Sursa foto: Sam Spice/Shutterstock.com

Una dintre destinațiile exotice din ce în ce mai apreciate de către români este Thailanda. Foarte ofertantă din punct de vedere cultural, cu peisaje care îți taie răsuflarea și cu prețuri mici pentru majoritatea serviciilor, această țară este de-a dreptul magnetizantă.

Unde mergi atunci când mergi în Thailanda? Noi îți recomandăm Khao Lak. Este o stațiune din districtul Takua Pa și este locul de unde poți pleca cu ușurință către insulele Similan și Surin și poți avea o mulțime de activități precum scuba diving sau snorkeling.

Dacă nu ești un mare fan al aventurii, stațiunea îți oferă foarte multe plaje unde te poți prăji pe toate părțile, te poți bucura de băuturi răcoritoare și poți atinge nivelul maxim de relaxare.

Dacă scopul tău este să faci plajă, iată care sunt cele 5 plaje pe care nu trebuie să le ratezi:

1. Bang Niang Beach

Este o plajă liniștită, deală pentru călătorii care descoperă lumea cu un rucsac în spate, are de toate: restaurante cu mâncare delicioasă, magazine și posibilitatea unei vieți de noapte active. Atmosfera de aici este una relaxantă pe timpul zilei și foarte antrenantă pe timpul nopții. În ceea ce privește plaja, este largă, cu nisip alb și cu ape clare și calme. Este ideală, așadar, pentru snorkeling și înot.

2. Bang Sak

Dacă vrei o plajă liniștită, cu nisip alb și ape cristaline, este locul perfect. Ai posibilitatea să stai atât la soare, cât și la umbra unor copaci casurina iar dacă vrei relaxare maximă, ai la dispoziție câteva resorturi foarte atractive.

3. Park Wip

Este o plajă lungă de 5 km, cu nisip alb și fin. De-a lungul întregului an te poți relaxa aici și te poți bucura de apele cristaline. Printre obiectivele pe care nu trebuie să le ratezi lângă această plajă se numără și cascadele Bor Hin și Săi Rai Rung.

4. Pakarang Cape

Tot liniștea și frumusețea definesc și această plajă. Cu hoteluri de 5 stele și cu valuri perfecte pentru surf între iunie și noiembrie, este o destinație ideală pentru toți cei aventuroși. Este adevărat că nisipul nu este la fel de fin ca în cazul celorlalte plaje, însă pietrele sunt și ele fermecătoare.

5. Nang Thong

Este, fără doar și poate, cea mai cunoscută și populară plajă din Khao Log. Mereu plină de oameni, aceasta se laudă atât cu nisip fin, câ și cu zone stâncoase, este perfectă pentru snorkeling și înot. Dacă vrei un loc plin de viață, este plaja ideală. Vei descoperi o mulțime de puburi, baruri, magazine și variante de distracție.

Thailanda este o țară superbă pentru toți cei care doresc o vacanță cu relaxare și plajă. Acestea sunt doar 5 dintre cele câteva mii de plaje interesante pe care le poți descoperi, iar o vizită aici merită din plin.