Nu este niciun secret in faptul ca vacantele insorite, care combina marea, cu nisipul si cu peisajele deosebite sunt cele mai apreciate vacante in lume. Exista multi oameni care apreciaza aventura, insa exista si mai multi care prefera sa stea tolaniti pe un sezlong, cu o bautura delicioasa in brate si cu pielea lasata la voia razelor de soare.

Este unul dintre motivele pentru care in toata lumea exista mii de statiuni, care mai de care mai interesante, care insira hoteluri de lux, pensiuni primitoare si o multime de variante de distractie si de petrecere a timpului liber. Daca vrei plaja insa, cel mai important este ca statiunea pe care o alegi sa iti poata oferi acea senzatie de vacanta si sa te poata delecta cu un nisip fin si placut la atingere. Una dintre statiunile care respecta aceste criterii si care mai presus de toate, este si destul de accesibila din punct de vedere financiar, este Kusadasi.

Situata pe litoralul turcesc, la malul marii Egee, dar cu puternice influente din partea Greceasca, tara care se afla foarte aproape, Kusadasi este o perla turistica, apreciata de milioane de oameni. Nu este de mirare faptul ca an de an, pe tarmul marii Egee si in hotelurile din Kusadasi aleg sa isi petreaca vacanta peste jumatate de milion de oameni, chiar daca numarul locuitorilor de aici nu depaseste 65.000.

Kusadasi are ce oferi, in jurul orasului si in interiorul sau gasindu-se parcuri naturale, monumente istorice, monumente naturale si o multime de solutii pentru activitati deosebite in timpul verii. Ceea ce vrea turistul insa, este plaja, iar acestui aspect i se acorda cea mai mare atentie. Plajele din statiunea de la malul Marii Egee sunt spectaculoase si bogate in servicii de buna calitate, oferind locul perfect pentru o relaxare totala.

Care sunt cele mai cunoscute plaje ale zonei?

Nu sunt foarte multe plaje care sa se evidentieze, insa cele care o fac, reusesc sa uimeasca. De regula, plajele din Kusadasi sunt nisipoase, curate si frumoase si se afla in centrul sau in apropierea orasului.  Sunt foarte atractive plajele Ladies Beach, Long Beach, Silver Sands Beach sau Palm Beach, pe care le vom analiza in parte si carora le vom descoperi frumusetile.

Plaja Femeilor (Ladies Beach)

Este o intindere de nisip care atinge 1 km lungime si care atrage foarte multi turisti in fiecare an. Din pacate, este o plaja aglomerata, fiind frecventata inclusiv de turistii autohtoni. Daca te gandesti sa faci plaja aici duminica, s-ar putea sa nu gasesti niciun loc liber. Succesul sau se datoreaza faptului ca se afla la doar 5 minute de mers cu autobuzul din centrul orasului Kusadasi. In timpul zilei, soarele va bate cu putere, asadar, este bine sa intinzi si o umbrela care sa iti ofere umbra, atunci cand ai nevoie. Aceasta plaja este un loc perfect pentru iubitorii de sporturi acvatice. Denumirea plajei vine de la faptul ca pe vremuri, aceasta era vizitata doar de catre reprezentantele sexului frumos. Evident, dupa o sesiune de plaja, aici poti gasi si o multime de restaurante, de cluburi si de spatii care iti ofera posibilitatea sa te misti si sa te joci.

Ladies_beach

Sursa foto: www.kusadasi.com

Long Beach

Este o plaja care isi merita numele, deoarece are o lungime de 15 km. La fel ca si Ladies Beach, aceasta este nisipoasa, are apa curata si cristalina, fiind perfecta pentru relaxare si pentru sporturile nautice. Pentru a ajunge aici trebuie sa mergi 15 minute cu masina din Kusadasi, sau poti alege un autobuz. Plaja este foarte ofertanta din multe puncte de vedere, curiosii putand sa practice parasailing, ski nautic, jet ski sau sporturi pe nisip.

Un important punct de atractie al plajei este Aqua Center, unul dintre parcurile acvatice din Kusadasi care, chiar daca nu ofera la fel de multe ca Adaland (un parc de distractii din zona), este ideal pentru relaxare si pentru distractia celor mici.

In Long Beach poti descoperi zeci de restaurante cu mancare traditionala si te poti bucura din plin de minunatia naturala.

Long Beach, Kusadasi

Sursa foto: www.holidaycheck.de

Palm Beach

Este plaja centrala din Kusadasi, aflata chiar in centrul localitatii. Pozitionata fix langa port, este locul perfect de unde poti admira o multime de vase de croaziera deosebit de frumoase, dar si locul de unde poti descoperi Insula Porumbelului, un loc cu care natura s-a jucat in asa fel incat l-a transformat intr-un adevarat magnet turistic. Marele avantaj al acestei plaje este faptul ca este in oras, asadar, dupa o sesiune de relaxare la soare te poti bucura de una de shopping. De regula, este plaja pe care o prefera cei cazati la hotelurile din centru. Este recomandat totusi ca, odata ajuns in Kusadasi, sa nu te multumesti sa faci plaja aici, ci sa incerci si celelalte plaje, chiar daca sunt la o departare ceva mai mare.

Kustur Beach

O alta plaja care se afla aproape de centrul statiunii (la 6 km) este Kustur Beach. Aceasta este apreciata datorita faptului ca nu este foarte aglomerata, permitandu-ti astfel sa te relaxezi in voie. Plaja ofera o apa calda si foarte curata, in principiu datorita faptului ca intrarea in apa este cu pietre, in loc de nisip. Astfel, va trebui sa pasesti cu grija atunci cand intri in apa sau sa alegi unul dintre pontoanele de pe care poti sari direct in apa ceva mai mare.

kustur_beach_kusadasiGreen Beach

Situata la doar 1 km de Ladies Beach, Green Beach este foarte populara datorita peisajului verde si placut. Nu este o plaja mare, asadar, in zilele de weekend s-ar putea sa o gasesti destul de aglomerata. Chiar daca numarul de oameni de aici este foarte mare, este necesar sa o descoperi macar pentru cateva ore, deoarece este o bijuterie turceasca. Si aici vei gasi o multime de spectacole, de cluburi si de variante inedite in care te poti distra. Este locul perfect pentru cei care isi doresc sa stea tolaniti la umbra unui palmier si sa admire peisajul din jur.

Evident, dupa ce faci plaja in oricare dintre aceste locuri impresionante, poti sa alegi unul dintre restaurantele din Kusadasi, unul din cluburile de aici sau una dintre variantele de distractie. Mancarea este delicioasa, shoppingul este foarte placut iar hotelierii si personalul restaurantelor abia asteapta sa te cunoasca si sa iti ofere tot ceea ce au mai bun.

Pentru mai multe detalii, va asteptam pe site-ul Dertour sau in agentiile noastre.