Sfaturi si recomandari pentru calatorii

Tag: Japonia

De ce este Osaka unul dintre cele mai vizitate orașe din Japonia

Sursa foto: KanokpolTokumhnerd/Shutterstock.com

Osaka este, fără îndoială, una dintre bijuteriile Japoniei. Cândva capitala imperială a acestei țări și, totodată, centru comercial, Osaka avea să fie „bucătăria națiunii” în timpul Perioadei Edo (1603 – 1868), când era principalul loc de tranzacționare a orezului, aici creându-se prima piață modernă de schimb din întreaga lume.

Citeste in continuare »

Sakura, sărbătoarea cireșilor înfloriți în Japonia

Sursa foto: Phattana/Shutterstock.com

Floarea de cireș japoneză, cunoscută, de asemenea, sub numele de Sakura, ocupă un loc special în inima niponilor. Dacă nu știai deja, Sakura înflorește în Japonia la începutul primăverii, pornind din Okinawa și continuând spre nord, până în Hokkaido. Florile pomului sunt mici, în nuanțe de roz deschis sau de alb și iubesc locurile însorite. Nu sunt similare cu florile cireșilor obișnuiți, deoarece foarte rar dau roade, însă sunt deosebit de frumoase, fiind prezente în multe dintre grădinile din Țara Soarelui Răsare.

Citeste in continuare »

Cele mai bune locuri de vizitat în 2019, potrivit experților în turism

Sursa foto: Sean Pavone/Shutterstock.com

Odată cu stabilirea noilor obiective pentru 2019, ne facem de asemenea, lista de călătorie cu destinațiile pe care să le vizităm până la finele anului. 2019 este, conform specialiștilor în turism, cea mai bună perioadă în care să ajungem în Parcul Național Gorongosa din Mozambique. Anul în care trebuie să vizităm Japonia înainte ca străzile orașelor să devină neîncăpătoare de turiștii veniți în 2020, când această țară va găzdui Jocurile Olimpice. De asemenea, este anul în care ne putem întoarce în Egipt, Hawaii, o destinație încercată din greu în ultimii ani de dezastrele naturale și Chile, probabil cel mai bun loc din lume în care să admiri eclipsa totală de soare ce va acea loc în 2 iulie 2019.

Iată, mai pe larg, de ce ar trebui să ajungi în destinațiile enumerate mai sus anul acesta:

Citeste in continuare »

© 2024 Blog Dertour