flickr.com/photos/linh_rom/3356798888

Revelionul este o ocazie de a sărbători alături de toți cei dragi și totodată de a explora noi destinații turistice. Încă mai ai timp să îți alegi locația în care vei petrece noaptea dintre ani și să achiziționezi un city break.

Focuri de artificii spectaculoase, distracție și peisaje superbe acompaniate de decorațiuni specifice iernii – le găsești pe toate acestea și chiar mai mult decât atât în destinațiile pe care ți le propunem în cele ce urmează:

Istanbul

Orașul de pe Bosfor este fascinant în orice perioadă din an l-ai vizita, însă capătă un farmec aparte în apropierea Anului Nou. O croazieră pe Bosfor ar putea fi o idee inedită de petrecere a unei seri memorabile, dar acest oraș oferă și alte alternative de celebrare a Revelionului.

Pentru firile spontane, Piața Taksim este un punct de atracție ce nu trebuie ratat cu ocazia petrecerii de Anul Nou; aici se organizează, ad-hoc, pe stradă, momente întreținute de petrecăreții veniți din toate colțurile lumii. Cei care doresc să petreacă o seară liniștită, un restaurant bine ales în care se servește tradiționalul meze, unul dintre cele mai delicioase și interesante aperitive turcești.

Praga

Praga, un oraș european căruia trebuie să îi apreciem frumusețea, devine absolut strălucitor în noaptea de Revelion. Tot orașul se ”îmbracă” de sărbătoare, acesta fiind și unul dintre motivele pentru care cehii au supranumit seara de Anul Nou Silvestr.

Praga este, cu siguranță, locul potrivit în care să mergi dacă ești adeptul petrecerilor incendiare, deoarece, în perioada sărbătorilor de iarnă barurile, pub-urile și cluburile răsună de ritmuri muzicale incitante. Nu rata zona Grădinilor Letna dacă vrei să te bucuri de o priveliște savuroasă a focurilor de artificii.

Viena

Orașul care a fost desemnat capitală europeană este locația perfectă pentru a celebra un Revelion ”ca pe vremuri”. Fiind un centru cultural remarcabil, atmosfera boemă a Vienei te va acapara chiar și în noaptea dintre ani.

Recomandarea noastră este să îți rezervi locul la Palatul Hofburg, unde are loc, anual, o petrecere cu un concept deosebit. În ultima zi din an, locuitorii de aici dau ”start” atmosferii de sărbătoare începând cu orele 2 ale zilei! Focul de artificii se organizează, de regulă, în parcul Prater, la orele 12 fix.

Berlinul

Capitala Germaniei și-a conturat, de-a lungul timpului, reputația unui oraș șic. Petrecerile sunt absolut fabuloase pe tot parcursul anului aici, iar Revelionul este doar un motiv în plus de distracție pentru nemții din Berlin.

În noaptea dintre ani vizitează Party Mile, o locație cuprinsă între Coloana Victoriei și Poarta Brandenburg, un centru al preparatelor delicioase și al petrecerilor care te țin ”în priză” până în zorii zilei. În plus, la miezul nopții, vei putea admira show-uri de artificii, lumini și lasere.

Las Vegas

”Orașul păcatelor”, așa cum a fost supranumit Las Vegasul, te așteaptă cu o mulțime de surprize la final de an, mai mult decât în orice altă perioadă a anului. De fapt, Las Vegasul îți oferă o mulțime de alternative de petrecere a sărbătorilor, printre care și restaurantele elegante, cluburile de noapte sau cazinourile pentru cei mai excentrici.

Pregătește-te, de asemenea, de cumpărături, deoarece în acest oraș vei găsi foarte multe magazine de unde poți să îți achiziționezi diverse piese vestimentare cu design unic, spectaculos.