acest link!

Insulele Fiji sunt, de asemenea, un adevărat paradis pentru pasionații de activități aventuroase, cum ar fi scuba diving și surfing-ul, având valuri perfecte și o sumedenie de recife de corali multicolori! Dar acest loc diferă de toate celelalte destinații exotice din întreaga lume. Deoarece se află la mai mult de 2600 de kilometri de Insula de Nord a Noii Zeelande, Fiji oferă vizitatorilor săi sentimentul de reală izolare, de libertate absolută și de liniște imperturbabilă.

Care este cea mai bună perioadă în care să mergi în Insulele Fiji?

Din mai până în octombrie, în Fiji are loc sezonul uscat, definit prin temperaturi mai scăzute și ape foarte limpezi. Majoritatea turiștilor preferă să viziteze Fiji în această perioadă. Din noiembrie până în aprilie are loc sezonul ploios. Atunci hotelurile sunt mai ieftine, astfel că turiștilor cărora nu le displace ploaia le convine mai mult să viziteze Fiji în aceste luni. Vara este totuși sezonul cel mai potrivit pentru călătorii în căutarea unei evadări tropicale.

Iată care sunt cele mai interesante activități pe care le poți face în această îndepărtată și fascinantă destinație din Pacificul de Sud:

Explorarea Insulelor Mamanuca. Acest mic grup de insule din largul coastei Nadi sunt foarte populare în rândul pasionaților de scuba diving și snorkeling. Aici se poate ajunge achiziționând o excursie de o zi din Nadi cu un vas de croazieră, care promite să te ducă într-un paradis al coralilor și al faunei marine sălbatice!

Explorarea Insulelor Yasawa. Insulele Yasawa sunt alegerea perfectă pentru cei care doresc o vacanță în Fiji fără să dea prea mulți bani pe cazare, transport și mâncare. Cele mai populare activități din aceste insule sunt snorkelling-ul, kayaking-ul, pescuitul, explorarea peșterilor de calcar din Sawa-i-lau și înotul.

Vizitarea Muzeului Fiji. Una dintre cele mai importante atracții turistice din Suva este Muzeul Fiji. Acesta detaliază cultura Pacificului de Sud și prezintă exponate ce fac referire la principalele evenimente din istoria țării. Printre diversele expoziții se numără arta indiană, relicvele HMS Bounty și viața tradițională din Fiji, care include diferite obiecte folosite de oameni în trecut, cum ar fi furculițele de canibali și armele tribale.

Vizitarea capitalei țării, Suva. Suva este cel mai mare oraș al Republicii Fiji și totodată capitala țării. Situată în una dintre cele mai mari insule din stat, Viti Levu, Suva se afișează cu o arhitectură colonială, o mulțime de temple și moschei frumoase și cu diverse restaurante și localuri tradiționale. Este probabil cel mai bun loc în care să cumperi suveniruri pentru cei de acasă, mai toate lucrurile de aici având prețuri mai mici decât în celelalte insule din Fiji.