Sursa foto: Kristin F. Ruhs/Shutterstock.com

Un festival bun te poate scoate de rutina si iti poate creste doza de fericire. Acolo unde sunt mii de oameni care se distreaza, fericirea este la ea acasa. Daca nu ti-ai facut inca planurile pentru festivalurile la care vei participa in 2020, am facut o lista cu cele mai colorate astfel de evenimente, organizate in intreaga lume.

Care sunt cele mai colorate festivaluri?

Holi Color Festival – India. Este un festival colorat la propriu. Pe parcursul a doua zile, in fiecare primavara, oamenii se aduna in numar mare pentru a scapa de spiritele rele. Dupa ce se roaga si scapa de toate spiritele, participantii se picteaza reciproc cu tot felul de culori si pudra colorata. Dupa ce pleaca din locul de organizare a festivalului, fiecare participant isi viziteaza rudele pentru a le picta si pe ele. Practic, este un loc plin de culoare si atrage o multime de zambete;

Agitagueda Art Festival – Portugalia. Easte un alt eveniment in care culoarea este foarte imprtanta. De mai bine de 5 ani, acest festival se organizeaza sub o mare de umbrele colorate si atrage mii de turisti care vor sa face fotografii instagramabile sau pur si simplu sa se bucure de atmosfera. 

Festivalul luminilor plutitoare – Hawaii. Poate ca diversitatea de culoare a acestui festival nu este atat de mare, insa impactul vizual este unul incredibil. De mai bine de 20 de ani, festivalul este organizat in memoria celor care si-au pierdut viata pentru patrie. Practic, sunt eliberate pe apa mii de mesaje luminoase, iar atmosfera este una unica. Evenimentul are loc in fiecare an, in luna mai, pe plaja Ala Moana din Honolulu.

Festivalul baloanelor Albuquerque. Este, din nou, un festival in care culorile se imbina intr-o atmosfera vesela si interesanta. La inceputul lui octombrie, peste 500 de baloane cu aer cald se ridica de la sol, desenand in aer o adevarata poveste. Cu o istorie de peste 45 de ani, acest eveniment merita toata atentia.

La Tomatina – Spania. Iti doresti de mult sa arunci cu rosii in cei din jurul tau, insa nu ai avut curaj sa o faci? La Tomatina creaza un adevarat ring de lupta pentru cei care doresc sa se lupte cu rosii. An de an, zeci de mii de oameni se aduna in orasul Bunol pentru a arunca unii in altii cu rosii zdrobite. Desi exista o singura culoare, iar aceasta este rosie, festivalul isi merita locul in topul celor mai colorate festivaluri din lume, deoarece da nastere unor zambete extrem de colorate.

Festivalul Elefanților Jaipur – India. Revenim la India, unde culoarea este prezenta in foarte multe locuri. De data aceasta, o descoperim la festivalul Jaipur, unde elefantii sunt decorati cu bijuterii masive si culori puternice pentru a participa la un concurs de frumusete. Cel mai frumos elefantel castiga un premiu.

Dia de los Muertos – Mexic. Ai putea spune ca este o sarbatoare trista, insa nu este tocmai asa. Este adevarat ca oamenii se intalnesc pentru a se ruga pentru sufletele celor decedati si construiesc o multime de altare in care pun dulciuri, flori si mancare pentru persoanele trecute in nefiinta. Partea frumoasa insa, este ca oamenii isi coloreaza fetele si se intalnesc in familie, ceea ce da nastere unei atmosfere unice.

Exista multe eveniimente colorate in lume, fiecare meritand atentia. Daca vrei sa participi la unul anul acesta, recomandarile de mai sus sunt cele mai interesante. Pentru festivalurile din India ai la dispozitie si cateva oferte foarte interesante!