Sfaturi si recomandari pentru calatorii

Tag: sicilia

Descopera frumusetile Siciliei

Sursa foto: ciccino77/Shutterstock.com

Te gandesti la o frumoasa insula mediteraneana pentru urmatoarea vacanta? Poate la insula care sta chiar in varful “Cizmei” Europei? Seducator de frumoasa si perfect asezata chiar in inima Mediteranei, Sicilia ar trebui sa fie in topul preferintelor tuturor calatorilor in cautare de insule fermecatoare.

Sicilia este cea mai mare insula din Italia si, desi este cunoscuta mai mult pentru legaturile ei cu mafia, aceasta detine o bogatie de minuni naturale si comori culturale. In plus, insula are parte de vreme minunata aproape tot anul si se lauda cu una dintre cele mai bune bucatarii din intreaga Italie.

Citeste in continuare »

Carnavalul din Sicilia

Sicilia este una dintre cele mai culturale si mai frumoase zone ale Italiei, cu o vreme perfecta, cu oameni primitori, atasati de istoria si traditiile vechi de secole. Festivitatile religioase, folclorul sicilian, petrecerile in aer liber, dar si carnavalul sunt printre cele mai renumite din lume. Carnavalele din Sicilia au loc in Acireale, Misterbianco, Regalbuto, Paternò, Sciacca, Termini Imerese.

Citeste in continuare »

Revelion 2012 in Sicilia!

Sicilia este cea mai mare insula din Marea Mediterana si o comunitate autonoma a Italiei. In afara de peisajele spectaculoase, de stancile care vegheaza marea, de vulcanul Etna si de plajele superbe, Sicilia are si o cultura unica, bogata, in special in ceea ce priveste artele, muzica, literatura, gastronomia si arhitectura. Principalele orase din Sicilia sunt Palermo, Catania, Messina, Siracusa, Taormina si altele. Taormina se afla intre Messina si Catania si este o destinatie turistica populara inca din secolul al 19-lea. Plajele sale superbe de la Marea Ionica au nisip fin, sunt scaldate de ape turcoaz si dominate in fundal de maretul Etna.

Citeste in continuare »

© 2024 Blog Dertour