Sursa foto: Sean Pavone/Shutterstock.com

Odată cu stabilirea noilor obiective pentru 2019, ne facem de asemenea, lista de călătorie cu destinațiile pe care să le vizităm până la finele anului. 2019 este, conform specialiștilor în turism, cea mai bună perioadă în care să ajungem în Parcul Național Gorongosa din Mozambique. Anul în care trebuie să vizităm Japonia înainte ca străzile orașelor să devină neîncăpătoare de turiștii veniți în 2020, când această țară va găzdui Jocurile Olimpice. De asemenea, este anul în care ne putem întoarce în Egipt, Hawaii, o destinație încercată din greu în ultimii ani de dezastrele naturale și Chile, probabil cel mai bun loc din lume în care să admiri eclipsa totală de soare ce va acea loc în 2 iulie 2019.

Iată, mai pe larg, de ce ar trebui să ajungi în destinațiile enumerate mai sus anul acesta:

Parcul Național Gorongosa din Mozambique

Cunoscut ca fiind “locul în care Noe și-a lăsat arca”, Parcul Național Gorongosa avea să fie în trecut un tărâm populat de o sumedenie de bivoli, elefanți, lei, hipopotami și de tot felul de animale sălbatice. Dar războiul civil din Mozambique (1976-1992) a dus, din păcate, la diminuarea unui mare număr de animale. În urmă a rămas o natură de o frumusețe răvășitoare, la capătul sudic al Văii Marelui Rift, plină de savane, pășuni, păduri tropicale, peșteri, chei, râuri, lacuri și cascade. Acum, datorită grandiosului Proiect de Restaurare Gorongosa, animalele se vor întoarce pe acest tărâm. Proiectul public-privat face eforturi uriașe de conservare a parcului național, investind în locuri de muncă, educație și îngrijire medicală pentru persoanele care locuiesc în jurul zonei.

Japonia

Deoarece Tokyo se pregătește să găzduiască Jocurile Olimpice de Vară din 2020, toți ochii se află pe Japonia, această țară fascinantă, extrem de modernă, dar care a reușit să își păstreze cultura și tradițiile până în ziua de azi. Specialiștii în turism consideră că Japonia este cea mai bună destinație în care să te bucuri de această dualitate între tradiționalism și tehnologie. Încearcă, însă, să îți arunci privirea și dincolo de Tokyo și Kyoto, cele mai vizitate orașe. Urmează traseele culinare din Hokkaido și Osaka, mergi la Muntele Fuji și schiază în Hakuba sau în Niseko, doua destinații de schi incredibile din Țara Soarelui Răsare.

Egipt

Țara Faraonilor a fost vizitată, de-a lungul timpului, de milioane de pasionați de piramide, hieroglife și arheologie, în general, însă, din păcate, comerțul turistic al Egiptului a suferit enorm în ultima vreme, din cauza securității și conflictelor politice. De ce este 2019 diferit? Ei bine, în timp ce praful s-a așezat pe monumentele clasice abandonate de turiști, egiptologii au făcut cercetări în alte părți, descoperind o mulțime de lucruri interesante, multe dintre ele fiind acum deschise publicului. Așadar, pe lângă mumii, morminte ale faraonilor, Sfinx și piramide invaluite în mister, în Egipt vei avea încă multe secrete de descoperit!

În timp ce preocupările privind siguranța persistă, sute de mii de vizitatori ai Piramidelor de la Giza, Marelui Sfinx, Văii Regilor și stațiunilor principale de la Marea Roșie au parte de vacanțe complet lipsite de incindente.

Vezi aici oferte de vacanță pentru Egipt!

Hawaii

După un an plin de dezastre naturale, insulele Hawaii se liniștesc, pregătindu-se de o primire călduroasă a noilor vizitatori dornici să descopere acest tărâm ce pare desprins din paradis.

Deși două treimi din Parcul Național al Vulcanilor Hawaii au fost închise în urma erupției vulcanului Kilauea, o bună parte din acestea au fost redeschise la sfârșitul lunii septembrie, iar traseele și obiectivele turistice continuă sa atragă vizitatori. Casa Volcano, aflată lângă parc, a fost redeschisă la începutul lunii noiembrie și se mândrește cu priveliști superbe ale vulcanilor! De neratat, de asemenea, turul Hawaii Forest & Trail, pentru a explora schimbările fascinante ale craterului Halemaumau.

Vezi aici oferte de vacanță pentru Hawaii!

Chile

Dacă nu ai fost destul de norocos încât să poți admira eclipsa totală din 2017 în Statele Unite ale  Americii, vei avea o altă șansă de a experimenta această magie a naturii în 2019, în America de Sud! La Serena, un loc minunat situat în Chile, la circa 300 de kilometri de Santiago, se va putea observa cel mai bine această eclipsă care va avea loc, mai exact, în data de 2 iulie 2019. La Serena nu este doar o destinație de plajă incredibil, dar este și al doilea cel mai vechi oraș din Chile. Așadar, vei avea multe de descoperit în această vacanță!